De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Is uw energierekening helder?

door Jeanet Woldring 2 reacties Leestijd: 2 minuten

Sinds 1 juli 2017 moet uw energieleverancier een duidelijke en controleerbare energierekening toesturen. In mei kondigde Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan dit per 1 juli te gaan controleren. En wij zijn benieuwd of u dat effect heeft gemerkt als u uw jaar- of eindafrekening heeft ontvangen. We horen graag uw mening.

Is-uw-energierekening-helder-groot.jpg

Energierekeningen checken

Bij Gaslicht.com controleren we regelmatig energierekeningen op juistheid. Vaak bleken rekeningen ook voor ons nog lastig te controleren doordat leveranciers gemiddelden aanhouden in zowel leveringstarieven als overheidsheffingen. Of dat extra administratiekosten en regiotoeslag soms niet in de prijs zitten terwijl dat wel moet. Ook kwam het voor dat bedragen soms zonder btw worden vermeld, terwijl inclusief btw verplicht is. En dan hebben we het nog niet eens over de rekeningen van zonnepaneelbezitters die nog een stukje ingewikkelder zijn.

Energierekening moet controleerbaar en begrijpelijk zijn

Van de 1,25 miljoen huishoudens die het afgelopen jaar wisselden van energieleverancier is maar liefst 91% van de consumenten tevreden over de verwerking van deze overstap. Dat gaat dus erg goed! Maar ACM constateerde dat slechts 40% van de consumenten vindt dat hij zijn energierekening kan vergelijken met de informatie uit het aanbod en het contract. Ook vinden zij dat de informatie op de rekening niet eenvoudig wordt weergegeven. Dat moet dus beter! De energieleveranciers hebben toegezegd per 1 juli met aanpassingen te komen.

Meld onduidelijke energierekeningen bij Gaslicht.com

Nu zijn wij natuurlijk benieuwd of dit ook daadwerkelijk gebeurt. Dus heeft u sinds 1 juli uw jaarafrekening of eindafrekening ontvangen of krijgt u deze binnenkort? En kunt u die niet goed controleren of vindt u de factuur niet duidelijk? Stuur uw afrekening met uw klacht naar info@gaslicht.com. Wat krijgt u ervoor terug? Gratis antwoord van onze energie-experts en u bewijst andere overstappers een goede dienst.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 8 november 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: Christian Kok ()

Ben zeer benieuwd hoe dat Energie Flex werkt. Hoeveel is dan het jaarverbruik aan gas en stroom? En hoeveel stort je dan maandelijks ?
Nu zit ik bij Budget Energy en heb een jaarcontract. Hoor graag of meer mensen hier ervaring mee hebben.

Geplaatst door: Robert Koopmans ()

Ik heb energie flex en kan dus dagenlijks zien wat mijn verbruik is .Dit heeft veel voordelen en heb dus nooit last van een te laag tarief en geen jaar afrekening omdat ik zelf kan bepalen.Of ik iets meer of minder moet gaan betalen. Aangezien ik gewoon maandelijks een bedrag stort loopt het mooi op en kan ik zelfs wel eens een keer een mnd niet betalen om dat ik er dan nog meer dan voldoende op het staan vooral in de zomer maanden . In de winter is het verbruik iets hoger . Dus niks dan lof voor Energie Flex

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie