Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Zonnepanelen plaatsen en installeren

De aanschaf en installatie van uw zonnepanelen van A tot Z geregeld

Zonnepanelen vergelijken via Gaslicht.com

Via Gaslicht.com vergelijkt u eenvoudig zonnepanelen en selecteert u de panelen van uw voorkeur. Het getoonde bedrag is de netto investering, inclusief omvormers en complete installatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Zonnepanelen zijn een goede investering, zowel voor uw energierekening als voor het klimaat. Er komt echter heel wat kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Bij Zonnepanelen Zonder Gedoe wordt alles van A tot Z voor u geregeld, van aanschaf tot plaatsing door een erkende installateur.   

Zonnepanelen plaatsen en installeren

Wat kosten zonnepanelen?

Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen 0%. Een set van 10 zonnepanelen kost ongeveer € 4800. Dat is inclusief omvormer en volledige installatie. Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt af van hoeveel groene stroom u wilt opwekken. Maar wat levert het op? Met 10 panelen kan een gemiddeld gezin het jaarlijkse stroomverbruik opwekken. De terugverdientijd van zonnepanelen is nog steeds gunstig, maar hangt natuurlijk af van de stroomtarieven, de terugleverkosten en extra kosten voor zonnepaneelbezitters. Vraag hier een offerte aan. 

Geschiktheid dak 

Vrijwel alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen, maar elk dak is anders. Op een schuin dak moet de installateur met andere zaken rekening houden dan op een plat dak. Daarnaast zijn er nog andere factoren die uw opbrengst kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld schaduw van bomen, dakkapellen of schoorstenen. Een seriële schakeling kan bijvoorbeeld bij schaduw leiden tot minder opgewekte stroom. Daarbij kunnen micro-omvormers uitkomst bieden. Dan hebben alle panelen zelf een omvormer. Onze installateurs houden met al deze zaken rekening. 

Legplan

U kunt bij ons een legplan aanvragen. Wij brengen de geschiktheid van uw dak en de eventuele obstakels in kaart en maken een schatting van de jaarlijkse stroomopbrengst. 

Zonnepanelen plaatsen: hoe werkt dat?

Zonnepanelen monteren kunt u het beste overlaten aan een ervaren installateur, zodat de zonnepanelen veilig aangesloten worden. Als er bij de installatie fouten worden gemaakt, brengt dit namelijk risico’s met zich mee én leidt dit tot minder rendement.  

Minst presterende zonnepanelen

De installateur kiest de meest geschikte dakrichting, de juiste hellingshoek van de panelen en kiest tussen parallel of geschakeld aansluiten. Ook bepaalt de installateur wat voor omvormers u nodig heeft, zodat de zonnepanelen in de schaduw, die het minst presteren, het rendement van de andere panelen niet beïnvloeden. 

Snel zonnepanelen: installatie binnen een dag 

De zonnepanelen worden over het algemeen binnen één dag geplaatst. Bekijk hier alle leveranciers van zonnepanelen en omvormers met wie we samenwerken. 

Heeft u een vergunning nodig?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig, maar soms wel, bijvoorbeeld in het geval van een beschermd dorps- of stadsgezicht. Doe een vergunningscheck om dit te controleren.


Geactualiseerd: dinsdag 26 maart 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.