Maatwerkadvies Energiebesparing

Geactualiseerd: 09-05-2016

Volgens Meer met Minder kan een huishouden tot 30% energie besparen. Als u energiezuinige maatregelen wilt nemen, is het verstandig om eerst een Maatwerkadvies Energiebesparing te laten opstellen. Dit objectieve advies van AgentschapNL wordt uitsluitend door gecertificeerde adviseurs opgesteld.

Wat is het Maatwerkadvies Energiebesparing?

Een helder overzicht van de mogelijkheden voor energiebesparing voor uw specifieke woning en gezinsamenstelling. Een adviseur komt bij u langs om het maatwerkadviesrapport op te stellen. Het rapport geeft aan wat het officiële Energielabel van uw woning is. Ook geeft het gedetailleerd inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen. Daarnaast wordt duidelijk wat deze maatregelen globaal kosten en welke besparing mogelijk haalbaar is. Zo kunt u een zorgvuldige beslissing nemen.

Waar moet ik op letten?

Een goed advies opstellen kost tijd. Vraag daarom van te voren hoe lang een adviseur nodig heeft om uw woning goed op te meten en uw specifieke situatie met u te bespreken. Dit voorkomt haastwerk en onaangename verrassingen. Een goed advies kost wellicht iets meer maar bespaard u later veel ellende.

Hoe werkt het?

Een gecertificeerd adviseur komt bij u langs en bekijkt hoeveel energie u kunt besparen met de verschillende energiebesparende maatregelen. Vervolgens ontvangt u een rapport met daarin de mogelijke energiebesparende maatregelen voor uw woning, een raming van de kosten en de besparing die het u uiteindelijk oplevert.

Kosten Maatwerkadvies Energiebesparing

Een Maatwerkadvies Energiebesparing houdt rekening met specifieke aspecten voor uw woning, zoals het aantal bewoners en uw persoonlijke wensen. De kosten van maatregelen en de besparingen zijn echter altijd indicatief. De exacte kosten van de maatregelen weet u pas als u de offertes van de uitvoerders ontvangt.

Het maatwerkadvies geeft een advies over uw woning, maar niet over het gedrag van de bewoners. Dit heeft invloed op de precieze besparingen. Laat u bijvoorbeeld apparatuur dag en nacht op stand-by staan, of laat u de lichten altijd branden, dan bestaat de kans dat de mogelijke besparingen minder hoog uitvallen. 

Een Maatwerkadvies Energiebesparing kost tussen de 200 en 450 euro, afhankelijk van de betrokken adviseur en de omvang van uw woning. Een rijtjeshuis is immers gemakkelijker en sneller te beoordelen dan een grote vrijstaande woning.