Genomineerd voor 2023!
Stem op Gaslicht.com
En win een PlayStation 5
Door deel te nemen maakt u kans op:
  • Playstation 5 (t.w.v. 550 euro)
  • 2x Philips XL airfyer (t.w.v. 300 euro)
  • Ninja Creami ijsmaker (t.w.v. 250 euro)
  • Skydive (t.w.v. 200 euro)
  • 5x Air up starterspakket
Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Overname Qurrent door Greenchoice in het verschiet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

greenchoice.svgGreenchoice zal naar alle waarschijnlijkheid groene stroomleverancier Qurrent per 1 oktober overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname nog goedkeuren.

Krachtenbundeling

samen-groen-groot-overname-qurrent.jpgGreenchoice wil 100% aandelen overnemen van stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat. Beide energiebedrijven hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de overnamesom. 

'Samen groen groot'

Door de krachten te bundelen met het eveneens ‘groene’ Qurrent wil Greenchoice de duurzame energiemarkt in Nederland versterken en de energietransitie verder versnellen. Beide energieleveranciers scoren hoog in de Gaslicht.com vergelijking op prijs en kwaliteit: Greenchoice al jaren op nummer 1 en Qurrent op 5.

Samen half miljoen klanten

Met de overname staat de teller op meer dan een half miljoen klanten. Dat zorgt voor een stevige positie naast BudgetEnergie die door de overname van NLE  op 600.000 klanten zit. Eneco, voor 30% eigenaar van Greenchoice, heeft begin dit jaar E.ON overgenomen.

Greenchoice is ongeveer vier keer zo groot als Qurrent. Evert den Boer, algemeen directeur bij Greenchoice, geeft aan dat deze zet aansluit op de groeiambitie en tevens een bijdrage levert aan de versnelling van de lokale energietransitie. Ook vanuit Qurrent klinkt een positief geluid. Zij geven aan dat door deze overname hun vernieuwde initiatieven meer impact krijgen. Mede hierom is besloten alle aandelen van de hand te doen aan Greenchoice. ‘Samen krijg je immers meer voor elkaar’. 

Hoge terugleververgoeding

Zowel Greenchoice als Qurrent geven een hoge terugleververgoeding aan consumenten met zonnepanelen die meer stroom terugleveren dan ze verbruiken. Qurrent 10 cent per kWh en Greenchoice 11 cent tot 10.000 kWh. Ter vergelijking: Essent en Nuon geven 7 cent per kWh. 

Kritische geluiden

Deze overname betekent goed nieuws voor de vergroening in ons land. Toch is niet iedereen blij met de overname. Uit de reacties van klanten klinken veel kritische geluiden.

Geen winstoogmerk

Qurrent is in 2006 opgericht met als missie 'het eerste energiebedrijf te zijn dat de klant zo weinig mogelijk energie wil laten gebruiken. Het bedrijf had geen winstoogmerk. In 2012 is het verkocht aan stichting DOEN. Alle klanten zijn lid van de Qurrent coöperatie, de grootste energiecoöperatie van Nederland. Langs die weg investeren zij in duurzame projecten, zoals bijvoorbeeld in het Windpark Hellegatsplein. Qurrent is sinds juni 2017 de hoofdpartner van voetbalclub Feyenoord. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie