Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

E.ON EnergieAssistent geeft proactief advies

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Afgelopen week maakte energieleverancier E.ON bekend zich volledig te willen gaan toeleggen op duurzame alternatieven. Dit nieuwe beleid ligt geheel in lijn met de nieuwe dienst die E.ON vanaf 10 december aanbiedt: de E.ON EnergieAssistent. Real time inzicht in persoonlijk energieverbruik is al langer mogelijk, maar Europa’s grootste energieleverancier zegt met de introductie van deze slimme thermostaat nóg een stap verder te gaan.

Stap verder dan Anna en Toon

Naar eigen zeggen gaat deze slimme thermostaat nog een stapje verder dan voorgaande edities zoals Anna en Toon, in het samen met de consument besparen op energie, binnenshuis. Met de E.ON EnergieAssistent is het verbruik per ruimte te monitoren en door middel van de ‘slimme stekker’ is er inzicht te krijgen per huishoudelijk apparaat dat men in huis heeft. Ook wordt de koppeling gemaakt met de slimme meter indien men deze in huis heeft. Daarbij hoeft men geen energiecontract te hebben bij E.ON om de EnergieAssistent te kunnen gebruiken en zitten de updates van de app in het servicepakket.

Proactief advies

Uit het grote jaarlijkse Energiebespaaronderzoek van E.ON blijkt dat vrijwel iedereen in Nederland van zichzelf vindt dat hij in zekere mate energiebewust leeft. Toch wordt er in elk huishouden iedere dag ongemerkt veel energie verspild. Inzicht in verbruik en het voorkomen van onverwachte verrassingen op de energierekening is daarom essentieel voor vele Nederlanders, aldus de energieleverancier. 

E.ON’s EnergieAssistent signaleert wanneer er iets loos lijkt te zijn met een van de huishoudelijke apparaten en stuurt dan een persoonlijk bericht naar je smartphone. Via de app of de computer kun je vervolgens (op afstand) desgewenst maatregelen nemen en direct resultaat zien van acties.

Slimme aansluiting

De E.ON EnergieAssistent gebruikt een zogeheten ‘basisstation’ of gateway, een ‘slimme stekker’ en een ‘slimme thermostaat’. Alle producten binnenshuis zijn aan te sluiten en direct -of via WiFi- te verbinden op de router. Via de app op je smartphone of tablet kun je eenvoudig inzicht te krijgen in je totale energieverbruik, maar is het ook mogelijk het verbruik per apparaat te controleren.

Gratis bij 3-jarig energiecontract

De E.ON EnergieAssistent wordt gratis aangeboden bij een 3-jarig energiecontract voor gas en stroom. De slimme thermostaat is ook los bestellen, de looptijd is dan automatisch 1 jaar. U betaalt dan gedurende 1 jaar € 14,50 aan abonnementskosten extra. In beide gevallen wordt het contract na de contractsperiode omgezet in onbepaalde tijd en is per maand opzegbaar.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie