De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken
energiedirect.nl

energiedirect.nl reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over energiedirect.nl? Lees hier de energiedirect.nl ervaringen en reviews. Is energiedirect.nl uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over energiedirect.nl achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Klantervaringen over energiedirect.nl

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
8
Online dienstverlening
8,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
9,0
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
8,0
Klantenservice
8,0
Ik raad energiedirect.nl aan
Ineke Rottiné 22-10-2021 - 12:58

2 jarig contract afgesloten met ingang 31 juli 2021. Tot nu toe geen problemen gehad. Wel 1 keer gebeld en ruim half uur in de wacht gestaan, maar telefonist was wel erg aardig en behulpzaam. Regelneef werkt niet altijd. De app van budgetenergie en vattenfall werkten beter.

  • Tot nu toe nog geen problemen gehad.
  • De app en telefonisch bereikbaarheid.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 4-11-2021 - 10:29
Hoi Ineke,

Fijn om te horen dat je ons beoordeeld met een 8! 🙂

Het is de afgelopen maand enorm druk geweest in verband met de onzekere markt, gelukkig is dit al een heel stuk afgenomen.

Wist je dat je ons ook altijd kunt bereiken via Facebook of Twitter?

Groetjes, Floor
Team webcare Energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
3
Overstapproces
5,0
Klantenservice
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Prijsstelling
5,0
Online dienstverlening
1,0
Facturering
5,0
Duurzaamheid
6,0
Jolanda Dekker 12-10-2021 - 10:11

Mijn ergenis is vooral de communicatie.
Heb vorige week via de website mijn contract verlengd maar hoor niets.
Contact opnemen lukt niet. Ondertussen zijn de prijzen allen maar gestegen.

  • dienstverlening

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 15-10-2021 - 10:19
Hey Jolanda,

Wat vervelend om te horen dat je je contract bevestiging niet hebt ontvangen. Ik weet dat er vorige week wat issues zijn geweest met het versturen van de bevestigingen. Ik kijk dan ook graag met je mee.

Als je via webcare@essent.nl een mailtje stuurt met je postcode + huisnummer en geboortedatum, dan pak ik je gegevens er bij en gaan we dit samen oplossen.

Ik zie je mailtje graag tegemoet.

Groetjes,
Puck | Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Online dienstverlening
1,0
Duurzaamheid
1,0
Facturering
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Overstapproces
1,0
Klantenservice
1,0
Prijsstelling
1,0
Michel Meijer 6-10-2021 - 13:10

Ik wilde het contract verlengen op 30-9 via de website. Op de website werd ik in een loop doorgelinkt als ik op de knop ‘bekijk mijn aanbod’ klikte. Op 30 sept heb ik een mail gestuurd waarin ik dit aangaf dat het verlengen niet lukte omdat hun website niet naar behoren werkte. Op 2 okt kreeg ik een mail dat ik per telefoon contact kon opnemen voor een aanbod. Na lang in de wacht te hebben gestaan kreeg ik een aanbod met tarieven van na 1 okt, dus de hoge tarieven. Gelukkig heb ik op 30 sept via gaslicht bij Vattenfall een contract afgesloten, met 14 dagen bedenktijd dus dat zou jullie nog een kans geven een aanbod te doen. Dat ik de tarieven krijg aangeboden van na 1 okt terwijl ik het contract op 30 sept wilde verlengen is tegen het zere been. Jullie wilde geen tarieven noemen op de website vertelde de klantenservice mij juist, waarom kunnen andere aanbieders dat dan wel? En waarom krijg ik nu een aanbod van tarieven na 1 okt? Dit vind ik echt belachelijk. De stelling van Energiedirect is dat ik ruim de tijd heb gehad om te verlengen….waar staat dat verlengen dagen duurt? Als ik op 30 september wil verlengen is dat op tijd!

Reacties

Jet 24-10-2021 - 18:33
Hoi Michel,

Wij hebben precies hetzelfde gehad. Op 30-9 verlengd via de site. Wel een bevestiging ontvangen dat het was gelukt, maar vervolgens geen contract via de mail. Gedoe met telefonisch bereik etc. Wij hebben nu na meerde malen contact en niet kloppende mails een aanbod waarvan wij denken dat de tarieven ook van na 1-10 zijn. Heb jij de tarieven van 30-9 toevallig nog? Wij hebben alleen de bevestiging dat de aanmelding is gelukt, maar zonder de tarieven van dat moment. We weten nog wel wat ons maand tarief zou worden, maar dit is nu een stuk hoger.
Er is ons trouwens tot 2 maal toe bevestigd dat er 30-9 een storing was en alles handmatig nu aangepast zou worden naar de tarieven van 30-9.
Eergister ineens een variabel contract ontvangen, met weer heel andere (hoge) tarieven.
Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen...
Energiedirect.nl Webcare 4-11-2021 - 10:49
Hoi Jet,

Ik merk dat er wat onduidelijkheid is!

Het is inderdaad ongekend druk geweest, gelukkig is dit zich aan het herstellen momenteel. Op het moment dat er een correctie op tarief word uitgevoerd word je altijd variabel aangemeld. Het correctie op tarief speelt op de achtergrond en heeft een verwerkingstijd van +- 4 weken, dit kan de reden zijn waardoor het op dit moment onduidelijk voor je is.

Zou je ons willen bellen zodat we met jou mee kunnen kijken? Ook kun je ons altijd bereiken via Facebook of Twitter.

Groetjes, Floor | Webcare
Energiedirect.nl Webcare 15-10-2021 - 10:11
Hey Michel,

Ik begrijp jouw frustratie, echt waar. Door overbelasting was het helaas niet voor iedereen mogelijk om te verlengen. Daardoor lagen zo ongeveer al onze systemen er uit.

Ik had graag met je gezocht naar een oplossing, maar gezien dat de bedenktijd bij Vattenfall inmiddels is verlopen, gaat dat uiteraard niet meer. Ik hoop wel dat we eventueel na afloop van die overeenkomst een aanbod mogen doen.

Groetjes,
Puck | Webcare
Jet 24-10-2021 - 19:24
Hoi Michel,

Wij hebben dezelfde ervaring met energiedirect. Op 30-9 verlengd voor 2 jaar tegen een gunstig tarief. Bevestiging dat dit ontvangen was (hier hebben we een screenshot van). Alleen vervolgens geen mail, nieuw contract etc.
Vervolgens contact opgenomen en dat is niet eenvoudig (overbezette lijnen). Er is ons bevestigd door 2 contactpersonen dat er een storing was op 30-9 door drukte op de site. Alle toen afgesloten contracten zouden handmatig met de tarieven van dat moment (30-9) worden verstuurd.
Nu hebben wij de tarieven niet opgeslagen van dat moment, alleen het maandbedrag wat toen voor ons zou gelden. Bij het nieuwe voorstel is dat een stuk hoger. Heb jij de exacte tarieven van 30-9 toevallig nog?
Overigens kregen wij 2 dagen geleden ineens de bevestiging van een variabel contract?!? Met nog veel hogere tarieven! Maandag maar weer bellen….

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Overstapproces
5,0
Prijsstelling
6,0
Online dienstverlening
3,0
Facturering
6,0
Klachtenafhandeling
2,0
Klantenservice
1,0
Duurzaamheid
7,0
Mertens 9-9-2021 - 15:41

Bereikbaarheid telefonisch of per chat is bar en boos, mail sturen heeft geen zin wordt niet op gereageerd. Krijg per mail verzoek meterstanden door te geven, maar link werkt niet. Regelneef app stelt niets voor, tussentijds meterstanden doorgeven voor controle voorschot : kan niet. Indien het lukt een medewerker aan de lijn te krijgen, mag je een grote mond verwachten. Klantvriendelijkheid, omgangsvormen, respect zijn termen die in hun vocabulaire niet voorkomen. Eén jaar klant geweest maar nooit meer !!

  • Welkomsbonus wordt na afloop contract tijdig uitbetaald
  • Bereikbaarheid ( chat / telefoon )
  • Klantvriendelijkheid

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 15-10-2021 - 09:44
Jeetje, dat klinkt niet zoals de service die je van ons mag verwachten! Ik wil hier dan ook graag het gesprek met je over aangaan indien je hiervoor open staat.

Je mag in dat geval altijd een mail sturen naar webcare@energiedirect.nl met je postcode + huisnummer en geboortedatum, dan pak ik je gegevens er bij en kijk ik graag met je mee hoe we in ieder geval kunnen voorkomen dat dit in de toekomst weer gebeurd.

Groetjes,
Puck | Webcare
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Duurzaamheid
3,0
Prijsstelling
5,0
Facturering
3,0
Overstapproces
4,0
Klantenservice
3,0
Online dienstverlening
4,0
Klachtenafhandeling
3,0
andries Folmer 28-8-2021 - 01:52

Energie direct is niet per mail of telefoon te bereiken .
Klachten worden niet opgelost.
Bij het overstappen naar een andere energie leverancier gaan de bankafschrijvingen door bij het niet betalen hier van worden incasso kosten berekent. Mailen of bellen stoicijns doof ook een manier om geld te verdienen

  • geen enkel plus punt snel geld verdienen
  • zie niet in hoe deze leverancier bij deze wekwijze er over 2 jaar nog is

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 13-10-2021 - 16:20
Hey,

Ahh jammer om te lezen dat je ons zo ziet. Ik ga graag het gesprek met je aan.
Kan je ons contacten via webcare@energiedirect.nl

Ik hoor het graag van je.

Groetjes,
Maaike | Webcare energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
5
Prijsstelling
6,0
Online dienstverlening
3,0
Klantenservice
3,0
Klachtenafhandeling
4,0
Facturering
6,0
Duurzaamheid
5,0
Overstapproces
7,0
Jaap van Hoef 27-7-2021 - 13:02

redelijk scherpe prijzen.

  • nette prijzen en overstapbonus wordt netjes uitgekeerd na een jaar.
  • - bij de laatste jaarafrekening ineens 25 euro afgetrokken van bedrag dat ik terug moest krijgen, zonder enige uitleg. Bij navraag zou het zijn omdat ik in november een herinnering gehad had. Bleek niet te kloppen, was van november 2019.. dat gaan ze nu nog verrekenen, blijkbaar omdat ik vorig jaar bijbetalen moest, dan kunnen ze het er niet vanaf trekken..
  • Ook belachelijk dat een herinneringsmailtje gelijk 25 euro kost, het kost hun 25 cent denk ik.. Erg klantonvriendelijk.
  • 2. het is bijna onmogelijk in te loggen in 'mijn energie direct'. Je moet een super ingewikkeld wachtwoord opgeven met leestekens, kleine en grote letters en cijfers.. belachelijk, alsof het bij de bank is..
  • En als je 2 x een verkeerd ww invoert kom je er NOOIT meer in, ook niet na de 24 uur die zij zeggen. ECHT belachelijk.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 28-7-2021 - 10:32
Goedemorgen Jaap van Hoef,

Dankjewel voor jouw feedback! Normaal gesproken ontvangt de klant altijd eerst een kosteloze herinnering op het moment dat wij een betaling niet hebben ontvangen, vreemd dat het niet bij jou is gebeurd. Verder super goed dat je aangeeft dat het inloggen via onze app nog steeds problemen veroorzaakt. Mocht je tijd hebben, stuur mij gerust een berichtje via Facebook of twitter dan kijk ik graag met je mee naar een oplossing Jaap.

Groetjes,
Danisha
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Prijsstelling
1,0
L Z 16-7-2021 - 16:54

Agressieve telefonische verkoop in 1 week meerdere keren gebeld ook nadat ik gevraagd had om mij uit het systeem te halen.
Werd nog uitgelachen ook door medewerker

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 19-7-2021 - 10:01
Goedemorgen!

Het laatste wat we willen doen is mensen uitlachen. Ik schrik er ook van dat dit jou is overkomen.
Kan je mij een e-mail sturen met een toelichting wat er precies is gebeurt en gezegd? Ik dien graag een klacht in bij de desbetreffende wervingsbureau die je heeft gebeld. Om te achterhalen om welke medewerker dit gaat heb ik de volgende gegevens nodig:
-postcode +huisnummer.
- Telefoonnummer waarop je bent gebeld.
- datum en tijd wanneer je bent gebeld.

Je mag een e-mail sturen naar: webcare@energiedirect.nl.

Sorry dat het gesprek zo is gelopen. Ik zie je reactie graag tegemoet zodat ik er werk van kan maken!

Groetjes,
Mandy|Webcare Energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Online dienstverlening
1,0
Facturering
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Overstapproces
7,0
Prijsstelling
1,0
Klantenservice
1,0
SD 19-5-2021 - 14:12

Energiedirect beloofde op mijn verzoek informatie te geven nadat ze een flink bedrag hebben afgeboekt terwijl ik al bij ze weg was. Ik boekte het terug en wachtte op uitleg. Die kwam niet. Wel een aanmaning met €25 boete en dreiging van nog eens €15. Ze claimen een herinneringsmail en een sms te hebben gestuurd. Niet ontvangen. Mandy en Tessa van de 'klantenservice' doen alsof ik gek ben. Nee meisjes, ik heb alles op orde, jullie zitten fout. Zeer fout zelfs.
Echt schandalig dit.

  • Geen pluspunten bij dit bedrijf.
  • Kijk eens goed naar je eigen fouten ipv een klant die te goeder trouw is ten onrechte op te zadelen met boetes.
  • Wij hebben het al niet breed.
  • Dit is zeer onterecht een boete die wij niet verdrienen.
  • Heel erg dit. Schaam jullie.

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 21-5-2021 - 13:13
Bedankt voor je review!

Vervelend om te horen dat je dit zo ervaart. Natuurlijk is het nooit de bedoeling dat we je het gevoel geven alsof 'je gek bent'. Graag kom in in contact om het even telefonisch te bespreken. Kun je me aangeven wanneer dit het beste uitkomt?

Groetjes,
Dial
Webcare Energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice
1,0
Overstapproces
1,0
Facturering
1,0
Online dienstverlening
1,0
Prijsstelling
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
peter 12-5-2021 - 14:16

Tja, Energie direct.
Mij ervaring met deze club is ook niet zo goed.
je sluit een flexibel contract af om op te kunnen zeggen wanneer je wilt en dan blijkt dat je toch 100€ moet afrekenen wanneer je opzegt.
Medewerkster geeft aan dat ze kan zien dat ikom een flexibel contract heb gevraagd maar dat er een vast contract is aangemaakt.
Bandopnames hebben ze nu ineens niet van dit gesprek.
Het is eigenlijk niet meer van deze tijd, zulke praktijken,
Nou die 100€ daar mogen ze van mij veel plezier van hebben, aan slechte reclame kost ze dit veel meer.
Maar dat besef moet denk ik nog komen.
Ik zal in ieder geval nooit meer met deze club in zee gaan, en ook in mijn netwerk dit verhaal vele malen herhalen zodat anderen ook zo veel mogelijk gewaarschuwd worden voor deze club boefjes.

  • Dat het gelukkig maar 100€ is die ze van mij stelen.
  • Bij anderen lees ik dat het vaak veel meer is.
  • eerlijkheid

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 14-5-2021 - 11:04
Goedemorgen Peter,

Wat een vervelende situatie zeg! Ik kan me voorstellen dat je baalt van de boete. Zo te zien heb je al contact gehad met onze medewerkers. Mocht je het toch fijn vinden om er nog eens met ons naar te kijken, dan hoor ik het graag! Wij zijn bijvoorbeeld te bereiken via een privébericht op Twitter en Facebook. Bellen mag ook, we zijn tot 14:00 bereikbaar op: 0900-3347328.

Groetjes Maithe | Team Webcare Energiedirect.nl
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling
1,0
Facturering
1,0
Klantenservice
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Jolie Kok 30-4-2021 - 22:43

Heb al 5 keer contact gehad aangezien ik een jaarafrekening heb waardoor ik €2875,- euro moet bij betalen... Terwijl ik in mijn eentje woon... Heb al meerdere malen gevraagd om uitleg en zou terug gebeld worden heb gevraagd om contact om het er over te hebben hoe dit in vre des naam kan... Niks gehoord terwijl er mij verzekerd was dat ik geen incasso kosten of zoiets zou krijgen zolang er naar gekeken wordt... Nu krijg ik net een agressieve e-mail waarin ik €40 euro incasso kosten bovenop dit extreem hoge bedrag en dreiging van afsluiting... Hoe kan dit in vredesnaam... Ik heb al zo vaak gebeld en hoor maar niks behalve dat er maar gekeken gaat worden... Ben erg teleurgsteld...

  • Wassenaar
  • Wassenaar

Reacties

Energiedirect.nl Webcare 4-5-2021 - 10:19
Goedemorgen Jolie,

Jeetje dat is nogal een bedrag om bij te betalen! Ik schrik er ook erg van dat je nog niet bent teruggebeld en daardoor ook nog eens extra kosten krijgt. We moeten wel uitzoeken waardoor de rekening zo hoog, dit kan altijd meerdere redenen hebben.

Uiteraard wil ik het wel goed uit laten zoeken wat er is gebeurd maar hiervoor heb ik wel je gegevens nodig. Zou je mij die per e-mail toe willen. Dat kan via webcare@energiedirect.nl. Als je bovenstaand bericht er ook bij wilt zetten dan kan ik zien waarom je je gegevens stuurt.

Mijn excuses dat je nog niet bent teruggebeld en ik ga het graag uitzoeken voor je.

Met vriendelijke groet,
Laura I Webcare energiedirect.nl

Eerdere jaren

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie