De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Blok- en stadsverwarming volgend jaar 24 euro duurder

door Jeanet Woldring 1 reactie

Stadsverwarming-ACM.jpgGebruikers van blok- en stadsverwarming betalen in 2017 gemiddeld 24 euro meer dan in 2016. Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend.

Bijna 1100 euro voor stadsververwarming

Ongeveer een half miljoen consumenten en een deel van de midden- en kleinbedrijven maken gebruik van blok- en stadsverwarming. Gemiddeld verbruikt een huishouden per jaar 35 gigajoule. Hiervoor gaan zij in 2017 gemiddeld 1093 euro betalen, aldus de toezichthouder.

Koppeling aan tarief voor gasverwarming

ACM heeft het tarief vastgesteld op basis van de Warmtewet. Het tarief voor blok- en stadsverwarming is gekoppeld aan het tarief voor gasverwarming, volgens het ‘niet meer dan anders’-principe. Dat betekent dat als de kosten voor gasverwarming omhoog gaan, dat dan ook de prijzen voor blok- en stadsverwarming stijgen, en omgekeerd. Volgens ACM stijgen de kosten voor gasverwarming in 2017 voornamelijk door hogere transporttarieven.

Gas ook duurder

Naast hogere transporttarieven betalen de meeste gebruikers volgend jaar ook meer voor de levering van gas. Verder stijgen de overheidsheffingen per 1 januari. Wat energiebelasting en opslag duurzame energie betreft gaat een gemiddeld huishouden daardoor 23 euro meer betalen.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: gouw ()

hoe meer je bespaart als consument des te meer word je gestraft. Als de vaste kosten zo hoog oplopen dan dat je verbruik is, klopt er iets niet! Alle energiebedrijven zijn commercieel dus de prijzen gaan gewoon omhoog want de aandeelhouders moeten wel vette bonussen blijven ontvangen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie