Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

NLE wil slimme meters écht slim maken met app

door Jeanet Woldring 24 reacties Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier NLE lanceert de Anna-inzicht app. Deze app moet huishoudens met een slimme meter via smartphone of tablet inzicht geven in het energieverbruik. Zowel het verbruik als de teruglevering worden inzichtelijk gemaakt. Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Naar eigen zeggen maakt deze app slimme meters écht slim. De app is ook bruikbaar voor klanten van andere energieleveranciers.

Anna werd in september met veel bombarie onthuld door NLE, met een Apple-achtige reclamespot die overal op de televisie te zien was. Sinds vorige week is de slimme thermostaat ook los verkrijgbaar, zonder energiecontract. 

Nu is de applicatie Anna-inzicht dus uitgebracht. Deze app geeft huishoudens met een slimme meter via smartphone of tablet inzicht in het energieverbruik. Ook kunnen gebruikers van de app zien hoe hun eigen verbruik zich verhoudt tot het verbruik van vergelijkbare huishoudens. Hiermee wordt Anna vergelijkbaar met Toon, de slimme thermostaat van Eneco.

“Wij geloven dat met name het vergelijken met anderen, mensen aanzet tot actie”, zegt Harald Swinkels, directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij. “Inzicht leidt niet per definitie tot energiebesparing, maar wel tot bewustwording. Wij hopen dat mensen daardoor bewogen worden tot energiebesparende maatregelen over te gaan. Zoals het in huis halen van onze ‘smart home’-oplossing Anna waardoor mensen ‘ontzorgd’ energie gaan besparen.”

Volgens de energieleverancier is de app eenvoudig aan te sluiten door middel van het scannen van de unieke barcode op de slimme meter. Het energieverbruik én de vergelijking met andere huishoudens is op een gemakkelijke en aantrekkelijke manier vormgegeven, zo promoot het bedrijf het product.

Per 1 januari 2015 start de zogeheten ‘grootschalige uitrol’ van slimme meters in Nederland. “Wij maken de slimme meter écht slim en niet alleen voor onze klanten. Maar gratis, voor alle Nederlanders.”

NLE is expliciet in de voorwaarden van de Anna-inzicht app dat verbruiksdata niet zullen worden verkocht aan adverteerders. Wel kunnen niet-klanten twee keer per jaar een vrijblijvende energie-aanbieding krijgen via e-mail. Hiermee zegt NLE vast te houden aan de Anna-belofte ‘Jouw data zijn van jou’.

Lees ook: Slimme thermostaat warm via mobiel

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 18 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (24)

Geplaatst door: Alfred W. Suskind ()

Het vergelijken werkt zo goed als nooit graag actie en tevens vraag waarom je niet het gehele jaar kan bekijken ???

Geplaatst door: Wil Kremer ()

In december 2014 Anna Inzicht app geplaatst.
De eerste dagen ging het niet goed maar vanaf 15 december 2014 zijn de gegevens van Electra en Gas de volgende dag al te zien.
Bedankt NLE ondanks dat ik geen gebruiker van jullie ben.

Geplaatst door: Arie ()

Na maanden het bericht dat in geen "slimme" meter heb. Lachuh.
Wat een kl.. zooi daar. Dus echt kappen met deze maatschappij.

Geplaatst door: A.T.Royer ()

Ik heb slimme meter elektrisch en gas ook heb Anna inzicht app.al maanden over 10 werkdaggen kan ik mijn meterstand maar nee hoor

Geplaatst door: Arie ()

In dec 2014 begonnen en de app geinstalleerd. Ik heb stadsverwarming en daarom alleen de elektriciteitsmeter gescant. Prompt een mail met de opmerking dat ik maar één meter heb opgegeven. Hierop geantwoord: stadsverwarming. Nu al bijna twee maanden "radiostilte" ondanks herinneringen van mijn kant. Slechte zaak van NLE.
Ik ben er mee gekapt. Aan het einde van het contract kap ik ook met NLE. Ik ben het beu...

Geplaatst door: R Wagner ()

Hallo, jullie reageren totaal niet op mijn mailtje mbt een nieuwe gasmeter. Dat was een week geleden. Tot die tijd werkte de app aardig. Bovendien kondigen jullie verbeteringen aan. Tot op heden dus tevreden maar wel al ruim een week geen gas record...

Geplaatst door: Kees Bakema ()

Ik krijg geen gas data, verder prima app

Geplaatst door: Ivo ()

De app werkt maar half. Volgens de app loopt mijn gasmeter terug!
Ook verschijnen er geen gegevens per dag van de gasmeter, dit was wel de eerste 3 dagen het geval. De gegevens zijn dus zeer onbetrouwbaar en daarmee wordt de app waardeloos. Jammer.

Geplaatst door: Anne Jasper Westra ()

Wanneer gaat het nu werken zoals het word voorgeschreven, het concept is leuk en kan erg nuttig zijn maar dan moet het wel werken. Wacht nu ook al een aantal weken op goedkeuring en doe dat volgende week ook nog voordat ik de app weer verwijder!

Geplaatst door: Nico ()

Bij werkt Anna-inzicht nog steeds niet. Ruim 4 weken geïnstalleerd en de code geïnstalleerd. We wachten nu nog steeds op 'goedkeuring'. De gegevens zou binnen enkele dagen worden op gehaald. Ik geef ze nog een week, anders verwijder ik de app weer.

Geplaatst door: Rob vermunt ()

Ook bij mij werkt alleen de electra van de app, ondanks slimme meter.
Moet ik ook het nummer van de gasmeter apart voa mail invoeren?

Geplaatst door: GT ()

van 22 tot begin 24 dec mijn verbruiks gegevens zichtbaar op de app. Daarna niets meer, ook het inzoomen op het staafdiagram werkt niet. Is deze app alleen voor klanten van NLE??? dat is mij niet duidelijk

Geplaatst door: Cis ()

App anna werkt niet, nu alweer 4 dagen niet, vorige week 2 dagen niet, zo heb je er niets aan.

Geplaatst door: Herman ()

Ik heb de app zojuist gedownload, maarik zie dat de verwerking via Internet loopt. Aangezien ik geen enkel bedrijf vertrouw met het "vertrouwelujk" omgaan van mijn gegevens, gaat de app er subiet weer af.

Geplaatst door: J. Driehuis ()

Goed nieuws. Zelf ga ik toch liever voor een echt onafhankelijke partij. Je weet nooit wat er met je data gebeurt bij de leverancier.

Opmerking van de redactie op 16-12-2014
Reclame verwijderd
Geplaatst door: Anna-inzicht Team ()

Beste lezers,

Veel gebruikers van de Anna-inzicht app delen hun kennis via ons forum. Iedereen is welkom! Kijk ook eens op https://forum.nle.nl/anna-inzicht-42 en maak een eigen account aan. U zult de informatie die er te vinden is over onze Anna-inzicht app nuttig vinden.

Wat betreft de vraag of wij ook inzage hebben in de verbruiksgegevens van klanten van verschillende leveranciers het volgende. Omdat wij geregistreerd zijn als Onafhankelijke Diensten Aanbieder krijgen wij voor iedereen die de app download, zijn meters inscant en verdere gegevens doorgeeft autorisatie om verbruiksgegevens uit te lezen. De reden dat het na installatie even duurt voordat de app werkt is dat het verkrijgen van die autorisatie een paar dagen in beslag neemt. Vervolgens worden en gedurende drie dagen verbruiksdata uitgelezen. Daarna krijgt u een bericht per e-mail dat u de app kunt gebruiken.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en zien jullie daarom graag terug op ons forum. Ook andere gebruikers zijn blij met de tips die u deelt.

Met vriendelijke groet,

Het Anna-inzicht Team

Geplaatst door: John ()

@Hans.
Ik zit ook bij de Delta en ik gebruik een ander programma, kosten 1 euro per maand.
Mijn slimme meters worden iedere dag uitgelezen. Echt een aanrader.
http://energiemanageronline.nl/

Geplaatst door: Hans ()

Mijn energieleverancier is Delta.
Delta zegt dat NLE (NEM) geen inzage kan krijgen in de verbruiksdata van mij.
Ik moet dus maar het Energie Comfort Wijzer pakket bij Delta afnemen; kosten 99 euro. Raar verhaal.
Punt is wel dat ik op de Anna-app geen (Delta) verbruikscijfers (gas of stroom) vindt.
Wat gaat hier fout?....

Geplaatst door: Maarten van der Vlugt ()

Ik zie nog steeds niets in mijn telefoon, 4 december gedownload. Zowel gas als electra.
Maarten

Geplaatst door: micha vasic ()

ik zou graag ook mijn gas meter willen toevoegen hoe moet ik dat doen overigens nog steeds niks op de app te zien alvast bedankt voor uw reactie

Geplaatst door: Johan ()

Ik heb donderdag de app gedownload, meter gescand, maar nu 4 dagen later nog niks. Nog steeds het "Nog enele dagen wachten" in beeld. Wacht het nog een paar dagen af, anders verwijderen ik 'm weer,,

Geplaatst door: Henk Buit ()

Ik heb de app gedownload en de gegevens van de slimme meter ingebracht van elektra en gas.
maar als ik de app op de iPad nu activeer geeft deze niet de meterstanden en het bekende radertje van laden blijft maar draaien.
Is deze app alleen voor NLE - afnemers ??
Ik betrek de energie van essent.
Graag een reactie.
Met vr. gr. Henk

Geplaatst door: Anna-inzicht ()

Stuur even een mailtje naar anna-inzicht@nle.nl met daarin je gasmeternummer. Voegen wij hem toe!
Groeten,
Anna-inzicht team

Geplaatst door: Ad ()

Heb de app Anna inzicht gedownload
De electrameter gescand ,nu zie ik alleen maar stroom en geen gas
Moet ik ook de gas meter scannen om die ook te krijgen
Zo ja hoe plaats ik die dan in de app

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie