Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Subsidiebudget 2013 voor zonnepanelen op

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het subsidiebudget voor de aanschaf van zonnepanelen voor particulieren is op. In dertien maanden tijd is er voor ruim 50 miljoen euro aan aanvragen ingediend en daarmee is de subsidiepot voor 2013 leeg. Dit is vandaag bekendgemaakt door Agentschap NL.

Ruim 90.000 huishoudens
Sinds de start van de subsidieregeling in juli 2012 heeft Agentschap NL ruim 90.000 aanvragen van particulieren ontvangen. Meer dan 3000 van die aanvragen zijn op dit moment nog niet behandeld. Binnen acht weken ontvangen alle subsidieaanvragers het besluit op hun subsidieaanvraag. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Tussen de aanvragen die Agentschap NL heeft ontvangen op de dag dat het budget is opgegaan, zal door een notaris worden geloot.

Geen vervolg
Van een subsidiebudget  2014 is momenteel geen sprake. Het heeft op dit moment dan ook geen zin meer nog een aanvraag voor subsidie in te dienen. Andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, bestaan nog wel.

Nieuwe manieren van subsidie
In het energie-akkoord, waar begin juli op hoofdlijnen overeenstemming werd bereikt, is wel gesproken over nieuwe manieren van subsidie op zonnepanelen. Voor burgers en bedrijven moet het fiscaal aantrekkelijker worden om zelf duurzame energie op te wekken. In de toekomst wordt gestimuleerd om duurzame energie lokaal op te wekken.

Buurtbewoners die dan gezamenlijk op 'vreemde daken' zoals van een school of sporthal, zonne-energie opwekken, kunnen dan gebruik maken van belastingvoordeel.

Lees ook: Zelf energie opwekken

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 8 augustus 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.