De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Ontdek wat zonnepanelen opleveren
Zonnepanelen kopen

Btw terugvraag zonnepanelen vóór 20 juni 2013

door Jeanet Woldring

Huiseigenaren die vóór 20 juni 2013 zonnepanelen hebben gekocht, kunnen mogelijk alsnog de btw over de aanschaf en installatie van de panelen terugkrijgen. Vereniging Eigen Huis adviseert mensen met zonnepanelen om vóór 1 januari 2018 alsnog een verzoek tot teruggave bij de Belastingdienst te doen. Voor een gemiddelde installatie gaat het om enkele honderden euro’s. 

Verzoek vóór 1 januari 2018 indienen

“Verzoeken van kopers van zonnepanelen vanaf 1 januari 2012 nemen wij in behandeling," vertelt de woordvoering van de Belastingdienst. Consumenten moeten een formulier invullen en dat voor 1 januari 2018 versturen. Vereniging Eigen Huis heeft een voorbeeldbrief opgesteld met verzoek om btw-teruggave. 

Aankopen van vóór 1 januari 2012 

Het is nog onduidelijk hoe de Belastingdienst om zal gaan met verzoeken omtrent aankopen van voor 1 januari 2012. 

Kopers na 20 juni 2013 hebben 5 jaar de tijd

Voor mensen die na 20 juni 2013 zonnepanelen hebben gekocht stelde toenmalig staatssecretaris Weekers een uiterste termijn. De aanvraag van btw teruggave moet vijf jaar na het kalenderjaar ingediend worden. De Hoge Raad oordeelde 15 december j.l. dat de wet geen termijn stelt, waardoor ook consumenten die vóór 20 juni 2013 zonnepanelen kochten voor btw-teruggave in aanmerking komen.

Lees meer over zonnepanelen: terugleveren en salderen

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 26 december 2017
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie