De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

NL Energie stopt omstreden reclamespot Essent

door Els Werkman 1 reactie

NL Energie stopt met een omstreden reclamespot over Essent. Reden is de uitspraak in hoger beroep van de Reclame Code Commissie.

De Nederlandse Energie Maatschappij beweert in de reclamespot dat de kosten van de overname van Essent door het Duitse RWE worden afgewenteld op de consument. De reclame-commissie noemt dat misleidend en in strijd met de Nederlandse Reclame Code.

Het College ziet in het feit dat de televisie­com­mercial bij de gemid­del­de consument een - onjuiste - indruk wekt en de nadelige gevolgen die dit voor Essent kan hebben, aanleiding de uitspraak als “Alert” te laten verspreiden, zodat de uitspraak onder de aandacht van een groot publiek worden gebracht.

De prijsvechter zegt dat de campagne over Essent nu ophoudt. Alleen de reclame waarin de tarieven worden vergeleken blijft verschijnen. Essent die een klacht indiende tegen de tv-commercial en krantenadvertentie, stelt in een reactie zich te beraden op een eventuele schadeclaim.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: zaterdag 26 maart 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Alice Visser ()

Wat te denken van de meest recente reclameSPOT?! "op de vierde dag schiep Hij...""
Nog een omstreden spot van dezelfde Nederlandse Energie Maatschappij. Pure Godslastering!!!!
Ze kunnen hun ENERGIE beter ergens anders in steken!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie