De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Powerpeers
33% van de klanten raadt Powerpeers aan.
0% zegt Powerpeers misschien aan te raden.

Powerpeers ervaringen, informatie & beoordeling

Om u te helpen bij uw keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Powerpeers geven. Twijfelt u nog? Lees dan de Powerpeers ervaringen en beoordelingen. Is Powerpeers uw energieleverancier en wilt u zelf een ervaring en/of beoordeling over Powerpeers plaatsen? Bij klantervaringen kunt u uw ervaringen en beoordeling over Powerpeers met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Powerpeers
Het voordeligste actiepakket van Powerpeers!
SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
Welkomstpremie
€ 50
Jaarprijs
€ 1914,20
33%
van 3 klanten zou deze leverancier aanbevelen
0% misschien 67% niet

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Overstapproces: 8
Klachtenafhandeling: 3
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 5
Klantenservice: 3
Facturering: 3
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Martijn 30-6-2020 - 11:39

Helaas geen prettige ervaring overgehouden aan het contact met PowerPeers. Door verhuizing zou het contract ontbonden moeten worden en telefonisch gevraagd hier een redelijke schikking in te treffen. Helaas, geen enige vorm van schikking bespreekbaar met als gevolg volledige boete bedrag en verlies van korting voor 2 maanden eerder ontbinden.. zeer teleurstellend.

Reacties

Marlies - van Powerpeers 1-7-2020 - 09:38
Hallo Martijn,

Wat jammer dat je met een ontevreden gevoel bij ons bent weggegaan.

De enige manier om een opzegvergoeding te voorkomen en de korting te ontvangen, was het meenemen van je contract naar het nieuwe adres. Blijkbaar is dat niet mogelijk geweest of wilde je dit niet. Helaas is dit dan inderdaad de consequentie van het vroegtijdig opbreken van het contract.

Met vriendelijke groet,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Online dienstverlening: 10
Klantenservice: 10
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 10
Klachtenafhandeling: 9
Duurzaamheid: 9
Facturering: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
LA 25-6-2020 - 11:32

Erg fijne ervaringen tot nu toe. Bij een kapotte slimme meter die al maanden stuk bleek, dachten ze goed mee met het oplossen van het betalingsverschil en de registratie ervan.
Ook toen ik via de site de meterstanden niet kon doorgeven, hebben ze dit probleemloos via doorgemailde foto’s voor mij ingevoerd.

 • Overzichtelijke site.
 • Verbruik en teruglevering gemakkelijk te zien.
 • Leuk om te zien wie je levert en wie van je afneemt.

Reacties

Marlies - van Powerpeers 1-7-2020 - 09:35
Bedankt voor je mooie review!
Ik ben blij dat we je hiermee hebben kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Klantenservice: 1
Overstapproces: 1
Duurzaamheid: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Koopman 28-4-2020 - 10:13

De gedachte achter energie delen via het platform is leuk. En daarmee stopt dan ook alle positiviteit.

Powerpeers is simpelweg geen eerlijke partij. In energieland is Powerpeers een zeer dubieus bedrijf waar je als klant ab-so-luut benadeeld word. Meterstanden die niet kloppen en vage verhalen van de klantenservice. Met als uitkomst dat jij als klant het allemaal (zogenaamd) niet begrijpt. Maar betalen moet je onder dreiging van hoge kosten voor uitbesteden aan deurwaarder etc.

Tip1: Bespaar op frustratie en word GEEN klant bij Powerpeers.
Tip2: Trap niet in de beloofde hoge vergoeding wanneer u gaat terugleveren. (bij overcapaciteit zonnepanelen)
Dit word teniet gedaan door leugens over extreem hoog verbruik achter de meter. Zie werkelijke opbrengst van uw zonnepanelen en het grote verschil volgens Powerpeers aan teruggeleverde energie. (= verdienmodel voor Powerpeers).
Tip3: De “klantenservice” van Powerpeers is zo ingericht dat u uw klacht laat zitten.
Telkens heeft u met een andere medewerker(ster) van doen. U kunt uw klacht daardoor telkens opnieuw uitleggen en lang wachten op uiteindelijk GEEN oplossing.

 • Niet bij Powerpeers.
 • Staat Powerpeers niet voor open. (= verdienmodel).

Reacties

Marlies - van Powerpeers 30-4-2020 - 11:11
Goedemorgen meneer/mevrouw Koopman,

Wat jammer om te lezen dat u totaal niet tevreden met ons bent. Uit uw review maak ik op dat u het vertrouwen in ons kwijt bent. Ik vind het erg zonde dat dit zover is gekomen. Dat was wellicht niet gebeurd als we u meteen voldoende duidelijkheid of toelichting hadden gegeven.

Ik kan u verzekeren dat leveranciers niet zelf bepalen wat de hoeveelheid teruggeleverde energie is. Dat wordt van uw meter afgelezen. De meter registreert hoeveel energie er wordt teruggeleverd vanuit uw zonnepanelen. Aangezien u blijkbaar veel stroom zelf verbruikt, zou u aan de andere kant ook een daling moeten zien in de stroom die u van het net heeft afgenomen (mits er natuurlijk niets veranderd is in uw woonsituatie of het aantal stroomverbruikers).

Op de website van Milieu Centraal kunt u lezen waarom het binnenkort juist voordelig is om zoveel mogelijk stroom direct zelf van de panelen te gebruiken: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/zonnepanelen-kopen/salderingsregeling-voor-zonnepanelen/
Wanneer u twijfelt aan de juiste werking van de stroommeter, zou een meterijking een laatste optie kunnen zien. De meter wordt dan gecontroleerd op juistheid. Houdt er rekening mee dat de kosten hiervoor door de netbeheerder bij u worden neergelegd als blijkt dat de meter juist functioneert. U moet er dus dan wel echt zeker van zijn dat het aan de meter ligt. Een betere optie is wellicht om de situatie eerst met de installateur van de zonnepanelen te bespreken.

Als u wilt, beoordeel ik uw klacht opnieuw. Stuurt u ons daarvoor dan een e-mail ter attentie van mij en refererend aan deze review.

Met vriendelijke groet,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling
9
Online dienstverlening: 6
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: 7
Klantenservice: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jan 18-2-2020 - 18:30
Overgestapt via Gaslicht.com

Als je zonnepanelen hebt krijg je Per terug geleverde kilowatt aan andere Powerpeers gebruikers 4,8 cent extra boven op de 11 cent die je al krijgt, tot een maximum van 3000kWh.
Dit wordt niet in de berekening van gaslicht meegenomen. Immers bij iedereen is het anders waardoor het niet te berekenen is op gaslicht.
Toch kan dit oplopen tot €144 per jaar.
In ons geval is Powerpeers hierdoor één van de scherpste aanbieders qua prijs.
Ben dit jaar voor het eerst niet overgestapt, (sorry Gaslicht ) kreeg als voorstel, als ik bleef €100 korting samen met de extra 4,8 cent bij terugleveren was de prijs zeer scherp.

 • Helpdesk goed bereikbaar.
 • Extra 4,8 cent per terug geleverde kWh tot 3000kWh.
 • Duidelijke complete voorwaarden bij de start.
 • Helpdesk goed bereikbaar, er wordt geluisterd en je krijgt netjes antwoord. Zou alleen wat sneller mogen.
 • De app loopt erg achter.
 • De terug geleverde energie die in de app staat klopt niet. Ze zitten er wel 10-20% naast. Alleen aan het einde van het jaar klopt de afrekening Perfect.
 • Jammer voor mensen die alleen de app hebben om te kijken. Hierop kun je niet vertrouwen tussentijds.
 • Aanpassen maandbedrag alleen telefonisch. Ondanks dat het online lijkt te kunnen.
Beoordeling
4
Overstapproces: 4
Prijsstelling: 8
Facturering: 1
Duurzaamheid: 8
Online dienstverlening: 2
Klachtenafhandeling: 2
Klantenservice: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
J. 23-1-2020 - 13:21
Overgestapt via Gaslicht.com

Mensen, pas op met je jaarnota van Powerpeers! In mijn geval bleek dat het stroomverbruik op de jaarnota met 2 was vermenigvuldigd en het gasverbruik zelfs met 4!!! Hierdoor zouden we via een incasso een enorm bedrag moeten gaan bijbetalen. En dat terwijl ik juist geld terug zou moeten krijgen. Natuurlijk meteen Powerpeers gebeld en ze hebben de fout toegegeven- "mogelijk een softwarefout" werd gezegd. Nou..als dat zo is, vraag ik me af hoeveel andere klanten automatisch een foutieve jaarnota hebben ontvangen!! Powerpeers heeft nog steeds geen nieuwe jaarnota gestuurd en ik heb ook nog geen bericht of ze de incasso gaan annuleren. Schandalig, terwijl zij de fout maken! Maar ik heb ondertussen wél alvast mijn conclusie getrokken. Met enthousiasme klant geworden bij ze in 2019 maar voor mij is het klaar nu, ik ga er weg. Dit soort dure fouten maak je bij mij maar één keer. Dan maar wat minder vasthouden aan idealen.....

Reacties

Marlies - van Powerpeers 27-1-2020 - 10:08
Goedemorgen J,

Allereerst mijn excuses voor de onjuiste jaarrekening. Goed dat je hier direct contact over hebt gezocht.

Helaas is dit inderdaad bij meer klanten misgegaan. Gelukkig hebben we kunnen achterhalen waar de fout zit en alle onjuiste jaar- en eindafrekeningen gevonden. Uiteraard benaderen we al deze klanten en sturen wij hen ook een correctiefactuur.

Door het extra werk dat onze factureringsafdeling hiervan heeft, kan het helaas wel langer dan gebruikelijk duren voordat we de correctiefactuur versturen.

Mocht de te hoge bijbetaling van je rekening worden afgeschreven, kun je die zelf (laten) storneren.

Ik vind het heel jammer dat je hierdoor besluit om over te stappen. Ik hoop dan ook dat je nog wilt overwegen om toch nog bij ons te blijven!

Met vriendelijke groet,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Gaslicht.com. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Klachtenafhandeling: 2
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 3
Online dienstverlening: 3
Prijsstelling: 3
Klantenservice: 3
Facturering: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
V zwaan 19-1-2020 - 22:20

Zeer slechte facturering vage cijfers opeens zeer hoog verbruik dat niet klopt Kasje naar muur praten in eigen voordeel. Studenten club die snel geld willen verdienen

 • Eerlijkheid

Reacties

Marlies - van Powerpeers 20-1-2020 - 16:06
Goedemiddag meneer/mevrouw Zwaan,

Wat zonde dat we dit beeld bij je hebben achtergelaten, want dat komt helemaal niet overeen met de werkelijkheid.

We maken onze facturen op basis van meterstanden. Als deze niet juist of geschat zijn, kijken we graag of we dit voor je kunnen corrigeren. Wanneer de meterstanden juist zijn, en dus je verbruik gestegen is, ligt dat buiten ons gezichtsveld. Natuurlijk helpen we je wel graag met het zoeken naar de oorzaak van het hogere verbruik.

Zou je contact met ons op willen nemen om dit te bespekren? Dan kan op telefoonnummer 020 220 2300 of via service@powerpeers.nl?

Met vriendelijke groet,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling
6
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 1
Duurzaamheid: 7
Prijsstelling: 7
Online dienstverlening: 7
Klantenservice: 7
Overstapproces: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Sabine Noorman 19-1-2020 - 12:15
Overgestapt via Gaslicht.com

Vandaag de eindnota ontvangen, tot onze grote verbazing moeten wij een groot bedrag
(bijna € 4000,00) bij betalen en zal Powerpeers dit bedrag binnenkort afschrijven. M.b.t. het gasverbruik klopt er niets van deze eindnota, het werkelijk gasverbruik is 2003 m3, er wordt ons echter 3.932 m3 in rekening gebracht, daarnaast worden ons de variabele kosten dubbel in rekening gebracht.

Opmerking van Gaslicht.com 20-1-2020 - 09:41
Beste mevrouw Noorman,

Dat is inderdaad aan groot bedrag. Ik begrijp dat u schrikt!
U mag altijd de eindnota naar ons mail zodat wij kunnen controleren of er geen fouten zijn gemaakt. U kunt dit mailen naar info@gaslicht.com met een toelichting. Wij helpen dan graag.

Met vriendelijke groet,
Marlies
Beoordeling
2
Duurzaamheid: 1
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 1
Klantenservice: 1
Overstapproces: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Tim 15-12-2019 - 18:28
Overgestapt via Gaslicht.com

Deze leverancier lijkt op het eerste oog voordelig voor de mensen die zelf stroom opwekken. Helaas zijn er wat kosten die niet duidelijk eerst benoemd zijn zoals platform kosten. Als het platform goed zou hebben gewerkt zou ik het ervoor over hebben. Helaas werkt de app zeer traag en laat nooit de juiste standen zien.
Ook het aanmelden als stroomleverancier mislukte keer op keer.

 • Geen
 • Trage app of zelfs niet werkend. Uren lang laadschermen.
 • Meterstanden / verbruik kloppen niet in de app
 • Klantenservice reageert zeer traag, indien ze reageren komen ze in spam mail terecht.
 • Kortom ze hebben de zaken niet op orde.

Reacties

Marlies - van Powerpeers 18-12-2019 - 11:54
Hallo Tim,

Bedankt voor de moeite die je hebt genomen om deze review te schrijven. Maar wat jammer dat je helemaal niet blij met ons bent!

Ik begrijp dat het flink irritant is om een trage app te moeten gebruiken, waarvan dan ook het verbruik nog eens niet juist is. Heb je hierover al eens contact met ons gehad? Een kleine afwijking in het verbruik kan, maar bij grote verschillen gaat er misschien iets mis met het uitlezen van je slimme meters.

Het updaten van je app en legen van je cache en cookies zou kunnen bijdragen aan de snelheid hiervan. Anders is wellicht het energiedashboard op onze website prettiger voor jou om te gebruiken. Heb je daar al eens op ingelogd?

We rekenen geen platformkosten. Ik vermoed dat je daarmee de vaste leveringskosten bedoelt. Die rekent echter iedere energieleverancier en die kosten worden ook direct meegenomen in de vergelijking bij Gaslicht.com. Een deel van deze kosten is inderdaad bestemd voor het onderhoud en dergelijke van het dashboard, maar dit zijn geen extra kosten.

We proberen onze e-mails binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Helaas duurt dit bij de drukte soms wel langer, maar daar informeren we je dan over via een ontvangstbevestiging van je e-mail. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen, dan kunnen we je direct helpen!

Als je ons e-mailadres service@powerpeers.nl markeert als 'geen spam' zou je dat probleem zelf kunnen verhelpen.

Wil je contact met ons opnemen als er nog zaken spelen waar we je bij kunnen helpen, zoals het aanmelden van je bron? Je kunt ons bellen op 020 220 2300 of mailen op service@powerpeers.nl. We zijn momenteel bij met de e-mail dus je zou snel een reactie moeten ontvangen.

Groeten,

Marlies
van Powerpeers
Beoordeling
9
Online dienstverlening: 8
Overstapproces: 10
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: 9
Facturering: 9
Klantenservice: 10
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jan 9-12-2019 - 21:27
Overgestapt via Gaslicht.com

Ben na 1 jaar opnieuw bij powerpeers gebleven ! Dat zegt toch genoeg he ..
Kreeg voor de verandering eens een goed verlengings aanbod met 100 euro extra korting om te blijven !
Verder is er een voordeel voor mensen met zonnepanelen wat eigenlijk vreemdgenoeg lastig is terug te vinden. Het is immers korting op de maand/jaar prijs van je contract. Bij Powerpeers heb je zogenaamde andere powerpeers afnemers van jouw terug geleverde energie die zij dan gebruiken. Hiervoor krijg je boven op de 11 cent per kW nog eens 4,8 cent voor de eerst 3000kWh. Dit kan dus oplopen tot 144 euro per jaar. Nu wordt niet 1 op 1, alle terug geleverde energie aan je afnemers door gegeven maar 50-60% is zeker haalbaar. Zelf heb ik werkelijk 5500 kWh via slimme meter terug geleverd en kwam ik dit jaar uit op 2950 kWh aan mijn afnemers gegeven (>50%) wat bijna 140euro extra korting opleverde. Deze meevaller zie je niet op de site van Gaslicht, het is immers niet een vast gegeven wat je terug leverd per jaar en wat aan je door berekend wordt. !!
Ter info: Iedereen levert terug, ook mensen die evenveel zonnepanelen op het dak hebben liggen als wat ze gebruiken. Overdag heb je vaak teveel energie en in de nacht moet je altijd van het net terug vragen omdat er geen zon is. Via de saldering kom je dan misschien op 0 uit, maar je hebt ongeveer 25% zonneenergie die je gelijk gebruikt. Maar 75% gaat tijdelijk terug het net in wat je op een ander tijdstip weer moet terug halen uit het net.

 • 11 cent per kWh wat je meer opwekt als dat je gebruikt en voor de eerste 3000kWh die je terug leverd nog eens 4,8 cent extra per kWh.
 • Als je deze info meeneemt kan powerpeers wel eens als goedkoopste uit de bus komen.
 • Heb deze informatie ook met powerpeers gedeeld dat ze eens wat beter aan de marketing moeten werken. Hier hebben wij immers plezier van 🙂
 • De helpdesk is prima te bereiken en er zitten enthousiaste mensen die je prima helpen.
 • De app van je gebruikt heeft niet echt veel zin, het geeft de werkelijkheid heel slecht weer.
 • Je verbruik klopt aardig 95-100% maar terug geleverde energie is wel 25% te weinig in de app.
 • De eind afrekening klopt daar in tegen perfect omdat de data van de slimme meter wel precies goed bij hen bekend is, alleen de vertaling naar de app toe is nou niet echt top..... De slimme meter data kun je gewoon gedurende het jaar bij hen inzien op de site.
Beoordeling
8
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: 7
Facturering: 7
Overstapproces: 8
Duurzaamheid: 9
Klantenservice: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Fred Slim 14-11-2019 - 10:21
Overgestapt via Gaslicht.com

Groene stroom is vanzelfsprekend voor ons. Juist in deze omslagtijd ben je nog bewuster met de energie bezig.

 • Het gevoel dat je het samen met andere klanten doet.
 • Het werkt beter doordat je o.a. met een naam en een foto de deelname nog persoonlijker maakt.
 • Maak potentiele klanten duidelijk welke keuze-argumenten er zijn.

Navigatie