De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Zaterdag 1 februari in Kassa: alles over energie

door Jeanet Woldring

Zaterdag 1 februari staat Vara's Kassa volledig in het teken van energie, besparen en de jaarlijkse nota. In het consumentenprogramma wordt onder meer uitgelegd hoe de energierekening is opgebouwd. Ook wordt antwoord gegeven hoe je heel veel kan besparen op je energienota.

Energierekening

De energierekening is onbegrijpelijk en ook de energiebedrijven kunnen nauwelijks uitleggen aan hun klanten wat ze precies in rekening brengen, aldus Kassa. In de uitzending laat Kassa verhalen zien van klanten met een torenhoge rekening die van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Vastrechttarief

Paulus Jansen (SP) praat met Kassa over het te hoge vastrechttarief en geeft antwoord op de vraag: waar ben ik het goedkoopst uit?

Wat is vastrecht?

Het vastrecht is een vast bedrag dat iedere klant betaalt en dat helemaal los staat van de hoogte van het verbruik. Het zijn de vaste kosten die gepaard gaan met de levering en het transport van energie. In het vastrecht zitten o.a. de meterhuur, meteropname, de administratie en de aanleg en het onderhoud aan netwerk. 

Kijk zaterdagavond om 19.10 uur op Nederland 1 hoe u honderden euro's kunt besparen op uw energierekening.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2014
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie