Genomineerd voor 2021!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Maatwerkadvies Energiebesparing

Wilt u ook energie besparen maar weet u niet goed hoe? Of wilt u weten met welke maatregel u het beste kunt beginnen? Vraag dan een Maatwerkadvies energiebesparing. Een onafhankelijke energieadviseur komt bij u langs voor een persoonlijk advies.

Wat houdt Maatwerkadvies energiebesparing in?

Het maatwerkadvies is een advies op maat. Het geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren. U kunt ook advies krijgen over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. 

In het advies staan verder de kosten en de tijd die het duurt voordat u de investering heeft terugverdiend via een lagere energierekening (de terugverdientijd). De adviseur is onafhankelijk: hij werkt niet voor een leverancier of isolatiebedrijf en verkoopt geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft aan wat het officiële Energielabel van uw woning is. 

Een maatwerkadviseur is geen bouwkundige. De maatwerkadviseur kan aangeven wat interessante besparingsmogelijkheden zijn in uw woning, en wat dat ongeveer gaat kosten en opleveren. Voor de uitvoering van de klus en specificaties daarvan, kunt u vervolgens een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Waar vind ik een adviseur Maatwerkadvies?

Een goed advies opstellen kost tijd. Vraag daarom van te voren hoe lang een adviseur nodig heeft om uw woning goed op te meten en uw specifieke situatie met u te bespreken. Volgens Mileu Centraal kunt u een vakbekwame en betrouwbare energieadviseur vinden via QBIS.nl. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

Aangeraden wordt om 2 of 3 offertes te vragen van gecertificeerde adviseurs. Geef duidelijk uw wensen aan. Wilt u alleen advies over isolatie, of ook over duurzame energie? En wilt u begeleiding van de adviseur bij het uitvoeren van de maatregelen?

Tip van Milieu Centraal: Doe van tevoren de woningcheck op Verbeterjehuis.nl. Daar krijgt u al een overzicht van maatregelen die u kunt nemen en wat dit u kost en oplevert. De uitkomst kunt u gebruiken voor uw vragen aan de maatwerkadviseur.

Hoe werkt het?

Een gecertificeerd adviseur komt bij u langs en bekijkt hoeveel energie u kunt besparen met de verschillende energiebesparende maatregelen. Vervolgens ontvangt u een rapport met daarin de mogelijke energiebesparende maatregelen voor uw woning, een raming van de kosten en de besparing die het u uiteindelijk oplevert. Tip: Doe van te voren de woningcheck op Verbeterjehuis.nl. Daar krijgt u al een overzicht van maatregelen die u kunt nemen en wat dit u kost en oplevert. De uitkomst kunt u gebruiken voor uw vragen aan de maatwerkadviseur. 

Wat kost een maatwerkadvies energiebesparing?

Een Maatwerkadvies Energiebesparing houdt rekening met specifieke aspecten voor uw woning, zoals het aantal bewoners en uw persoonlijke wensen. De kosten van maatregelen en de besparingen zijn echter altijd indicatief. De exacte kosten van de maatregelen weet u pas als u de offertes van de uitvoerders ontvangt.

Het maatwerkadvies geeft een advies over uw woning, maar niet over het gedrag van de bewoners. Dit heeft invloed op de precieze besparingen. Laat u bijvoorbeeld apparatuur dag en nacht op stand-by staan, of laat u de lichten altijd branden, dan bestaat de kans dat de mogelijke besparingen minder hoog uitvallen. 

Prijskaartje

Adviseurs mogen zelf de prijs bepalen voor hun maatwerkadvies. Gemiddeld kost het 200 tot 300 euro, afhankelijk van de betrokken adviseur en de omvang van uw woning. Een rijtjeshuis is immers gemakkelijker en sneller te beoordelen dan een grote vrijstaande woning. 

Geactualiseerd: 04-08-2020


Direct naar:


Gepubliceerd: donderdag 6 januari 2011
Geactualiseerd: dinsdag 4 augustus 2020
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie