De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Stroomverbruik nagenoeg gelijk gebleven

door Els Werkman 1 reactie

Het Nederlandse elektriciteitsverbruik is in 2011 nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van het jaar ervoor. Het stroomverbruik liet vorig jaar aanvankelijk een stijging zien, maar daalde de afgelopen maanden. Dat blijkt uit meetgegevens van TenneT.

Meer stroom ingevoerd
Het jaartotaal kwam in 2011 uit op 104.760 gigawattuur tegenover 104.478 gigawattuur in 2010. Er werd vorig jaar meer elektriciteit ingevoerd en minder uitgevoerd dan het jaar daarvoor. Tennet liet eerder al weten dat Nederlanders in het afgelopen jaar steeds meer groene stroom gebruiken, die voor het overgrote deel uit het buitenland komt.

Verbruikscijfers
Elektriciteitstransporteur TenneT publiceert iedere maand op haar website rond de 20e actuele cijfers rond om het energieverbruik, productie, import en export. Het verbruik is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 24 januari 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: J. Bakx ()

Er zijn nog een aantal mogelijkheden die het verminderde stroomverbruik kunnen verklaren.
*De labtop staat nu aan, eerder was het mijn tower-PC.
*Mijn zoon gebruikte eerst een tower-PC, later een labtop en nu zijn samsung-note.
*Het gebruik van spaarlampen is bij mij toegenomen alsmede het langzaam overgaan naar LED-lampen.

Kortom: Het aantal apparaten neemt misschien wel toe echter het aantal energieverbruikende apparaten met een laag rendement neemt af.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie