De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vattenfall bevestigt daling variabele energietarieven per 1 juli

door Maartje Sebek

vattenfall-compact.svgDe variabele energietarieven van Vattenfall dalen per 1 juli. Dit heeft de energieleverancier vandaag gepubliceerd. Hoeveel de tarieven omlaag zullen gaan is nog niet bekend. Eneco en Essent laten nog niets los over de halfjaarlijkse wijziging van de variabele tarieven.

 Variabele energietarieven

In de regel wijzigen energieleveranciers hun variabele leveringstarieven ieder halfjaar: op 1 januari en 1 juli. Afhankelijk van de invloeden op de energiemarkt zal de prijs stijgen of dalen. Vattenfall heeft nu bevestigd dat de variabele tarieven zullen dalen. Met hoeveel deze omlaag gaan, willen ze nog niet vertellen. De daling geldt overigens alleen voor mensen die een contract met variabele tarieven hebben. Vaste energietarieven veranderen nooit gedurende de looptijd van het contract. 

Energietarieven per 1 juli

Wat de variabele energietarieven precies gaan doen is dus nog even afwachten. Ook de twee andere grote energieleveranciers Eneco en Essent laten geen informatie los. Energieleveranciers moeten de nieuwe tarieven minstens 30 dagen van te voren bekendmaken. 

Prijsdaling geen verrassing

De daling van de variabele tarieven is voor ons geen verrassing. De afgelopen maanden zijn de vaste energieprijzen drastisch gekelderd. Dit komt mede door de lage olieprijzen, de milde winter en het coronavirus. Dit heeft de energiemarkt flink beïnvloed, waardoor de vaste energietarieven nu enorm laag liggen. Een stijging in de variabele tarieven hadden we daarom ook niet verwacht.

Verschil vaste en variabele energietarieven

Als de variabele energietarieven dalen, lijkt het gunstig om hiervoor te kiezen. Toch is een contract voor bepaalde tijd met vaste tarieven meestal voordeliger. Door over te stappen van een contract met variabele energietarieven naar een jaarcontract met vaste energietarieven bespaart een huishouden met een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 mgas op dit moment gemiddeld tot 494 euro!

Lees meer over het verschil tussen vaste en variabele leveringstarieven

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Navigatie