De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM dwingt NieuweStroom en easyEnergy energienota op tijd te versturen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

NieuweStroom en easyEnergy moeten hun jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd naar hun klanten versturen. Ook moeten ze hun administratie op orde krijgen. Doen ze dit niet, dan kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hun leveringsvergunning intrekken.

Wat doen deze energieleveranciers verkeerd?

Nieuwestroom en easyEnergy sturen hun jaarafrekeningen en eindafrekeningen niet op tijd naar hun klanten. Consumenten moeten de jaarrekening binnen 8 weken na afloop van het jaar krijgen. En de eindafrekening binnen 6 weken na einde van het contract. Lees meer over de jaarafrekening en eindafrekening.

Consumenten kunnen op hun jaar- of eindafrekening zien hoeveel geld ze nog moeten betalen, of hoeveel ze terugkrijgen. Zodoende kunnen ze belangrijke beslissingen maken over hun energiegebruik aldus ConsuWijzer. "Bijvoorbeeld of zonnepanelen in kosten schelen. En of het zin heeft om over te stappen naar een andere energieleverancier."

Leveringsvergunning

Elke leverancier die energie levert aan consumenten heeft een leveringsvergunning nodig. De ACM geeft die vergunningen uit. Ook let de ACM erop dat energieleveranciers zich aan de afspraken/voorwaarden houden. De ACM heeft de leveringsvergunning van NieuweStroom en easyEnergy aangepast. Er staat nu in dat de leveranciers hun rekeningen op tijd naar klanten moeten versturen.

Wie zijn NieuweStroom en easyEnergy?

nieuwestroom.svgEnergieleverancier NieuweStroom richt zich op de zakelijke markt en heeft easyEnergy -van easyJet- in 2018 overgenomen. Het bedrijf koppelt verbruik rechtstreeks aan de 'kale' inkoopprijs van energie per uur/dag en doet niet aan lange termijn contracten en opzegboetes.

Vergelijk energie zakelijk

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 3 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie