De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Tijdelijk beperkt aanbod op Gaslicht.com

door Arnoud Timmerman 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Zodra u op onze website belandt valt het meteen op: het aanbod van nieuwe energiecontracten is momenteel zeer beperkt. Dit als gevolg van de extreme prijsstijgingen voor gas en stroom en de daaruit ontstane onrust op de energiemarkt. Momenteel zijn energieleveranciers uiterst terughoudend in het verwelkomen van nieuwe klanten. Het demissionaire kabinet buigt zich de komende dagen verder over een mogelijke oplossing. We verwachten op korte termijn weer een groter aanbod te kunnen tonen.

Wat is er aan de hand?

De gasprijzen stijgen naar ongekende hoogte. Dit komt door het economisch herstel na corona, de hogere emissierechten die leveranciers moeten betalen, maar vooral door veel te lage gasvoorraden. De afgelopen winter was koud en van een warm voorjaar was allerminst sprake. Ons gasverbruik lag hoog. Daarentegen werd de Groningse gaswinning teruggeschroefd en waren er uiteenlopende problemen rondom de import van aardgas uit Noorwegen en Rusland. Omdat de gasvoorraden nu versneld moeten worden aangevuld en de vraag veel hoger is dan het aanbod, is de inkoopprijs van gas exorbitant gestegen.

Omdat aardgas als energiebron wordt gebruikt in Nederlandse elektriciteitscentrales stijgen ook de stroomprijzen mee. Dan hebben we nog duurzame opwek uit bijvoorbeeld wind- en zonne-energie. Hoewel dit jaar op jaar stijgt, was in 2020 nog maar slechts 11% van alle gebruikte energie in Nederland afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Overweegt u zelf te verduurzamen om daarmee alsnog op uw energierekening te besparen? Overweeg en vergelijk dan zonnepanelen.

Een oplossing?

Vandaag meldt het AD dat het demissionaire kabinet werkt aan een oplossing. Dat is hard nodig want veel huishoudens beginnen nu al de pijn van een hogere energierekening te voelen. Gaslicht.com oprichter Ben Woldring opperde in EenVandaag om iets te doen aan de overheidsheffingen, door bijvoorbeeld de btw te verlagen. De verwachting is dat per 1 januari, wanneer de nieuwe variabele tarieven bekend worden gemaakt, de energieprijzen nóg verder gaan stijgen. Den Haag is aan zet!

Wat kunt u van ons verwachten?

De klantenservice van Gaslicht.com wordt al wekenlang overspoeld met tal van vragen over de huidige ontwikkelingen rondom de stijgende energieprijzen. De wachttijden zijn daardoor langer dan u van ons gewend bent. Wij zetten echter alles op alles om ieders vragen te beantwoorden. De ontwikkelingen in de energiemarkt volgen we uiteraard op de voet en we houden u via onze kanalen op de hoogte.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 20 januari 2022

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (2)

Geplaatst door: D. Mast ()

Op https://www.telegraaf.nl/video/1088953215/meest-gunstige-geval-gasprijzen-in-2023-pas-op-normaal-niveau "Meest gunstige geval: ‘Gasprijzen in 2023 pas op normaal niveau’".

Geplaatst door: D. Mast ()

Kijk ik op naar de tarieven op https://www.essent.nl/content/particulier/producten/alle_energietarieven/tarieven-stroom-en-gas/zekerheidsgarantie_groene_stroom-en-gas.html "ZekerheidsGarantie Groene Stroom & Gas" dan zie ik die tarieven niet verschijnen. Weet Essent het dan ook niet meer wat die nu moet betalen voor de inkoop van gas en licht op de handelsmarkten?

Op https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/midden-in-de-gascrisis-gedumpt-door-de-energieleverancier-ik-ga-van-77-naar-150-euro-per-maand~b806e610/ "Midden in de gascrisis gedumpt door de energieleverancier: ‘Ik ga van 77 naar 150 euro per maand’" over dat meerjarige energiecontracten t.g.v. de exploderende gasprijzen opengebroken kunnen worden. Zullen klanten met een meerjarig vast contract bij Essent, Nuon en Eneco daar ook mee te maken krijgen?

Opmerking van de redactie op 12-10-2021
Beste meneer/mevrouw Mast,

Bedankt voor uw reactie. Door de schommelingen in de prijzen, is er op dit moment een beperkt aanbod. Hierdoor zult u op onze website ook maar een aantal pakketten zien.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat een energieleverancier zomaar de levering stopt. De Autoriteit Consument en Markt houden de energieleveranciers scherp in de gaten om dit te voorkomen en hen op de vingers te tikken als dit wel gebeurt.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie