De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Ontdek wat zonnepanelen opleveren
Zonnepanelen kopen

Verkoop zonnepanelen ligt bijna stil

door Jeanet Woldring

In het begrotingsakkoord worden talloze bezuinigingen aangekondigd, maar voor wie zonnepanelen wil plaatsen is er een gunstige maatregel: de btw op zonnepanelen gaat mogelijk van 19 procent naar 6 procent. Iedere geïnteresseerde stelt de verkoop dus nog even uit, stelt Meer Met Minder na onderzoek onder zonnepanelen-verkopers.

Meer Met Minder, een gezamenlijk initiatief van onder andere de Rijksoverheid, woningcorporaties en andere partijen, vroeg aan bedrijven die bij hen zijn aangesloten of het ‘wandelgangenakkoord’ invloed had op de aankopen van de consument. Bedrijven die zonnepanelen verkopen, gaven aan dat er geen enkele order meer wordt afgerond.

Dat komt door de aangekondigde btw-aanpassing, waarbij zonnepanelen nog met slechts 6 procent zouden worden belast. Nu is dat nog 19 procent. Het verschil op een installatie van gemiddeld 6000 euro voor een huishouden, loopt in de honderden euro’s. De moeite van het wachten zeer waarschijnlijk waard.

Of de btw-verlaging daadwerkelijk doorgaat is nog niet duidelijk. Nederland kan de verlaging niet zomaar doorvoeren omdat dit in strijd zou zijn met EU-regels.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 10 mei 2012
Geactualiseerd: woensdag 16 oktober 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie