De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Ontdek wat zonnepanelen opleveren
Zonnepanelen kopen

Greenchoice deelt zonnepanelen uit

door Jeanet Woldring

Energiemaatschappij Greenchoice gaat de huizen van 500 klanten van gratis zonnepanelen voorzien. Het bedrijf hoopt daarmee de doorbraak van zonne-energie in Nederland een handje te helpen, omdat veel mensen investeren in zonnepanelen nu nog te prijzig vinden.

Wel 20 jaar lang stroom afnemen
Normaal gesproken kost zo'n investering een huishouden 8000 euro, plus een hoop uitzoekwerk om subsidie voor de duurzame energievariant te bemachtigen. Greenchoice neemt nu de kosten voor de panelen en het plaatsen ervan voor haar rekening, op de voorwaarde dat een klant 20 jaar lang energie afneemt tegen een vaste prijs van 23 cent, een bedrag dat in lijn ligt met de huidige energieprijs.

Helft van het stroomverbruik
"De klant is dus niet afhankelijk van de prijsstijgingen van grijze stroom", aldus Greenchoice. De zonnepanelen, die na de 20 jaar eigendom worden van de klant, moeten 1950 kilowattuur per jaar opleveren, wat overeenkomt met ruim de helft van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden.

Plek voor tien zonnepanelen
Alleen klanten van Greenchoice komen in aanmerking voor de panelen. Voorwaarde is wel dat zij een koopwoning hebben met een schuin dak dat groot genoeg is voor tien zonnepanelen. Als de proef met 500 huishoudens een succes blijkt, wil het bedrijf doorstoten en meer klanten laten overstappen op groene stroom.

RTL (bewerken)

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 29 maart 2011
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie