Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Zonnepanelen set: hoe kan ik dit zelf kopen?

Wilt u een complete zonnepanelen set kopen? Om zelf te installeren of te laten installeren? Bekijk wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een zonnepanelen set en waar u op moet letten bij de aanschaf.

Zonnepanelen set

Zonnepanelen kopen is op dit moment een erg goed idee. Het verduurzamen van uw huis is de beste manier om de energierekening naar beneden te krijgen. Dit kan door uw huis te isoleren, een (hybride) warmtepomp te laten installeren of zonnepanelen op uw dak te leggen. De laatste optie is erg populair: u wekt uw eigen energie op. Opgewekte stroom die u niet direct zelf gebruikt, kunt u terugleveren of opslaan in een thuisbatterij. Daarmee brengt u uw energierekening verder omlaag.

Momenteel schieten de aanbieders van zonnepanelen als paddenstoelen uit de grond. En u ziet ook steeds vaker de mogelijkheid komen om een zonnepanelen set aan te schaffen. U kiest dan voor een bepaald aantal panelen die u zelf installeert of laat installeren. Waar moet u op letten? We zetten alle informatie voor u op een rijtje.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zonnepanelen op uw dak laten leggen is over het algemeen maatwerk. Geen dak is hetzelfde en elk huis is weer anders. Zonnepanelen zijn er in verschillende maten, dus hoeveel panelen op uw dak passen, hangt af van het type paneel dat u kiest. Bij maatwerk kijkt een installateur naar wat de beste situatie voor uw huis is en berekent dan hoeveel panelen op uw dak passen. Mocht u er nu zeker van zijn dat er bijvoorbeeld zes, acht of tien zonnepanelen op uw dak passen, dan kunt u ook voor een zonnepanelen set kiezen. Deze worden in sets van bijvoorbeeld vier, zes, acht of tien panelen aangeboden, en soms pakt dit voordeliger uit. Sommige installateurs werken met aanbiedingen als u voor een complete set kiest.

Waaruit bestaat een zonnepanelen set?

Met alleen zonnepanelen bent u er natuurlijk nog niet. Bij een set zit vaak een standaard (micro)omvormer. Voor een meerprijs is het meestal mogelijk een omvormer van een ander vermogen te kiezen. Het vermogen moet passen bij de totale capaciteit van de zonnepanelen. Meestal wordt gekozen voor een omvormer die 20% kleiner tot maximaal 10% groter is dan het totale vermogen van de zonnepanelen.

Bij uw zonnepanelen set is het montagemateriaal voor de zonnepanelen inbegrepen. Dit is verschillend voor een plat of schuin dak. En om ervoor te zorgen dat de panelen niet loskomen bij storm, is extra verzwaring aan te raden, vooral bij platte daken. Daarnaast zit bij een zonnepanelen set verschillende kabels voor de aansluiting, een aardingsset, netwerkaansluiting en een aantal stickers die verplicht in de meterkast of op de omvormer moeten.

Prijzen vergelijken

Zonnepanelen hebben verschillende afmetingen en zijn van verschillend materiaal gemaakt. Het is daarom niet handig om de prijzen per paneel te vergelijken. In het geval van zonnepanelen vergelijkt u de prijs per Wattpiek. Zonnepanelen die veel opleveren per Wattpiek zijn meestal wat duurder, maar wekken dus wel de meeste energie op én hebben op de lange termijn de hoogste opbrengst. Vervolgens is het een goed idee om naar het type omvormer te kijken dat bij de zonnepanelen set is inbegrepen en of de omvormer via LAN of wifi wordt aangesloten. 

Een complete zonnepanelen set

Zonnepanelen sets zijn in verschillende aantallen verkrijgbaar, van twee tot twintig zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen u moet of kunt kopen, hangt van een aantal dingen af. In eerste instantie uw verbruik. Maar belangrijker: er moet ook ruimte zijn op het dak. Bereken niet alleen de oppervlakte van het dak, maar bekijk ook in welke richting de panelen komen te liggen.

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Wilt u zonnepanelen kopen, maar toch liever niet zelf aan de slag? Kies voor Zonnepanelen Zonder Gedoe van Gaslicht.com. Wij hebben de beste zonnepanelen al voor u vergeleken, u krijgt advies en installatie op maat en tot 25 jaar garantie op het product en vermogen.

Geactualiseerd: maandag 6 mei 2024

Sinie Oskam
Sinie Oskam Head of site information

Sinie is sinds 2013 werkzaam voor Gaslicht.com vanuit Amersfoort. Sinie heeft gewerkt als Coördinator Customer Care & tarieven, momenteel als Head of site information. Dit betekent dat zij samen met het team verantwoordelijk is voor het aanbod van de energieproducten. Hiervoor heeft zij dagelijks contact met energieleveranciers en andere marktpartijen. Ook is Sinie betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe features van de website en bij onderzoeken voor onze nieuws- en persberichten.

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.