De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Dalende energieprijzen door milde winter en coronavirus

door Maartje Sebek Leestijd: 2 minuten

De internationale zorgen om het coronavirus hebben effect op de prijzen van gas en elektriciteit. De vraag naar olie daalt doordat bedrijven tijdelijk sluiten en er minder wordt gereisd. Die dalende vraag zorgt dat de olieprijzen omlaag gaan. Dat samen met het gasoverschot als gevolg van de milde winter en de harde wind van de afgelopen tijd zorgen voor flink lagere energieprijzen. Dit is voordelig voor consumenten die nu op zoek zijn naar een nieuw energiecontract.   

Uitzonderlijke daling energieprijzen  

Gaslicht.com ziet een uitzonderlijke daling in de energietarieven van de al goedkoopste energiepakketten in de markt. Daarbij is gekeken naar de 10 goedkoopste energiecontracten met vaste tarieven voor een gemiddeld huishouden met een energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas. Sinds 1 januari daalden de gemiddelde stroomprijzen met 11,3 % en de gasprijzen met 13,5 %. Dit zorgt voor een daling van de energiekosten van respectievelijk circa 25 euro en 51 euro op jaarbasis. Hier kunnen mensen van profiteren die nu kunnen overstappen.  grafiek-corona-0.png

Overstappen bespaart bijna 450 euro  

Vooral consumenten met een variabel contract voor onbepaalde tijd kunnen hierdoor flink meer besparen op hun energierekening. Voor mensen die nog een lopend contract hebben is het interessant om uit te zoeken of het al mogelijk is een nieuwe overstap in gang te zetten. Een gemiddeld huishouden bespaart op dit moment bijna 450 euro als ze nu het voordeligste contract afsluiten. Dit is ruim 20 procent meer dan twee maanden geleden, en betekent een extra besparing van gemiddeld 76 euro.  

Ben Woldring: “De effecten van de weersomstandigheden en het coronavirus maken dit het uitgelezen moment voor consumenten die hun prijzen nog niet vast hebben gezet om over te stappen en te profiteren van de aantrekkelijke energieprijzen.”  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 4 maart 2020


Maartje Sebek
Maartje Sebek Medewerker Marketing & Communicatie

Maartje was tot november 2021 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie