De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Meer vraag naar duurzame stroom

door Marlies Hazenberg

Nederlandse consumenten en bedrijven gebruiken steeds meer groene stroom. Die wordt voor het overgrote deel opgewekt in het buitenland. Dit blijkt uit het aantal afgeboekte certificaten voor duurzame stroom, dat het afgelopen jaar met 22 procent is toegenomen. Volgens TenneT staat dit gelijk aan het stroomverbruik van meer dan 1,5 miljoen huishoudens.

Duurzame stroom
Aan elektriciteit die uit een stopcontact komt, kun je niet zien op welke manier die is opgewekt. Daarom geeft CertiQ certificaten uit die dienen als bewijs dat de geleverde energie daadwerkelijk duurzaam is opgewekt. Deze zogeheten 'Garanties van Oorsprong' worden uitgegeven voor ieder geproduceerd megawattuur duurzame elektriciteit. De certificaten worden vervolgens afgeboekt als de stroom daadwerkelijk is geleverd aan huishoudens en bedrijven. In 2011 steeg het aantal afgeboekte certificaten naar 33,5 miljoen.

Biomassa en wind
In ons land werden vorig jaar 11,1 miljoen certificaten aangemaakt, tegen 10,7 miljoen een jaar eerder. Het overgrote deel van de Nederlandse certificaten voor groene elektriciteit komt uit biomassa en wind.

Waterkracht
Omdat de vraag naar groene stroom in Nederland de productie overstijgt, wordt veel uit het buitenland geïmporteerd. In 2011 werden 25,5 miljoen certificaten voor duurzame energie ingevoerd, 9,5 miljoen meer dan in 2010. Het ging voor het overgrote deel om certificaten uit duurzame elektriciteit uit Noorse waterkrachtcentrales. De groene stroom uit waterkracht komt voor een belangrijk deel binnen via een 580 km lange kabel die Nederland sinds 2008 elektrisch verbindt met Noorwegen.

2010 2011
Aangemaakte certificaten 10,7 miljoen 11,1 miljoen
Geïmporteerde certificaten 16 miljoen 25,5 miljoen
Afgeboekte certificaten 27,5 miljoen 33,5 miljoen

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 19 januari 2012
Geactualiseerd: donderdag 17 juni 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vind ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie