De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers 2014

door Jeanet Woldring 1 reactie

Overstappers zijn over het algemeen zeer tevreden over hun energieleverancier naar wie zij acht maanden geleden zijn overgestapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl. Dat blijkt uit ons klanttevredenheidsonderzoek over 2014 onder ruim 7000 recente overstappers. Gemiddeld geven de ondervraagden energieleveranciers een 7,4. Het meest tevreden zijn ze over het overstapproces met gemiddeld een dikke 9 als rapportcijfer! Naar hun mening kan het afhandelen van klachten wel wat beter. Van alle twaalf energieleveranciers krijgt Greenchoice opnieuw de hoogste waardering.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht maanden na hun overstap vragen wij hoe tevreden consumenten zijn over hun nieuwe energieleverancier. De vragen hebben betrekking op: prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid.

Overstapproces een dikke 9

Uit het onderzoek blijkt dat de ruim 7000 respondenten hun nieuwe energieleverancier gemiddeld met een 7,4 waarderen. Het betreft consumenten die overgestapt zijn naar BudgetEnergie, Delta, Dong Energy (overgegaan naar Eneco), E.ON, Electrabel, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, Greenchoice, Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Nuon en Qurrent.

Het overstapproces steekt er met kop en schouders bovenuit qua waardering: gemiddeld een 9,2. Dat betekent dat ruim 7000 mensen die een nieuwe energieleverancier kozen, uiterst tevreden zijn over het overstapproces. Ook de online dienstverlening krijgt een goed cijfer: 7,3. De prijsstelling en duurzaamheid worden in het algemeen iets minder goed gewaardeerd met beide een 6,9 als rapportcijfer. Over de afhandeling van klachten zijn de mensen het minst te spreken. Gemiddeld worden energieleveranciers met een 6,6 beoordeeld.

Energieleveranciers rapportcijfer algemene tevredenheid

Rapportcijfer Respondenten
8,0 1806
7,8 51
7,6 167
7,6 1201
7,5 1716
7,5 73
7,4 138
7,3 319
7,3 831
7,1 641
7,1 214
6,9 31
Gemiddeld 7,4 7188

Prijskwaliteitscore

Het klanttevredenheidsonderzoek is een vervolg op de reviewmailing die wij na vier maanden sturen naar overstappers via Gaslicht.com. Ook hier zijn we benieuwd hoe tevreden zij zijn over hun nieuwe energieleverancier voor wat betreft prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, klachtenafhandeling en duurzaamheid. Deze rapportcijfers zijn terug te vinden bij de leverancierswaardering in onze Energievergelijker onder 'geverifieerde beoordelingen door overstappers'

Samen met onze eigen criteria vormen zij de totaalbeoordeling van de maandelijkse Prijs/kwaliteitscore. Op deze manier krijgen potentiële overstappers een betrouwbaar beeld en kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste en beste energieleverancier is.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: rob van minnen ()

Ik wilde overstappen van Nuon naar Delta en Ik heb een hele slechte ervaring met Delta energie. Het verbaast me dan ook niet dat dellta onderaan staat in uw lijstje.
Als u interesse heeft in de emailwisseling stuur ik u die graag toe.
Graag ontvang ik het passende emailadres.

Opmerking van de redactie op 18-03-2015
Mocht er nog iets zijn waar wij u nu mee zouden kunnen helpen, dan vernemen wij dit graag. U kunt dit sturen naar info@gaslicht.com.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie