De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Enexis gaat toch meer slimme gasmeters vervangen

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 2 minuten

gasmeter_Enexis.jpgNetbeheerder Enexis vervangt in het eerste kwartaal van 2018 bijna 27 duizend slimme gasmeters omdat die niet volledig voldoen aan de gestelde eisen. Het gaat om een groep meters van het merk Landis + Gyr, geplaatst in 2016 en 2017.  Onder deskundigen is discussie ontstaan over de veiligheid van deze gasmeters in het consumentenprogramma Kassa. Om de ontstane onrust volledig weg te nemen, wisselt Enexis al deze meters om.  

Brief naar alle klanten

In december krijgen alle klanten die een gasmeter in huis hebben die niet aan de eisen voldoe​t, een brief. Mensen die zelf willen controleren of hun meter vervangen moet worden, kunnen een online meterchecker​ gebruiken.  

Gas- én stroommeter

Als de meter moet worden vervangen, komt een monteur uiterlijk eind maart 2018 langs. Hij vervangt dan zowel de gas- als de elektriciteitsmeter. Enexis stuurt 10 dagen van tevoren een brief met het voorstel voor een afspraak. Mensen hoeven tot die tijd niets te doen. En 'uiteraard hoeft u niet te betalen voor de werkzaamheden.'

Meer meters vervangen

Eerder kondigde de netbeheerder aan dat ze ruim 10.000 gasmeters zouden gaan vervangen. Inmiddels zijn het er 26.984. Al deze meters hebben door een productiefout een kortere schroefdraad. Een deel daarvan (16.903) is geplaatst met een extra adapter. Volgens Enexis zijn al deze gasmeters veilig. "Maar wij kunnen ons voorstellen dat onze klanten vraagtekens zetten bij een gasmeter in de meterkast die gerepareerd is met een adapter. Daarom hebben we in november 2017 besloten om ook deze meters te vervangen." 

Wat doen netbeheerders?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 juli 2019


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Volbeda E ()

Geachte heer mevrouw,
Betreft plaatsing slimme meters.
Er is een planning om in ons vakantiehuisje een slimme meter te plaatsen.
Adres; BUNGALOW PARK HOGE HEXEL, Bruine Hoopsweg 6 Hoge Hexel.
Bungalow 210.

Mijn ervaring is niet erg fijn. Reden; Vaak foutieve standen waardoor nogal wat discusies met de toeleverancier . Extra Straling
die niet gewenst is. Er is met ons geen overleg geweest hierover.

IK verzoek u deze meter niet te plaatsen. Ze zijn niet gewild.

Graag uw bevestiging van ontvangst van deze mail.

Met vriendelijke groet,
E.Volbeda

Mevrouw Gerri Gerner is geinformeerd over het bovenstaande.

Opmerking van de redactie op 22-11-2018
Bedankt voor uw reactie. Heeft u deze mail ook naar Enexis gestuurd? Als u dit nog niet heeft gedaan, raad ik u aan om dit wel te doen. Mochten wij iets voor u kunnen betekenen dan horen wij het graag.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie