De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers 2014

door Jeanet Woldring 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Overstappers zijn over het algemeen zeer tevreden over hun energieleverancier naar wie zij acht maanden geleden zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Dat blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek over 2014 onder ruim 7000 recente overstappers. Gemiddeld geven de ondervraagden energieleveranciers een 7,4. Het meest tevreden zijn ze over het overstapproces met gemiddeld een dikke 9 als rapportcijfer! Naar hun mening kan het afhandelen van klachten wel wat beter. Van alle twaalf energieleveranciers krijgt Greenchoice opnieuw de hoogste waardering.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht maanden na hun overstap vragen wij hoe tevreden consumenten zijn over hun nieuwe energieleverancier. De vragen hebben betrekking op: prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid.

Overstapproces een dikke 9

Uit het onderzoek blijkt dat de ruim 7000 respondenten hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,4 waarderen. Het betreft consumenten die overgestapt zijn naar BudgetEnergie, Delta, Dong Energy (overgegaan naar Eneco), E.ON, Electrabel, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Nuon en Qurrent.

Het overstapproces steekt er met kop en schouders bovenuit qua waardering: gemiddeld een 9,2. Dat betekent dat ruim 7000 mensen die een nieuwe energieleverancier kozen, uiterst tevreden zijn over het overstapproces. Ook de online dienstverlening krijgt een goed cijfer: 7,3. De prijsstelling en duurzaamheid worden in het algemeen iets minder goed gewaardeerd met beide een 6,9 als rapportcijfer. Over de afhandeling van klachten zijn de mensen het minst te spreken. Gemiddeld worden energieleveranciers met een 6,6 beoordeeld.

Energieleveranciers rapportcijfer algemene tevredenheid

Rapportcijfer Respondenten
8,0 1806
7,8 51
7,6 167
7,6 1201
7,5 1716
7,5 73
7,4 138
7,3 319
7,3 831
7,1 641
7,1 214
6,9 31
Gemiddeld 7,4 7188

Prijskwaliteitscore

Het klanttevredenheidsonderzoek is een vervolg op de reviewmailing die wij na vier maanden sturen naar overstappers via Gaslicht.com. Ook hier zijn we benieuwd hoe tevreden zij zijn over hun nieuwe energieleverancier voor wat betreft prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze rapportcijfers zijn terug te vinden bij de leverancierswaardering in onze Energievergelijker onder 'geverifieerde beoordelingen door overstappers'

Samen met onze eigen criteria vormen zij de totaalbeoordeling van de maandelijkse Prijs/kwaliteitscore. Op deze manier krijgen potentiële overstappers een betrouwbaar beeld en kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste en beste energieleverancier is.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 4 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: rob van minnen ()

Ik wilde overstappen van Nuon naar Delta en Ik heb een hele slechte ervaring met Delta energie. Het verbaast me dan ook niet dat dellta onderaan staat in uw lijstje.
Als u interesse heeft in de emailwisseling stuur ik u die graag toe.
Graag ontvang ik het passende emailadres.

Opmerking van de redactie op 18-03-2015
Mocht er nog iets zijn waar wij u nu mee zouden kunnen helpen, dan vernemen wij dit graag. U kunt dit sturen naar info@gaslicht.com.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.

Navigatie