De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

GfK maakt beste energieleverancier bekend

UnitedConsumers is uitgeroepen tot beste energieleverancier van 2012. De tweede plaats was voor Greenchoice en Electrabel werd derde. Dat blijkt uit recent onderzoek van marktonderzoeker GfK. Met een gemiddelde klantwaardering van 7,9 ontving het bedrijf deze week de zogeheten GfK Consumer Energy Award.

Marktonderzoek
Circa 15.000 huishouders in Nederland beoordeelden in totaal dertien leveranciers op bepaalde aspecten waaronder prijs, betrouwbaarheid, deskundigheid, milieu en klachtenafhandeling. Op tien van de elf onderdelen werd UnitedConsumers als beste beoordeeld. 

Greenchoice, vorig jaar winnaar, eindigde dit jaar op de tweede plek en blijft in de ogen van haar klanten een hoge kwaliteit van dienstverlening bieden. Electrabel behaalde de derde plek. Volgens de onderzoekers ligt de kracht van deze energieleverancier met name in het waarmaken van beloften.

Prijs/kwaliteitscore Gaslicht.com
In het maandelijks prijs/kwaliteit onderzoek van Gaslicht.com waarbij alle energieleveranciers beoordeeld worden, staat Greenchoice al maandenlang bovenaan. De groene energieleverancier kreeg in december een 8,7. Electrabel en Nuon staan met een 7,9 op een gedeelde tweede plek. 

Vertrouwen consument groeit
De gegevens laten zien dat in de ogen van de consument de energiemarkt zich jaarlijks verbetert, met een stabilisatie in 2012. Zowel dit jaar als vorig jaar krijgt de energiemarkt een score van 7.5 voor haar totale dienstverlening. De consument blijkt vertrouwen te hebben en ervaart steeds minder drempels bij het overstappen. Volgens GfK lag het switchcijfer in 2012 op een recordcijfer van bijna 14 procent.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2013

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie