De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Warmetruiendag: bespaar zet de verwarming lager

door Jeanet Woldring

Het is vandaag Warmetruiendag. Deze dag staat al 15 jaar in het teken van het besparen van energie voor het klimaat. De oproep luidt: zet de verwarming een graad lager en draag een extra warme trui. Daardoor bespaar je 6% energie en CO2 per graad.

warmetruiendag.png

Warmetruiendag

Warmetruiendag wordt elk jaar in februari georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, de vereniging van 175 gemeenten, provincies en waterschappen voor ambitieus klimaatbeleid. Dit jaar doen zo'n 150.000 deelnemers mee door een dikke trui aan te trekken. Honderden scholen, universiteiten, overheidsinstellingen en bedrijven kunnen dit jaar niet meedoen vanwege de coronalockdown. Het Klimaatverbond hoopt dat daar de verwarming wel uitstaat, ondanks dat uit grafieken blijft dat er momenteel meer energie wordt verbruikt dan in het voorgaande jaar.

Bespaar door verwarming een graad lager te zetten

Volgens de organisatie bespaart Nederland 3,3 miljoen m³ gas en 6,3 miljoen kilo CO2-uitstoot als iedereen op warmetruiendag de thermostaat een graad lager zet. Als dat gedurende het hele stookseizoen zou gebeuren, wordt het jaargebruik van een stad zo groot als Amsterdam bespaard. Dat zou al goed zijn voor 30 procent van de geplande doelstelling in het klimaatakkoord voor alle gebouwen.

Meer tips om te besparen op energiekosten

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 5 februari 2021
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie