De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
81% van de klanten raadt Essent aan.
17% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
Jaarprijs
€ 1951,78
Aanmelden
Dit pakket kunt u nog niet via ons bestellen
81%
van 175 klanten zou deze leverancier aanbevelen
17% misschien 2% niet

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Facturering: 1
Duurzaamheid: 5
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Online dienstverlening: 5
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Henk 7-8-2020 - 09:47

ik was klant van essent totdat ik opeens zag dat ik een 5 jarig contract zou hebben (iets wat ik nooit af zou sluiten) vervolgens essent opgebeld met de vraag waar mijn handtekening of goedkeuring zou staan, er was een opname gemaakt en deze gingen ze erbij zoeken. Ik vertelde hem dat het geen probleem was, na 3 weken kwamen ze zelf tot de conclusie dat deze er niet was, ze kwamen met de volgende oplossingen: 1. Contract ontbinden (kostenloos) 2. Doorgaan met lopende contract. Ik vroeg naar oplossing 3 want 1 was logisch en 2 was raar. Dit was het beste voorstel wat ze hadden... kortom waardeloos. Zijn er meer mensen met nepcontracten?

  • helaas geen
  • Oplossingen zoeken
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Prijsstelling: 1
Overstapproces: 1
Facturering: 1
Duurzaamheid: 1
Online dienstverlening: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Henk van 7-8-2020 - 09:33

ik was klant van essent totdat ik opeens zag dat ik een 5 jarig contract zou hebben (iets wat ik nooit af zou sluiten) vervolgens essent opgebeld met de vraag waar mijn handtekening of goedkeuring zou staan, er was een opname gemaakt en deze gingen ze erbij zoeken. Ik vertelde hem dat het geen probleem was, na 3 weken kwamen ze zelf tot de conclusie dat deze er niet was, ze kwamen met de volgende oplossingen: 1. Contract ontbinden (kostenloos) 2. Doorgaan met lopende contract. Ik vroeg naar oplossing 3 want 1 was logisch en 2 was raar. Dit was het beste voorstel wat ze hadden... kortom waardeloos. Zijn er meer mensen met nepcontracten?

  • blijkbaar geen
  • Beter zoeken naar oplossingen
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
7
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 7
Prijsstelling: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 7
Online dienstverlening: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Rodenburg 1-8-2020 - 18:54

Essent is een prima leverancier, de app is helaas veranderd je kunt je verbruik van gisteren niet meer inzien.
Er zit nu een dag of zelfs drie dagen tussen, mijn inziens is deze app nutteloos.

  • Pas de app weer aan hoe deze was.
Beoordeling
8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: 8
Facturering: 8
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 8
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Ruud van Ravenstein 24-7-2020 - 22:38
Overgestapt via Gaslicht.com

Scherp tarief gehad via Gaslicht.com

  • Overstap prima geregeld en de start bij Essent niet eens gemerkt, zo zie ik het graag.
Beoordeling
10
Prijsstelling: 10
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: 10
Duurzaamheid: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jurrien Bleker 23-7-2020 - 10:49
Overgestapt via Gaslicht.com

Alles prettig en snel geregeld.

Beoordeling
6
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 7
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 4
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
F. Repko 22-7-2020 - 18:24
Overgestapt via Gaslicht.com

Het is niet prettig gebeld te worden door call centra die namens Essent vragen over het overstap proces.
Ook moet je toestemming geven om je maart verbruik door te geven.
Verder alle bijzaken die ze aanbieden herhaaldelijk. Over een ketel ik heb luchtverwarming
Spouwmuur isolatie ik heb heen spouwmuur ander bouw concept.
En ik stap over via internet dus zoek dat net zo makkelijk zelf op.

  • Prijs kwam er positief uit met korting code je moet bij regelmatig opletten of je niet eerder klant bent geweest. Dan geld de jaarkorting niet Gaslicht neem dat mee in je site
  • Stuur een klant vragen waar over en door wie benaderd wil worden .
  • Geef info wat van toepassing is en kans maakt bij vergroening . Probeer geen diensten te verkopen wat niet bij je kerntaak hoort Daar zijn ander vaak veel beter in
Beoordeling
10
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 10
Facturering: 10
Overstapproces: 10
Online dienstverlening: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ad Disveld 22-7-2020 - 17:20
Overgestapt via Gaslicht.com

De overstap naar Essent liep probleemloos. Van te voren werd netjes per mail de datum doorgegeven waarop het nieuwe contract inging.
Ook werd medegedeeld dat de meterstanden niet hoefden te worden doorgegeven, omdat wij een ‘slimme’ meter hebben.
Ook het bedrag van de automatische afschrijving werd van te voren nog even doorgegeven.

  • Prima communicatie per mail.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Duurzaamheid: 1
Prijsstelling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Pieter 22-7-2020 - 14:07

Wat een brutale honden sturen jullie langs de deur om meer klanten te krijgen!

Reacties

Essent Webcare 28-7-2020 - 16:02
Hallo Pieter,

Oei dit is een stuk minder leuke reactie om te lezen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je wordt lastig gevallen aan de deur. Heb je dit ook al gemeld bij een van mijn collega's? Mocht je dit nog niet hebben gedaan dan wil ik je adviseren om ons een berichtje te sturen via Facebook of Twitter zodat wij actie kunnen ondernemen.

Groetjes,
Danisha
Webcare Essent
Beoordeling
9
Facturering: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 8
Klantenservice: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
L.P.M. Niessen 22-7-2020 - 11:01
Overgestapt via Gaslicht.com

Als leek gekozen voor een goedkoper alternatief voor Vattenfall. Ik kwam op Essent die inderdaad goedkoper blijkt. De overstap via Gaslicht.com ging werkelijk als vanzelf!

  • Snel
  • Overzichtelijk
  • Inzichtelijk
Beoordeling
8
Facturering: 8
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 9
Klantenservice: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Peter Worseling 22-7-2020 - 10:41
Overgestapt via Gaslicht.com

Aanmeldingskorting

Navigatie