Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Reactie Greenchoice: NMa straft verkeerde

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

EnergieleverancierGreenchoice is het niet eens met de boete van de NMa vanwege deur-aan-deur verkoop en gaat deze aanvechten. Het bedrijf zegt juist heel doelbewust al sinds de start in 2001 een uiterst klantvriendelijk beleid te voeren en dat extern onderzoek dit bevestigt.

Het bedrijf vecht zowel de onderbouwing als de exorbitante hoogte van de boete aan. Greenchoice vindt het daarnaast onterecht dat alleen nieuwe energiebedrijven boetes krijgen terwijl overstappen structureel verwarrend wordt gemaakt door de grote traditionele energiebedrijven. Die werken volgens Greenchoice een vrije energiemarkt tegen, hetgeen de NMa juist voor ogen heeft. De energieleverancier is vooral boos over de bewering van de NMa dat Greenchoice negatief zou hebben bijgedragen aan de marktwerking.

‘Juist Greenchoice heeft altijd zeer actief onderscheid gemaakt tussen groene en grijze energie en oude en nieuwe leveranciers. Greenchoice is in dat opzicht altijd een bijzondere leverancier geweest en ziet dat als een van de bestaansredenen van het bedrijf. Daarom krenkt ons dit diep,’ zegt Michiel Rexwinkel, mede-oprichter van Greenchoice.Lees hier de volledige reactie van Greenchoice (pdf)

Meer info en overstappen op Greenchoice

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 11 maart 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.