De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Netbeheer Cogas verder onder de naam Coteq

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Netbeheerder Cogas gaat vanaf 1 september verder onder de naam Coteq Netbeheer. De wijziging wordt gedaan in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die wil dat klanten duidelijk onderscheid kunnen maken tussen de commerciële diensten en de taken van netbeheerder. Dit geldt voor alle netbeheerders. 

Voortaan duidelijkheid voor klanten

Voor de inwoners van het verzorgingsgebied in Overijssel verandert er niet veel. Door de nieuwe naam en logo kunnen zij de netbeheerder voortaan beter herkennen. Zodoende moet duidelijk worden met wie afnemers te maken hebben: met de netbeheerder die wettelijke taken zoals het transport van elektriciteit en gas uitvoert of met een commercieel bedrijf dat aanverwante activiteiten ontplooit. Volgens de toezichthouder was dat onvoldoende duidelijk waardoor concurrenten zonder netbeheerder op achterstand stonden.

De medewerkers van Coteq netbeheer krijgen een nieuw mailadres en ook komt er een eigen website. Voor Cogas wordt de website aangepast.

Ook Rendo moet naam wijzigen

Rendo, regionale netbeheerder in Drenthe en Overijssel, moet de naam en het logo van de commerciële bedrijven eveneens wijzigen. Rendo heeft aan ACM toegezegd dat voor 3 oktober 2017 te zullen doen. Zowel Cogas als Rendo waren tot 2006 naast netbeheerder ook energieleverancier. Zo'n tien jaar geleden werden ze overgenomen door Electrabel (nu actief als ENGIE).

Woonachtig in de provincie Overijssel of Drenthe? Vergelijk energie in Overijssel of vergelijk energie in Drenthe

Lees ook: Wat doen netbeheerders?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 17 juli 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie