Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Veel belangstelling voor subsidie zonnepanelen

Leestijd: 2 minuten

Er is veel belangstelling getoond voor de subsidieregeling op de aanschaf van zonnepanelen. Sinds 2 juli is het voor particulieren mogelijk een aanvraag voor de subsidie in te dienen. Inmiddels is er voor ruim 21 miljoen euro aan aanvragen ingediend en is de subsidiepot voor 2012 op. Toch kunt u nog subsidie aanvragen.

Stand van zaken
Sinds 2 juli heeft Agentschap NL ruim 39.000 aanvragen ontvangen. 36.500 particulieren hebben inmiddels de subsidie ontvangen. Aanvragers die in 2012 geen subsidie meer kunnen krijgen omdat het budget op is, komen in aanmerking voor subsidie uit het budget voor 2013.

Subsidie aanvragen
Tot 28 december 17.00 uur kunnen er nog aanvragen ingediend worden voor 2012. Deze aanvragers ontvangen zo spoedig mogelijk in 2013 het besluit op de aangevraagde subsidie. U kunt de subsidie aanvragen met DigiD via een elektronisch loket van Agentschap NL. Daarvoor heeft u een digitale versie van de getekende koopovereenkomst nodig, die gedateerd is op of na 2 juli 2012. Alleen particulieren komen in aanmerking voor subsidie en voor elk adres kunt u maximaal één aanvraag indienen.

Ook in 2013 zal het weer mogelijk zijn een aanvraag in te dienen. Particulieren kunnen door de subsidie 15% van het aankoopbedrag voor zonnepanelen terugkrijgen. In 2013 zal het nieuwe budget voor de subsidieregeling worden gepubliceerd.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 7 december 2012

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.