De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Welkom Energie failliet verklaard

door Arnoud Timmerman 6 reacties

Op 26 oktober heeft de ACM de leveringsvergunning van Welkom Energie ingetrokken. Vandaag is de energiemaatschappij ook failliet verklaard. De circa 90.000 klanten van Welkom Energie worden per 1 november overgenomen door Eneco.

Wat betekent dit voor klanten?

Eerder schreven we al wat het intrekken van de leveringsvergunning voor u betekent. Het faillissement van Welkom Energie verandert hier weinig aan. Vanaf 1 november ontvangt u een nieuw contract bij Eneco. In de tussentijd krijgt u gewoon elektriciteit en gas.

Kan ik overstappen?

Op dit moment is er sprake van een zogeheten ‘vensterperiode’, deze duurt tot en met 31 oktober en daarin kan niet worden overgestapt naar een andere energieleverancier. Vanaf maandag 1 november wordt u automatisch overgenomen door Eneco. Zoals bepaald door de ACM geldt in november een overgangsperiode, waarin u het contract kunt opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. U kunt vanaf 1 november dus een overstap aanvragen naar een andere leverancier, de startdatum is dan 1 december.  Vanaf 1 december 2021 kunt u uw contract opzeggen met een opzegtermijn van 9 dagen, zo staat te lezen bij de veelgestelde vragen op de website van Eneco.  

Uiterlijk 5 november 2021 stuurt Eneco een e-mail met de nieuwe tarieven en voorwaarden. Ook informeren ze over het termijnbedrag, dat gebaseerd is op het energieverbruik en het nieuwe leveringstarief. Het termijnbedrag van november wordt door Eneco rond 27 november 2021 voor het eerst afgeschreven van het rekeningnummer dat bij Welkom Energie bekend was.

Wat zijn de financiële consequenties?

De rechtbank heeft een curator aangewezen die de bedrijfsvoering en bevoegdheden van Welkom Energie per direct overneemt. Deze curator moet het faillissement zo goed mogelijk laten verlopen en kijkt of alle schulden, dus ook die aan klanten, kunnen worden betaald.

Vragen?

Veel consumenten vragen zich af of ze geld terug krijgen, zoals de welkomstpremie of (teveel) betaalde termijnbedragen. Voor alle vragen rondom de financiële gevolgen van het faillisement verzoeken wij u contact op te nemen met het Juridisch Loket.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 29 oktober 2021

Arnoud Timmerman
Arnoud Timmerman Marketing Manager

Ik ben Arnoud, sinds 2016 werkzaam voor Gaslicht.com, inmiddels als marketing manager. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Van berichten op social media tot acties met partners en nieuwe TV- en radiocommercials; elke dag is anders. Besparen op je energierekening door over te stappen is zó ontzettend eenvoudig dat ik mijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steek. Maar ook als er vragen zijn zit er 7 dagen per week een sterk team met energiespecialisten voor u klaar.

Reacties (6)

Geplaatst door: Andy ()

Ook ik stap regelmatig over en kies normaal een van de grote jongens als leverancier. Dit keer toevallig welkom energie gekozen omdat deze erg goeie recensies kreeg op deze site. Gaslicht is natuurlijk op geen enkele manier verantwoordelijk voor de ellende veroorzaakt door het faillissement van welkom energie maar… ook ik vind het uitermate teleurstellend dat er verder geen enkele aandacht meer aan wordt geschonken. Een gedegen advies is toch wel het minste wat je zou verwachten van Gaslicht.

Geplaatst door: A. van Driel ()

Ik sluit mij aan bij w. Fuhler
Ben ook altijd via gaslicht.com overgestapt,maar voel me nu in de steek gelaten door gaslicht .com.Heb 27 0ktober nog een mail gehad(zie hieronder en daarna niets meer van ze gehoord.

"Wij adviseren u om de overeenkomst van Eneco af te wachten, alvorens u overweegt over te stappen naar een andere leverancier. Het kan zo zijn dat het variabele tarief van Eneco lager zal zijn dan het huidige aanbod met vaste tarieven van andere leveranciers. U kunt altijd op een later moment alsnog besluiten over te stappen als er weer meer aanbiedingen zijn.

Wij begrijpen dat dit voor u een vervelende situatie is en willen er alles aan doen om u zo goed mogelijk te voorzien van advies. In de komende periode zullen wij u daarom ook pro-actief informeren over de mogelijkheden en staan dagelijks voor u klaar als u vragen heeft.

Met vriendelijke groet,

Team Gaslicht.com

Telefoon: 0342 - 411 350
E-mail: info@gaslicht.com"

Geplaatst door: W Fuhler ()

Goedemiddag,
Via gaslicht in juli overgestapt naar Welkom energie.
Nu verwacht ik van gaslicht toch een reactie van wat ik het beste kan doen.
Maar tot op heden nog geen nieuwe voorstel
Ik vraag me af waarom jullie Welkom energie aanbevolen hebben.
Ik ben altijd via jullie site overgestapt en verwacht nu wel een Reactie.
Groet Willie Fuhler

Geplaatst door: Tony ()

Is het zo dat Eneco zelfs heeft betaald om de 90.000 klanten over te mogen nemen ? Kan ik hieruit concluderen dat zij winst willen maken op mensen die zwaar gedupeerd zijn . Zijn wij gedupeerden verkocht aan de hoogste bieder ? De schade voor mij is enorm , dit gaat mij duizenden euro’s kosten .

Geplaatst door: Gerry ()

Hier ongeveer hetzelfde probleem. Op 13 september heb ik me aangemeld bij Peerpower. Mijn einddatum van Welkom energie is 1 november 2021, en de startdatum bij Peerpower dus 2 november 2021. Zou ik dan nu ook eerst een maand verplicht bij Eneco moeten blijven? Dit soort dingen zijn toch hartstikke oneerlijk? Het gaat om 1 dag!!!

Geplaatst door: Steven ()

Op 9 sep 2021 heb ik een contract gesloten met vandebron ingaande 1 november 2021. Mijn contract met welkom-energie liep tot 1 november 2021. Welkom energie is failliet en de contracten gaan naar eneco. Bij vandebron heb ik de 1e termijn over november reeds betaald. De levering gaat dan toch per 1 november naar vandebron? En niet naar eneco zoals agv het faillisement van welkom-energie werd bepaald?

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie