Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energienota Essent volgend jaar paar tientjes omlaag

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Klanten van Essent betalen volgend jaar gemiddeld 2080 euro voor gas en elektriciteit. Dat is enkele tientjes minder dan wat huishoudens nu kwijt zijn voor hun energienota. Dit geldt voor klanten met variabele leveringstarieven. De verlaging gaat in per 1 januari 2014.

Lichte daling
Essent heeft laten weten dat de kosten voor elektriciteit licht dalen, terwijl de prijs voor gas vrijwel gelijk blijft. Daarmee sluiten zij zich aan bij eerder bericht van Eneco. De energieleverancier verwacht dat de totale jaarnota voor een gemiddeld huishouden met enkele tientjes omlaag gaat, waarvan circa 5 euro op het leveringstarief. Dit is gebaseerd op een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m³ gas.

Half december definitieve bekendmaking
De definitieve variabele tarieven worden half december bekend gemaakt. Net als Eneco verlaagt Essent  de energietarieven voor de derde keer op rij. In 2013 gingen de kosten van energie bij Essent met ruim 100 euro omlaag.
 
Energiebelasting stijgt mogelijk
Het is op dit moment nog niet bekend wat er met de vaste onderdelen op de energierekening gaat gebeuren, zoals de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de energiebelasting. Met de ODE stimuleert de overheid de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Deze opslag werd begin dit jaar ingevoerd. Samen met de verhoging van de energiebelasting zorgden deze posten voor een flinke verhoging van de energierekening begin 2013. De definitieve bedragen voor de ODE en energiebelasting voor 2014 moeten nog door de overheid worden vastgesteld.

Zekerheidsgarantie
Wilt u de zekerheid hebben dat u tarief niet verandert per halfjaar, dan kunt u bij Essent kiezen voor 
Zekerheidsgarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar of 3 jaar. Meldt u zich aan via deze vergelijkingssite, dan ontvangt u een hoge korting.

Aantrekkelijk verlengingsaanbod
Bent u al tevreden klant van Essent en loopt uw contract binnenkort af? Mogelijk geeft u er dan de voorkeur aan om gebruik te maken van een verlengingsaanbod. Via Gaslicht.com biedt Essent bestaande klanten de mogelijkheid van een aantrekkelijk verlengingsaanbod.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 5 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.