De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Blok- en stadsverwarming volgend jaar 24 euro duurder

door Jeanet Woldring 1 reactie

Stadsverwarming-ACM.jpgGebruikers van blok- en stadsverwarming betalen in 2017 gemiddeld 24 euro meer dan in 2016. Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag bekend.

Bijna 1100 euro voor stadsververwarming

Ongeveer een half miljoen consumenten en een deel van de midden- en kleinbedrijven maken gebruik van blok- en stadsverwarming. Gemiddeld verbruikt een huishouden per jaar 35 gigajoule. Hiervoor gaan zij in 2017 gemiddeld 1093 euro betalen, aldus de toezichthouder.

Koppeling aan tarief voor gasverwarming

ACM heeft het tarief vastgesteld op basis van de Warmtewet. Het tarief voor blok- en stadsverwarming is gekoppeld aan het tarief voor gasverwarming, volgens het ‘niet meer dan anders’-principe. Dat betekent dat als de kosten voor gasverwarming omhoog gaan, dat dan ook de prijzen voor blok- en stadsverwarming stijgen, en omgekeerd. Volgens ACM stijgen de kosten voor gasverwarming in 2017 voornamelijk door hogere transporttarieven.

Gas ook duurder

Naast hogere transporttarieven betalen de meeste gebruikers volgend jaar ook meer voor de levering van gas. Verder stijgen de overheidsheffingen per 1 januari. Wat energiebelasting en opslag duurzame energie betreft gaat een gemiddeld huishouden daardoor 23 euro meer betalen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 23 december 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: gouw ()

hoe meer je bespaart als consument des te meer word je gestraft. Als de vaste kosten zo hoog oplopen dan dat je verbruik is, klopt er iets niet! Alle energiebedrijven zijn commercieel dus de prijzen gaan gewoon omhoog want de aandeelhouders moeten wel vette bonussen blijven ontvangen!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie