De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug
Nù bij uw overstap:
€ 20 cadeaukaart voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Budget Energie en NLE samen verder

door Jeanet Woldring

Nuts Groep - eigenaar van Budget Energie - verwerft alle aandelen van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Daarmee wordt Nuts Groep de nummer vier energieleverancier, na de traditionele bedrijven Nuon, Essent en Eneco. Dat laat het bedrijf vandaag weten in een persbericht.

Energiemarkt openbreken 

Harald Swinkels, CEO en samen met Pieter Schoen oprichter van NLE zegt in het persbericht: “In 2006 begonnen wij met onze missie om de energiemarkt open te breken. Die was toen nog volledig in handen van overheidsbedrijven Nuon, Essent en Eneco. Van de partijen in ons kielzog is Budget Energie het meest succesvol. De combinatie NLE/Budget Energie zet onze missie voort, krachtiger dan ooit.” 

In 2009 overwoog NLE nog een overname van Oxxio of een eventuele beursgang.

Krachten bundelen

De Nuts Groep is voor 50% in handen van investeerder Waterland. Sjef Peeraer, oprichter en CEO van de Nuts Groep startte in 2008 als eerste Nederlandse leverancier met Atoomstroom dat 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit leverde. Eind 2011 begon hij met Budget Energie en in 2016 stopte Atoomstroom ermee. Volgens Peeraer is Budget Energie vooral IT- en procesgedreven, waardoor ze efficiënt inkopen en factureren, terwijl bij NLE juist zaken als marktbewerking en productontwikkeling beter ontwikkeld zijn. "Door onze krachten te bundelen worden we sterker en kunnen we sneller doorgroeien. Dat is goed voor onze klanten én voor alle consumenten in Nederland: schaalgrootte drukt immers onze kosten, waardoor we nog beter op prijs kunnen concurreren.”

Ambitie: 1 miljoen klanten

Beide merken blijven naast elkaar bestaan. Peeraer wordt CEO van de combinatie. NLE en Budget Energie hebben samen ongeveer 600.000 klanten. Vóór 2020 wil de Nuts Groep meer dan 1 miljoen klanten hebben. Ondanks operationele synergiën verwacht Peeraer dat het grootste deel van het huidige personeel nodig is om de groei op te kunnen vangen. Naar eigen zeggen zet het bedrijf dit jaar meer dan € 700 miljoen om. De definitieve transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie.

Veel verloop

Energiebedrijven moeten ook wel op hun kosten letten, omdat klanten tegenwoordig heel makkelijk van leverancier wisselen. Er is weinig merkentrouw en er zijn veel 'shoppers' die gebruikmaken van vergelijkingssites. Maar liefst 1,2 miljoen huishoudens zijn het afgelopen jaar overgestapt, terwijl nog maar 29 procent nooit gewisseld is van energieleverancier. En wie ooit is overgestapt, doet dit de jaren daarna vaker, blijkt uit jaarlijks onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt. De prijs is daarbij doorslaggevend en blijft de belangrijkste reden om te switchen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste energietarieven op jaarbasis is nog altijd zo’n € 350 per gemiddeld huishouden. 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie