De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM onderzoekt energieveilingen

door Jeanet Woldring

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlangs invallen gedaan bij een onbekend aantal aanbieders van energieveilingen. De toezichthouder bevestigde donderdag berichtgeving hierover in RTL Nieuws. ACM zegt onlangs signalen te hebben gekregen dat de energieveilingen niet altijd goed verlopen. Mocht er iets mis blijken te zijn dan zal ACM ingrijpen.

Energieveiling geen garantie voor laagste prijs

ACM zegt onlangs signalen te hebben gekregen dat de energieveilingen niet altijd goed verlopen. De toezichthouder bekijkt of energieveilingen bieden wat ze beloven en ook of de concurrentie tussen energieleveranciers niet wordt beperkt. Hierdoor zouden consumenten wellicht voordeel mislopen. Mocht er iets mis blijken te zijn dan zal ACM ingrijpen.

Overstappen

Bij een energieveiling werft een organisatie consumenten die mogelijk willen overstappen van gas- en elektriciteitsleverancier. 

Daarna laat zo’n organisatie vaak de veiling over aan een gespecialiseerd bedrijf, waarbij energieleveranciers voordelige contracten aanbieden. Vervolgens kunnen consumenten met dit aanbod overstappen naar een ander energiebedrijf.

Merendeel stapt individueel over

Uit cijfers van ACM blijkt dat het merendeel van de overstappers individueel overstapt en slechts 15 procent via een veiling of collectief. Niet onbegrijpelijk want individueel overstappen via een energievergelijkingssite is een fluitje van een cent en levert in de meeste gevallen meer voordeel op.

Energieveilingen vergeleken

Dat een energieveiling in de meeste gevallen niet zo voordelig is als energie vergelijken en overstappen via Gaslicht.com, hebben wij al een paar keer aangetoond. Lees ons laatste onderzoek van 6 mei jongstleden.

Naar aanleiding van deze berichtgeving hebben wij energieveilingen opnieuw vergeleken. Het betreft de meest recente veilingen van Vereniging Eigen Huis, KBO, SLOOPdeCRISIS en ConsumentenBond. Publicatie volgt z.s.m..


Meer info: Energieveiling of Collectieve Inkoop energie

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie