Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Maatwerkadvies energiebesparing door onafhankelijke energieadviseur

Wilt u ook energie besparen maar weet u niet goed hoe? Of wilt u weten met welke maatregel u het beste kunt beginnen? Vraag dan een Maatwerkadvies energiebesparing. Een onafhankelijke energieadviseur komt bij u langs voor een persoonlijk advies. Een maatwerkadvies kost geld.

Ga snel naar:

maatwerkadvies-energiebesparing-0.png

Wat houdt Maatwerkadvies energiebesparing in?

Het maatwerkadvies is een advies op maat en heette vroeger Energieprestatieadvies (EPA). Het geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren. U kunt ook advies krijgen over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. 

Hoe werkt het?

Een energieadviseur komt bij u langs voor een persoonlijk advies. De adviseur is onafhankelijk en werkt niet voor een leverancier of isolatiebedrijf. Hij of zij verkoopt geen energiebesparende maatregelen. De adviseur bekijkt de mogelijkheden voor uw huis. Bijvoorbeeld of u uw dak, gevel, vloer of ramen (beter) kunt isoleren. Of dat het een optie is om zonnepanelen of een warmtepomp te nemen. 

Vervolgens krijgt u een rapport met de mogelijke energiebesparende maatregelen voor uw woning. Daarin staat ook wat het u kost, hoeveel u bespaart en hoe snel u de investering terugverdient. Voor de uitvoering van de klus kunt u vervolgens een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Waar vind ik een professionele energieadviseur?

U kunt een vakbekwame en betrouwbare energieadviseur vinden via de brancheorganisatie van energie-adviseurs of via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Aangeraden wordt om 2 of 3 offertes te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef duidelijk uw wensen aan. Wilt u alleen advies over isolatie, of ook over duurzame energie? En wilt u begeleiding van de adviseur bij het uitvoeren van de maatregelen?

Tip van Milieu Centraal: doe van tevoren de gratis Verbetercheck op Verbeterjehuis. Daar krijgt u al een overzicht van maatregelen die u kunt nemen en wat dit kost en oplevert. De uitkomst kunt u gebruiken voor uw vragen aan de maatwerkadviseur.

Wat kost een maatwerkadvies energiebesparing?

Adviseurs mogen zelf de prijs bepalen voor hun maatwerkadvies. Het is daarom verstandig om meerdere offertes te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef van tevoren ook duidelijk uw wensen aan. Wilt u bijvoorbeeld alleen advies over isolatie of ook over duurzame energie? En wilt u begeleiding bij het uitvoeren van de maatregelen? De adviseur kan u informeren over de mogelijkheden.

Maatregelen laten uitvoeren na Maatwerkadvies?

Heeft u na het Maatwerkadvies maatregelen laten uitvoeren en gaat u uw huis verhuren of verkopen? Dan adviseert Milieu Centraal u om een nieuw energielabel aan te vragen. 

Geactualiseerd: vrijdag 2 februari 2024

Sanne Bins
Sanne Bins Business Unit Manager

Sanne is als Business Unit Manager verantwoordelijk voor onze website content, onderzoeken, persberichten en de samenwerking met de energieleveranciers. Samen met het team streeft Sanne naar het meest complete energieaanbod, de beste service en de hoogste klantwaardering. Sanne wordt vanwege haar expertise regelmatig gevraagd voor media-interviews en om mee te denken over energievraagstukken binnen Nederland.

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.