De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Vereniging van energieleveranciers CCP opgeheven

1 reactie

De vereniging Contract Controle Protocol Energie Sector (CCP) bestaat niet meer. De leden vinden dat de energiemarkt inmiddels zodanig is georganiseerd dat een zelfstandige vereniging van  energieleveranciers niet meer noodzakelijk is. Voortaan zorgt het EDSN ervoor dat u snel en veilig kunt wisselen van energieleverancier!

Dubbele contracten en contractbreuk voorkomen
De vereniging werd zes jaar geleden opgericht door diverse energieleveranciers. Met als doel er voor te zorgen dat het afsluiten van onbedoelde energiecontracten en het plegen van contractbreuk zo veel mogelijk wordt voorkomen. 

Deelnemer Contract Controle Protocol
Er werd een informatiesysteem (het CCP-systeem) ontwikkeld waardoor leden inzage kregen in de contractsituatie van een potentiële klant. Aan de hand daarvan werd de klant geïnformeerd over de mogelijkheden en gevolgen van een nieuw te sluiten contract. 

Deelname was niet verplicht, waardoor er bij het overstappen van en naar niet aangesloten energieleveranciers wel eens iets mis kon gaan. Om overstappers te laten weten wie deelnemer van het CCP was, werd dit vermeld bij de 'leveranciersgegevens' op Gaslicht.com en Energiewereld.nl.

Inmiddels is de energiesector zodanig georganiseerd dat een zelfstandige vereniging van leveranciers van energie 'niet meer noodzakelijk en zelfs niet meer wenselijk' wordt geacht. Om die reden is het CCP 'in liquidatie' en is de vermelding op onze vergelijkingssites verwijderd.

Energie Data Services Nederland
Het bestuur heeft op 1 januari 2010 het beheer van het CCP-protocol overgedragen aan de Vereniging Nederlandse EnergieDataUitwisseling (NEDU).  En alle operationele en tactische activiteiten aan Energie Data Services Nederland  (EDSN). Het streven is om  de vereniging uiterlijk per 1 april 2010 daadwerkelijk op te heffen.

Zie ook: 
Overstappen naar een andere energieleverancier (Gaslicht.com)
Eenvoudig overstappen via Energiewereld.nl

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zondag 14 februari 2010
Geactualiseerd: dinsdag 15 oktober 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: j.d.tromer ()

Mevrouw, mijnheer, Kan ik als particulier bij uw organisatie achterhalen waarom mijn overstap naar een andere energieleverancier mbt electra niet of nog niet gerealiseerd is en wat de achtergrond van de vertraging is. Graag zou ik willen weten wat mij huidige leveerancier bij jullie vastgelegd heeft als contract, omdat dit kennelijk van invloed is op de overstap naar de nieuwe leverancier. Dhr. Tromer J.D.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie