De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Delta verlaagt opnieuw energietarieven per 1 juli

door Jeanet Woldring

Opnieuw is Delta de eerste energieleverancier die haar definitieve tarieven voor de tweede helft van 2014 bekendmaakt. Voor de vierde keer op rij wordt gas en elektriciteit goedkoper. Het betreft de leveringsprijs van energie voor de klanten met een variabel contract voor onbepaalde tijd. Met een gemiddeld jaarverbruik zal hun jaarnota daardoor zo'n 35 euro lager uitvallen.

Eerdere aankondiging Eneco en Essent

De bekendmaking van Delta volgt kort op berichtgeving van Eneco die alleen de gasprijs verlaagt. Essent kondigde vorige week eveneens een verlaging van de energieprijzen aan per 1 juli. Deze beide leveranciers zullen hun definitieve tarieven eind juni pas bekendmaken.

Daling stroom- en gasprijs

Per 1 juli laat Delta zowel de variabele prijs voor stroom als voor gas dalen. De stroomprijs zal met 1,6 procent zakken, de gasprijs met bijna 4 procent. Naast de variabele tarieven zijn ook de tarieven voor het 1-jarige vaste contract van Delta bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het vaste stroomtarief ook met 1,6 procent zal dalen, het gastarief gaat met ruim 3 procent omlaag.

Effect op de energierekening

Huishoudens met een variabel onbepaald contract en een gemiddeld verbruik zijn door de verlaging  op jaarbasis ongeveer 35 euro goedkoper uit dan nu. Dit bedrag is gebaseerd op 3500 kWh stroom en 1800 m³ gas per jaar. Mensen met dit verbruik en een 1-jarig vaste prijs contract zullen ongeveer 31 euro minder kwijt zijn.

Energiekosten gemiddeld huishouden bijna 2100 euro

Op dit moment betalen consumenten bij Delta met een onbepaald variabel contract met een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1800 m³ circa 2076 euro op jaarbasis. Per 1 juli zal dit bedrag met ongeveer 35 euro zakken naar 2041 euro. Ter vergelijking: huishoudens die nog nooit zijn overgestapt betalen op dit moment voor een variabel onbepaald contract bij Eneco 2076 euro, bij Nuon 2080 euro en bij Essent 2101 euro.

Variabel contract voor onbepaalde tijd vaak duurder

Huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd zijn vaak duurder uit dan huishoudens die overstappen naar een voordelig jaarcontract met actietarieven of een aantrekkelijke welkomstpremie. Op dit moment betalen huishoudens met een gemiddeld verbruik voor de voordeligste 1-jarige contracten met vaste tarieven circa 1840 euro. Dat is 250 euro goedkoper dan het gemiddelde onbepaalde tijdscontract. Dat bedrag kunt u nu al besparen door over te stappen.

Alle energietarieven van Delta vergelijken

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 14 mei 2014
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie