Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Reclame NL Energie over Essent misleidend

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

Het televisiespotje van de Nederlandse Energie Maatschappij over concurrent Essent is misleidend en oneerlijk. De Reclame Code Commissie adviseert NL Energie niet meer op een soortgelijke manier reclame te maken.

Essent werd in 2009 overgenomen door het Duitse energiebedrijf RWE. In de tv-commercial stelt NL Energie dat de consument hierdoor met hogere tarieven zit opgescheept. De commissie oordeelde dat het terugbetalen van de overnamesom onjuiste informatie zou zijn die geen relatie heeft met energietarieven.

Beroep
Eerder tekende de energiemaatschappij al met succes beroep aan tegen een soortgelijke uitspraak van de codecommissie. NL Energie hoopt dat een hoger beroep in deze zaak opnieuw tot een afwijzing leidt van de klacht van Essent.

Het tonen van de Duitse vlag in combinatie met 'Ik zeg nein' is naar het oordeel van de Reclame Code Commissie niet discriminerend. De klacht van Essent hierover wees de commissie dan ook af. Zelf zegt NL Energie hierover dat het humoristisch bedoeld is.

Krantenadvertentie
Ook de bewering dat NL Energie de goedkoopste aanbieder van energie zou zijn, was tegen het zere been van Essent. In een krantenadvertentie had NL Energie deze vergelijking volgens de commissie op onjuiste en misleidende manier onderbouwd.

Tot de uitspraak in hoger beroep kan de Nederlandse Energie Maatschappij de reclame blijven gebruiken, hetgeen naar eigen zeggen gebruikelijk is. Het bedrijf is in januari echter al gestopt met de reclame in kwestie. 

Bron: ANP
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 22 april 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.