De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiebelasting 2021 berekenen

Per 1 januari 2021 verhoogt de overheid de energiebelasting op gas.  De energiebelasting op stroom gaat omlaag. Afhankelijk van uw verbruik zal de energierekening dalen of stijgen. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverandering voor u betekent voor uw termijnbedrag.

Mijn belastingverandering berekenen

Voer uw jaarverbruik in
kWh
m3
U betaalt in 2021 € 0,62 per maand meer dan in 2020
In 2020 betaalde u € 747,39
In 2021 betaalt u € 754,86
Dit is een verhoging van 1%
Vergelijk energieprijzen

Overheidsheffingen 2021

Volgens de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd gaat de energiebelasting op stroom iets omlaag en op gas wederom omhoog. De vermindering energiebelasting (heffingskorting) neemt voor het tweede jaar op rij toe. De Opslag Duurzame Energie en Klimaattransitie gaat stijgen, voor zowel gas als stroom. Benieuwd hoe deze veranderingen precies in elkaar zitten? Lees dan ons item over energiebelasting op energieverbruik.

Volgens Rijksoverheid neemt het belastingdeel van de energierekening in 2021 niet toe voor een huishouden met een gemiddeld gebruik. 

Overstappen loont

Een groot deel van de energierekening bestaat uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Daar hebben we helaas geen invloed op. Wel op de leveringskosten, waardoor overstappers honderden euro’s kunnen besparen. Daarom blijft het belangrijk om energieprijzen te vergelijken. Wij adviseren om een jaarcontract te kiezen met vaste tarieven zodat u zo voordelig mogelijk uit bent. Ga direct naar onze energievergelijker.

Geactualiseerd: 04-01-2021


Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020
Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie