De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Vattenfall bevestigt daling variabele energietarieven per 1 juli

door Maartje Sebek 4 reacties Leestijd: 2 minuten

vattenfall-compact.svgDe variabele energietarieven van Vattenfall dalen per 1 juli. Dit heeft de energieleverancier vandaag gepubliceerd. Hoeveel de tarieven omlaag zullen gaan is nog niet bekend. Eneco en Essent laten nog niets los over de halfjaarlijkse wijziging van de variabele tarieven.

 Variabele energietarieven

In de regel wijzigen energieleveranciers hun variabele leveringstarieven ieder halfjaar: op 1 januari en 1 juli. Afhankelijk van de invloeden op de energiemarkt zal de prijs stijgen of dalen. Vattenfall heeft nu bevestigd dat de variabele tarieven zullen dalen. Met hoeveel deze omlaag gaan, willen ze nog niet vertellen. De daling geldt overigens alleen voor mensen die een contract met variabele tarieven hebben. Vaste energietarieven veranderen nooit gedurende de looptijd van het contract. 

Energietarieven per 1 juli

Wat de variabele energietarieven precies gaan doen is dus nog even afwachten. Ook de twee andere grote energieleveranciers Eneco en Essent laten geen informatie los. Energieleveranciers moeten de nieuwe tarieven minstens 30 dagen van te voren bekendmaken. 

Prijsdaling geen verrassing

De daling van de variabele tarieven is voor ons geen verrassing. De afgelopen maanden zijn de vaste energieprijzen drastisch gekelderd. Dit komt mede door de lage olieprijzen, de milde winter en het coronavirus. Dit heeft de energiemarkt flink beïnvloed, waardoor de vaste energietarieven nu enorm laag liggen. Een stijging in de variabele tarieven hadden we daarom ook niet verwacht.

Verschil vaste en variabele energietarieven

Als de variabele energietarieven dalen, lijkt het gunstig om hiervoor te kiezen. Toch is een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven meestal voordeliger. Door over te stappen van een contract met variabele energietarieven naar een jaarcontract met vaste energietarieven bespaart een huishouden met een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 mgas op dit moment gemiddeld tot 494 euro!

Lees meer over het verschil tussen vaste en variabele leveringstarieven

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje was tot november 2021 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com.

Reacties (4)

Geplaatst door: Richard ()

Het is nu 6 juli 2020 en Vattenfall heeft hun prijzen helemaal niet verlaagd. Als ik kijk naar de prijzen die op gaslicht.com worden vermeld zijn de prijzen in vergelijking met een maand geleden zelfs licht gestegen. Hoe kan dat als de gasprijzen zijn "gekelderd"?

Opmerking van de redactie op 07-07-2020
Beste Richard,

Bedankt voor uw reactie. Vattenfall heeft de variabele tarieven verlaagd per 1 juli. Op onze website ziet u het pakket met vaste tarieven. De vaste tarieven zijn de afgelopen maanden al gedaald en zijn per 1 juli niet meer gedaald.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Frans Loeffen ()

Ik wil mijn energie contract na 1 juli over sluiten voor een vast contract van 3 jaar hoe kom ik er achter waar dit het goedkoopst is

Opmerking van de redactie op 23-06-2020
Beste meneer Loeffen,

Bedankt voor uw reactie. Op onze website kunt u de vergelijker invullen. Bij de filters kunt u zelf de gewenste looptijd aangeven. Zo ziet u wie er voor 3 jaar het voordeligst is.

Wij raden op dit moment nog steeds 1 jarige pakketten aan omdat de tarieven dan voordeliger zijn en de welkomstpremie hoger.

Mocht u hier hulp bij nodig hebben, laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: Jan Leusink ()

ik las in uw artikel: energie mijen moeten minimaal 30 dagen voor 1 JUli de nwe prijzen bekend maken
vraag: is dat dan rechstreeks aan hun bestaande klienten. Of moet dat openbaar gepubliceerd worden ? (zodat ook niet-klanten hiervan kunnen kennis nemen)

Opmerking van de redactie op 08-06-2020
Beste meneer Leusink,

Bedankt voor uw reactie. De energieleverancier moet dit minimaal 30 dagen voor 1 juli doorgeven aan haar klanten die te maken krijgen met deze wijziging.

Mochten er nog verdere vragen zijn dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Geplaatst door: klaas swart ()

Ik heb nu een variabel contract bij Budget All in Hoeveel is bij hen mijn besparing en hoeveel bi omzetten naar vastcontrakt ?

Opmerking van de redactie op 04-06-2020
Beste meneer Swart,

Bedankt voor uw bericht. Wilt u contact met ons opnemen? Dan kijken wij graag met u mee. U kunt ons bereiken op 0342 411 350 of per mail naar info@gaslicht.com. Graag ontvangen wij dan uw verbruiken zodat wij een vergelijking kunnen maken.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie