De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Ontdek wat zonnepanelen opleveren
Zonnepanelen kopen

Huawei omvormers Sun-2000 series

Om u te helpen bij uw keuze willen wij u aanvullende informatie verschaffen over de diensten en het product van Huawei omvormers:

 • 10 jaar garantie
 • Optimizers mogelijk, voor een nog hoger rendement
 • Met thuisbatterij aansluting, klaar voor de toekomst
 • Enige merk met door TNO-geteste vlamboogbeveiliging

Huawei productfolder
Huawei garantievoorwaarden

Over Huawei

Huawei is een van de meest hoogstaande technologiebedrijven ter wereld. Met 100,000 medewerkers actief in Research & Development en een vijfde positie in de wereldranglijst van bedrijven die het meest in productontwikkeling investeren, zijn de Huawei producten synoniem voor hoogstaande innovatie en topkwaliteit.

De meeste consumenten kennen Huawei van de mobiele telefoons, maar het concern biedt ook toonaangevende oplossingen voor zonnepanelensystemen. Eerder produceerde Huawei alleen 3-fase omvormers, die geschikt zijn voor grotere zonnepaneleninstallaties. Later is Huawei ook gestart met de productie van kleinere omvormers, de 1-fase omvormers. Met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie is Huawei in staat om zonne-energie oplossingen ook slim te maken, zoals slimme vlamboogdetectie en slimme optimizers.

Huawei omvormers

Huawei omvormers zijn geschikt om opgewekte zonne-energie (gelijkstroom) om te zetten in bruikbare energie (wisselstroom), terug te leveren aan het net en om energie op te slaan in een thuisbatterij. De omvormers van Huawei zijn centrale omvormers, wat betekent dat er één omvormer is voor meerdere zonnepanelen.

Door nieuwe ontwikkelingen te integreren, ontvouwt Huawei nieuwe technologieën voor een optimale energieopwekking. Daardoor functioneren de installaties zeer veilig, efficiënt en betrouwbaar.

Bij Gaslicht.com bieden wij twee omvormers van Huawei aan: de Huawei Sun-2000 L1 (1-fase omvormer) en de Huawei Sun-2000-M1 (3-fase omvormer).

Huawei datasheet

Huawei optimizers

Een optimizer kan achter elk paneel worden geplaatst,hiermeer worden de opbrengsten van uw installatie verder geoptimaliseerd tot wel 30% meer opbrengst. Vooral wanneer er spake is van schaduw. De prestaties per paneel worden via de FusionSolar App weergegeven. Huawei’s One-Fits-All optimizer is geschikt voor zowel 60 cells als 72 cells panelen.

Huawei is het enige merk waarbij de optimizers optioneel zijn. Een zonne-energie systeem kan dus heel flexibel samengesteld worden. Het systeem kan aangelegd worden met een omvormer, zonder optimizers, maar met exact dezelfde omvormer kan ook achter elk paneel een optimizer geplaatst worden.

De Huawei optimizers bieden dus voordelen op het gebied van prestatie, flexibiliteit en veiligheid.

Wanneer een 1 fase of 3 fase omvormer?

Controleer eerst of uw woning een 1 fase of 3 fase aansluiting heeft.

 • Bij een 1-fase aansluiting komt alle stroom via 1 ader uw woning binnen.
 • Bij een 3-fase aansluiting wordt de stroom verdeeld over 3 aders.
 • Huawei heeft zowel een 1-fase omvormers, de Huawei Sun-2000 L1 serie, als de drie-fase omvormers, de Huawei Sun-2000 M1 serie.
 • Als uw aansluiting het toelaat en het M1-model past bij uw zonne-energiesysteem, is een 3-fase oplossing vaak het mooiste.

Huawei Sun-2000 L1 (1-fase) en Sun-2000 M1 (3-fase)

De Huawei Sun-2000 L1 Serie en Huawei SUN-2000 M1 Serie zijn hybride omvormers. De omvormers zetten de zonne-energie om in wisselstroom, dit is de stroom die u thuis zelf kunt gebruiken. Deze hybride omvormers hebben als groot voordeel dat er rechtstreeks een Huawei thuisbatterij op aangesloten kan worden zonder extra benodigdheden. De omvormers geleiden de stroom naar de thuisbatterij wanneer er meer energie wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Wordt er op een gegeven moment meer energie verbruikt dan opgewekt, dan wordt er door de hybride omvormer energie uit de batterij gehaald. Let op: een thuisbatterij moet apart worden aangeschaft; dat kan uiteraard ook later, maar met een Huawei omvormer bent u “battery ready”. Met de Huawei FusionSolar App kunt u de prestaties van uw zonne-energie systeem volgen op uw smartphone.

Huawei Sun-2000 L1 Serie omvormer kopen (voorkant)Huawei omvormers Sun-2000 L1 Serie (rechterkant)

Sun-2000 L1 Serie

Huawei Sun-2000 M1 Serie (voorkant)Huawei Sun-2000 M1 Serie (rechterkant)

Sun-2000 M1 Serie

Veiligheid eerst met de Sun-2000 L1 en M1 serie

De Huawei Sun-2000 L1 en M1 serie hebben beide een metalen behuizing met een IP65-beschermingsgraad. Dit betekent dat de omvormer goed beschermd is tegen invloeden van buiten. De omvormer is standaard uitgerust met vlamboogbeveiliging voor extra veiligheid (als enige merk door TNO getest) en heeft een natuurlijke convectiekoeling. Daarnaast heeft de omvormer een geïntegreerde bliksembeveiliging.

Productgarantie

Huawei biedt op zowel de Huawei Sun-2000 L1 serie (1-fase omvormer) en de M1 serie (3-fase omvormer) een garantie van 10 jaar.

Waarom Huawei omvormers kopen via Gaslicht.com?

Wilt u de aanschaf van zonnepanelen van a tot z geregeld hebben? Kies dan voor Gaslicht.com Zonnepanelen Zonder Gedoe.

De volgende stappen worden voor u geregeld:

 1. Legplan: we voorzien u van een legplan van de zonnepanelen.
 2. Offerte: op basis van het legplan ontvangt u een offerte. In de offerte is alles inbegrepen, van de panelen en omvormers tot aan de installatie.
 3. Installatie: de installatie van de panelen wordt door een professionele installateur gedaan, wij werken samen met de best beoordeelde installateurs in de regio.
 4. Btw-terruggave: als de zonnepanelen eenmaal op uw dak liggen, regelen wij zelf de btw-teruggave voor u.

Andere leveranciers


SunPower zonnepanelenREC zonnepanelen | Q Cells zonnepanelenEnphase omvormers


Geactualiseerd: dinsdag 30 november 2021
Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie