De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur

Welkom Energie failliet verklaard

door Arnoud Timmerman 8 reacties Leestijd: 2 minuten

Op 26 oktober heeft de ACM de leveringsvergunning van Welkom Energie ingetrokken. Vandaag is de energiemaatschappij ook failliet verklaard. De circa 90.000 klanten van Welkom Energie worden per 1 november overgenomen door Eneco.

Wat betekent dit voor klanten?

Eerder schreven we al wat het intrekken van de leveringsvergunning voor u betekent. Het faillissement van Welkom Energie verandert hier weinig aan. Vanaf 1 november ontvangt u een nieuw contract bij Eneco. In de tussentijd krijgt u gewoon elektriciteit en gas.

Kan ik overstappen?

Op dit moment is er sprake van een zogeheten ‘vensterperiode’, deze duurt tot en met 31 oktober en daarin kan niet worden overgestapt naar een andere energieleverancier. Vanaf maandag 1 november wordt u automatisch overgenomen door Eneco. Zoals bepaald door de ACM geldt in november een overgangsperiode, waarin u het contract kunt opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. U kunt vanaf 1 november dus een overstap aanvragen naar een andere leverancier, de startdatum is dan 1 december.  Vanaf 1 december 2021 kunt u uw contract opzeggen met een opzegtermijn van 9 dagen, zo staat te lezen bij de veelgestelde vragen op de website van Eneco.  

Uiterlijk 5 november 2021 stuurt Eneco een e-mail met de nieuwe tarieven en voorwaarden. Ook informeren ze over het termijnbedrag, dat gebaseerd is op het energieverbruik en het nieuwe leveringstarief. Het termijnbedrag van november wordt door Eneco rond 27 november 2021 voor het eerst afgeschreven van het rekeningnummer dat bij Welkom Energie bekend was.

Wat zijn de financiële consequenties?

De rechtbank heeft een curator aangewezen die de bedrijfsvoering en bevoegdheden van Welkom Energie per direct overneemt. Deze curator moet het faillissement zo goed mogelijk laten verlopen en kijkt of alle schulden, dus ook die aan klanten, kunnen worden betaald.

Vragen?

Veel consumenten vragen zich af of ze geld terug krijgen, zoals de welkomstpremie of (teveel) betaalde termijnbedragen. Voor alle vragen rondom de financiële gevolgen van het faillisement verzoeken wij u contact op te nemen met het Juridisch Loket.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 29 oktober 2021

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman

Arnoud is voor Gaslicht.com verantwoordelijk voor alle campagnes op radio, tv en in out-of-home. Daarnaast is Arnoud als tekstschrijver en beeldmaker actief betrokken bij websitecontent, nieuws, persberichten, onderzoeken en social media. Door middel van tekst, beeld en geluid zet hij zich dagelijks in om complexe zaken over de energiemarkt begrijpelijk te maken. 

Reacties (8)

Geplaatst door: Jan Sierat ()

Wij stappen ook regelmatig over via GasLicht.com zijn in mei overgestapt naar Welkom Energie, en na faillisement naar Eneco overgezet, die voor 2 miljoen de 90.000 klanten overkocht 🙁 dit klopt toch echt van geen kant!!!
nog ruim € 350 euro tegoed aan teveel betaald voorschot en niets meer gehoord, beetje jammer dat GasLicht.com niet meer heeft gedaan om de klanten te helpen!!!

Opmerking van de redactie op 24-01-2022
Beste meneer Sierat,

Bedankt voor uw reactie. Als vergelijker kunnen wij hier helaas niets aandoen. Wij moeten namelijk vertrouwen op de ACM. Dit is de partij die de solvabiliteit van de energiebedrijven in de gaten houdt. Dus hoewel wij begrijpen dat u teleurgesteld bent in het feit dat u via Gaslicht.com voor deze leverancier heeft gekozen, wij zijn helaas ook overvallen door dit nieuws.

Wij willen uiteraard met u mee kijken wat op die moment de voordeligste optie voor u zou zijn. U mag altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op 0342 411 350 of per mail info@gaslicht.com.

Met vriendelijke groet,
Cherlaine
Geplaatst door: Hans ()

Ben het eens met de voorgaande reacties. Teleurgesteld in gaslicht.com
Gaslicht heeft ook een verantwoordelijkheid in deze situatie.

Overgestapt via een andere site nu.

Geplaatst door: Andy ()

Ook ik stap regelmatig over en kies normaal een van de grote jongens als leverancier. Dit keer toevallig welkom energie gekozen omdat deze erg goeie recensies kreeg op deze site. Gaslicht is natuurlijk op geen enkele manier verantwoordelijk voor de ellende veroorzaakt door het faillissement van welkom energie maar… ook ik vind het uitermate teleurstellend dat er verder geen enkele aandacht meer aan wordt geschonken. Een gedegen advies is toch wel het minste wat je zou verwachten van Gaslicht.

Geplaatst door: A. van Driel ()

Ik sluit mij aan bij w. Fuhler
Ben ook altijd via gaslicht.com overgestapt,maar voel me nu in de steek gelaten door gaslicht .com.Heb 27 0ktober nog een mail gehad(zie hieronder en daarna niets meer van ze gehoord.

"Wij adviseren u om de overeenkomst van Eneco af te wachten, alvorens u overweegt over te stappen naar een andere leverancier. Het kan zo zijn dat het variabele tarief van Eneco lager zal zijn dan het huidige aanbod met vaste tarieven van andere leveranciers. U kunt altijd op een later moment alsnog besluiten over te stappen als er weer meer aanbiedingen zijn.

Wij begrijpen dat dit voor u een vervelende situatie is en willen er alles aan doen om u zo goed mogelijk te voorzien van advies. In de komende periode zullen wij u daarom ook pro-actief informeren over de mogelijkheden en staan dagelijks voor u klaar als u vragen heeft.

Met vriendelijke groet,

Team Gaslicht.com

Telefoon: 0342 - 411 350
E-mail: info@gaslicht.com"

Geplaatst door: W Fuhler ()

Goedemiddag,
Via gaslicht in juli overgestapt naar Welkom energie.
Nu verwacht ik van gaslicht toch een reactie van wat ik het beste kan doen.
Maar tot op heden nog geen nieuwe voorstel
Ik vraag me af waarom jullie Welkom energie aanbevolen hebben.
Ik ben altijd via jullie site overgestapt en verwacht nu wel een Reactie.
Groet Willie Fuhler

Geplaatst door: Tony ()

Is het zo dat Eneco zelfs heeft betaald om de 90.000 klanten over te mogen nemen ? Kan ik hieruit concluderen dat zij winst willen maken op mensen die zwaar gedupeerd zijn . Zijn wij gedupeerden verkocht aan de hoogste bieder ? De schade voor mij is enorm , dit gaat mij duizenden euro’s kosten .

Geplaatst door: Gerry ()

Hier ongeveer hetzelfde probleem. Op 13 september heb ik me aangemeld bij Peerpower. Mijn einddatum van Welkom energie is 1 november 2021, en de startdatum bij Peerpower dus 2 november 2021. Zou ik dan nu ook eerst een maand verplicht bij Eneco moeten blijven? Dit soort dingen zijn toch hartstikke oneerlijk? Het gaat om 1 dag!!!

Geplaatst door: Steven ()

Op 9 sep 2021 heb ik een contract gesloten met vandebron ingaande 1 november 2021. Mijn contract met welkom-energie liep tot 1 november 2021. Welkom energie is failliet en de contracten gaan naar eneco. Bij vandebron heb ik de 1e termijn over november reeds betaald. De levering gaat dan toch per 1 november naar vandebron? En niet naar eneco zoals agv het faillisement van welkom-energie werd bepaald?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie