De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Warmetruiendag: bespaar zet de verwarming lager

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het is vandaag Warmetruiendag. Deze dag staat al 15 jaar in het teken van het besparen van energie voor het klimaat. De oproep luidt: zet de verwarming een graad lager en draag een extra warme trui. Daardoor bespaar je 6% energie en CO2 per graad.

warmetruiendag.png

Warmetruiendag

Warmetruiendag wordt elk jaar in februari georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, de vereniging van 175 gemeenten, provincies en waterschappen voor ambitieus klimaatbeleid. Dit jaar doen zo'n 150.000 deelnemers mee door een dikke trui aan te trekken. Honderden scholen, universiteiten, overheidsinstellingen en bedrijven kunnen dit jaar niet meedoen vanwege de coronalockdown. Het Klimaatverbond hoopt dat daar de verwarming wel uitstaat, ondanks dat uit grafieken blijft dat er momenteel meer energie wordt verbruikt dan in het voorgaande jaar.

Bespaar door verwarming een graad lager te zetten

Volgens de organisatie bespaart Nederland 3,3 miljoen m³ gas en 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot als iedereen op warmetruiendag de thermostaat een graad lager zet. Als dat gedurende het hele stookseizoen zou gebeuren, wordt het jaargebruik van een stad zo groot als Amsterdam bespaard. Dat zou al goed zijn voor 30 procent van de geplande doelstelling in het klimaatakkoord voor alle gebouwen.

Meer tips om te besparen op energiekosten

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 20 juli 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie