De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Ontdek wat zonnepanelen opleveren
Zonnepanelen kopen

Vlog: Overstappen met zonnepanelen?

door Jeanet Woldring 2 reacties

Heeft u zonnepanelen en vraagt u zich af wanneer u het beste kunt overstappen? Vlak na de zomer of juist niet? Sinie van Gaslicht.com legt het uit! Bekijk de vlog

Hoopt u als zonnepaneelbezitter ook nog op een mooie zonnige herfst? Inmiddels is het alweer bijna anderhalf jaar mogelijk om uw eigen opwek mee te nemen in de energievergelijker van Gaslicht.com. Daardoor is het heel eenvoudig om te zien of een andere leverancier voordeliger is. Met zonnepanelen is het belangrijk goed na te gaan wanneer het beste moment is om over te stappen naar een voordeliger energiecontract. 

Energiecontract jaarlijks onder de loep

Wanneer u ook een gasaansluiting heeft is dat een post waar u flink op kunt bezuinigen door over te stappen. Daarnaast geven veel energieleveranciers een welkomstpremie cadeau. Ook al verbruikt u niet veel stroom dankzij uw zonnepanelen, u krijgt toch gewoon die korting. Het is dus zeker de moeite waard om jaarlijks uw energiecontract onder de loep te nemen en te bekijken of u ergens anders voordeliger uit bent.

Aandachtspunt voor zonnepaneelbezitters 

Heeft u de zonnepanelen net voor de zomer geplaatst, of heeft u net voor de zomer uw jaarafrekening ontvangen? Dan is de kans groot dat u op dit moment meer heeft opgewekt dan verbruikt. Het is zonde dan al over te stappen omdat u geen gebruik kunt maken van de maximale saldeermogelijkheid. Dat betekent dat u nu een terugleververgoeding zult ontvangen voor wat u meer heeft opgewekt. Maar in de wintermaanden betaalt u dan wel energiebelasting en opslag duurzame energie voor de stroom die u dan verbruikt. Vandaar dat wij aanraden een volledig jaar af te maken voordat u overstapt, zodat u maximaal profiteert van de opbrengst van uw zonnepanelen.

Terugleververgoeding of salderen?

Er zijn steeds meer energieleveranciers met een royale terugleververgoeding, maar toch is dit nog altijd fors lager dan wanneer u de opwek kunt salderen (verbruik en terugleveren tegen elkaar wegstrepen). Stel, u krijgt van uw leverancier een terugleververgoeding van 10 cent per kilowattuur. Maar op dit moment betaalt u voor stroom ruim 17 cent bij diezelfde leverancier. Dan is het toch de moeite nog even te wachten met uw overstap totdat u de volledig opgewekte stroom kunt salderen.
 
Wanneer u dus precies na een volledig jaar overstapt, dan gebruikt u in ieder geval de saldeerruimte en is er niets aan de hand. Twijfelt u over het juiste overstapmoment of wat voor u verstandig is om te doen? Onze servicedesk kijkt graag met u mee.

Nog meer weten over terugleveren van stroom, salderen en teruglevergoedingen?

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 12 oktober 2016
Geactualiseerd: dinsdag 18 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (2)

Geplaatst door: MA Bontje ()

Is vraag mij af of het niet slimmer is om als zonnepanelenbezitter twee aparte leveranciers te hebben: één voor stroom en één voor gas. Voor stroom kun je dan kijken naar de beste terugleververgoeding en voor gas naar het laagste tarief.

Opmerking van de redactie op 21-10-2016
Dit gaat in heel veel gevallen niet op als u graag het voordeligste uit wilt zijn. Als u in totaal meer opwekt kan het inderdaad verstandig zijn om ook naar de terugleververgoeding te kijken. Echter is het vaak toch het voordeligste om bijvoorbeeld voor een contract met hoge welkomstpremie te kiezen. Dit zijn over het algemeen contracten waarbij u zowel stroom als gas bij dezelfde leverancier moet afsluiten. Vanwege een welkomstpremie is de hoogste terugleververgoeding en het laagste gastarief vaak in de totaalberekening minder relevant. Uiteraard kunnen wij met u meekijken wat in uw geval het voordeligste is. Wij zijn te bereiken via 0342-411350 of via info@gaslicht.com
Geplaatst door: GL ()

Na een eerdere opmerking van mij is idd ea aangepast wat betreft meenemen van de opgewekte stroom in de berekening op Gaslicht.com, echter nu nog 1 aanvulling waar vast meer mensen dan alleen ik nog behoefte aanhebben. Graag de mogelijkheid om ook negatieve getallen in de kunnen vullen. Ik wek ongeveer 1750kwu dag stroom meer op dan ik verbruik, tevens verbruik ik ongeveer 1750kwu nachtstroom meer dan ik verbruik. Per saldo ongeveer op 0 maar niet uit te rekenen op de site.

Vr groet,
Guus Lamberts
Wijster

Opmerking van de redactie op 20-10-2016
Bedankt voor uw feedback. Wij zijn benieuwd naar het type meter in uw woning. Aan de hand daarvan kunnen wij u uitleggen hoe de vergelijker het beste ingevuld kan worden. U kunt ons bereiken via 0342-411350.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.

Navigatie