De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM dwingt NieuweStroom en easyEnergy energienota op tijd te versturen

door Jeanet Woldring

NieuweStroom en easyEnergy moeten hun jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd naar hun klanten versturen. Ook moeten ze hun administratie op orde krijgen. Doen ze dit niet, dan kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hun leveringsvergunning intrekken.

Wat doen deze energieleveranciers verkeerd?

Nieuwestroom en easyEnergy sturen hun jaarafrekeningen en eindafrekeningen niet op tijd naar hun klanten. Consumenten moeten de jaarrekening binnen 8 weken na afloop van het jaar krijgen. En de eindafrekening binnen 6 weken na einde van het contract. Lees meer over de jaarafrekening en eindafrekening.

Consumenten kunnen op hun jaar- of eindafrekening zien hoeveel geld ze nog moeten betalen, of hoeveel ze terugkrijgen. Zodoende kunnen ze belangrijke beslissingen maken over hun energiegebruik aldus ConsuWijzer. "Bijvoorbeeld of zonnepanelen in kosten schelen. En of het zin heeft om over te stappen naar een andere energieleverancier."

Leveringsvergunning

Elke leverancier die energie levert aan consumenten heeft een leveringsvergunning nodig. De ACM geeft die vergunningen uit. Ook let de ACM erop dat energieleveranciers zich aan de afspraken/voorwaarden houden. De ACM heeft de leveringsvergunning van NieuweStroom en easyEnergy aangepast. Er staat nu in dat de leveranciers hun rekeningen op tijd naar klanten moeten versturen.

Wie zijn NieuweStroom en easyEnergy?

nieuwestroom.svgEnergieleverancier NieuweStroom richt zich op de zakelijke markt en heeft easyEnergy -van easyJet- in 2018 overgenomen. Het bedrijf koppelt verbruik rechtstreeks aan de 'kale' inkoopprijs van energie per uur/dag en doet niet aan lange termijn contracten en opzegboetes.

Vergelijk energie zakelijk

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie