Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieleveranciers stunten op prijsvergelijker

5 reacties Leestijd: 2 minuten

Energieleveranciers stunten meer dan ooit via prijsvergelijkers op internet. Door aanbiedingen van prijsstunters kan een overstap via vergelijkingssite Gaslicht.com of Energiewereld.nl op dit moment 700 euro opleveren.

Prijzenslag
Energie:direct is op moment van schrijven de goedkoopste aanbieder voor een gemiddeld huishouden, op de voet gevolgd door de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM). Morgen kan het al weer anders zijn... Bij hen bedraagt de jaarrekening nu nog geen 700 euro voor de levering van gas en stroom. Bij Essent, Eneco en Nuon betalen klanten die nog nooit zijn overgestapt tussen de 1300 en 1400 euro. 

Leveringskosten
Voornoemde jaarbedragen zijn exclusief transportkosten en energiebelasting, die ongeacht de leverancier zo'n 800 euro op jaarbasis bedragen. Voor alle duidelijkheid: de totale jaarrekening is voor een gemiddeld huishouden dus zo'n 800 euro hoger, waarbij het niet uitmaakt bij welke energieleverancier je zit. 

De goedkoopste energieleverancier
De NEM begon in februari met een grote reclamecampagne met Natasja Froger om nieuwe klanten te werven. Het bedrijf claimt de goedkoopste te zijn. Ook Energie:direct beweert dat. Hierdoor zijn de twee bedrijven in een felle prijzenslag verwikkeld geraakt. 

Andere prijsvechters, zoals OxxioMain Energie en Greenchoice volgen op een paar tientjes afstand in de TOP 5 goedkoopste energiecontracten.

Prijsgarantie leveranciers
De nieuwkomers, maar ook grote bedrijven als Eneco en RWE, bieden nieuwe klanten scherpe actietarieven en een hoge cashback (geldteruggave), die kan oplopen tot bijna 400 euro. De concurrentie is momenteel zo hevig dat leveranciers soms drie of vier keer per dag hun aanmeldpremie aanpassen. Op die manier proberen ze als goedkoopste uit de bus te komen in de TOP 5. Dankzij de 'prijsgarantie leveranciers' krijgen consumenten die overstappen via Gaslicht.com of Energiewereld.nl de getoonde tarieven ook daadwerkelijk berekend. Dat geldt ook voor aanmeldpremies.

Goedkoper via internet
De prijsstunters kunnen zo goedkoop opereren omdat ze elektriciteit en gas voor hun nieuwe klanten tegen de huidige lage prijzen inkopen op de energiemarkt. Daarnaast is het winnen van klanten via internet relatief goedkoper dan middels dure radio- en tv reclamecampagnes.

ContractWizard: gratis herinneringservice
Wat sommigen zich wellicht niet realiseren, is dat actietarieven doorgaans alleen het eerste jaar gelden. Het is daarom raadzaam voor het aflopen van uw contract de tarieven opnieuw te vergelijken. De ContractWekker van Gaslicht.com helpt u gratis met herinneren, opzeggen, overstappen en.... besparen!

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (5)

Geplaatst door: Anton ()

Mensen staar u niet scheel op de aanbiedingen, de een geeft gratis stroom de ander geeft een overstap bonus.

Maar ga eens dieper op de tarieven in kijk wat je per Kwh of M3 moet betalen zonder de belastingen enz.. en niet te vergeten de vastrecht tarieven dan zie je pas de prijs verschillen want dan is Oxxio met 2000 Kwh gratis daarna vele malen duurder en zo heeft elke aanbieder wel iets wat duurder is.

Een andere tip die ik nog wil geven is ga bij de aanbieders op de websites kijken dan kun je ook weer je voordeel halen ook moet je kijken naar de looptijd bijv. 1 jaar of 3 jaar. RWE heeft mij verrast met flink lager tarieven op hun eigen website zoals op gaslicht,com voor 1 jaar ex toeslagen stroom dubbele meter piek € 0.094724 en op hun eigen website voor 3 jaar € 0.0818 per Kwh,nacht tarief € 0.058867 en € 0.0507 per Kwh.

Gas verschil 1 jaar vast op gaslicht € 0.3509 en voor 3 jaar € 0.3197 per m3.

Ps ik heb niets met RWE maar alleen ben ik geintresserd in de laagste tarieven en dan is het wel eens zoeken.

Opmerking van de redactie op 23-06-2009
De tarieven zijn niet lager op de RWE website maar gelijk. RWE toont in eerste instantie de tarieven exclusief BTW waar later dat BTW bij op wordt geteld. Wij tonen reeds deze inclusief.
Geplaatst door: Sakhon ()

Ik ben ook naar Nuon overgestapt sinds paar maanden geleden en bespaard 40 Euro per maand. Mijn verbruik stromm 2200 KwH en 1800 m3 gas.

Geplaatst door: elisa ()

De vergelijkingen die gedaan worden zijn gebasseerd op verbruiken van 4000 kWh en vaak rond de 3000 m3. Dit is veel meer dan je werkelijke verbruik. Ik heb heel wat vergeleken. Bij een overstap was ik 3 euro per jaar goedkoper uit!!!!

Doen we het daarvoor?

Econimisch gezien kun je beter de grotere maatschappijen gezond houden

Geplaatst door: gejonic ()

volgens bovenstaand zouden leveringskosten ca. € 800,00 zijn.
Op mijn afrekening van NUON staat:
Transport door Liander € 271,26
energiebelasting is € 182,23

Dit is aanzienlijk minder dan uw € 800,00

N.B. Mijn verbruik: electriciteir 2.222kWh
gas 1.432 kub.meter

Geplaatst door: pinkster ()

ik lees nergens bij prijsvergelijking RWE.....

RWE biedt aan 3 jaar vast.......

waar en hoe kan ik zien of dat gunstig is?

heeft RWE een boetesysteem bij overstap?

Opmerking van de redactie op 29-04-2009
RWE staat op plek 6 in de ranglijst met het 1-jarig actieproduct. Het driejarig contract staat ergens in het midden op de ranglijst. u kunt filteren op contractduur en daardoor een juiste vergelijking maken. RWE hanteert het boetesysteem volgens richtlijnen toezichthouder. Meer info over boetes vindt u in het menu onder het kopje: opzegvergoeding. In de detailinfo van ieder product staan alle specificaties.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.