Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Zonnepanelen: pakket aanschaffen inclusief montage

Zonnepanelen zijn duurzaam en kunnen uw energierekening flink drukken, vooral als de stroomprijs hoog is. Een logische investering dus. Bij de aanschaf en montage van zonnepanelenpakketten komt veel kijken. In dit artikel zetten we de belangrijkste feiten voor u op een rij.

Ga snel naar:

Zonnepanelen pakket kopen inclusief montage

Aanschaf set zonnepanelen

Aan 10 panelen heeft een gemiddeld gezin genoeg om het jaarlijkse stroomverbruik op te wekken. Wat zonnepanelen kosten, is onder andere afhankelijk van het merk en de opbrengst in wattpiek (Wp). Een gemiddelde set van 10 zonnepanelen kost ongeveer € 4500, inclusief montage. De btw op zonnepanelen is sinds 1 januari 2023 0%.  

Levensduur

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 25 jaar. Door goed onderhoud kunt u de levensduur van uw panelen verlengen. U kunt in onze zonnepanelenvergelijker kiezen hoeveel vermogen de panelen na 25 jaar nog moeten hebben (86% bijvoorbeeld). Daarnaast moet u een afweging maken tussen prijs en efficiëntie: panelen met een hoger rendement zijn iets duurder.

De goedkoopste zonnepanelen: pakketten vergelijken

U berekent eerst hoeveel stroom u op jaarbasis nodig heeft. De vergelijker rekent dan het benodigde aantal panelen uit. Vervolgens geeft u aan of de panelen op een plat dak of op een (licht) hellend dak komen en wat voor meterkast u heeft. Daarna kiest u de panelen en de omvormer. De prijzen zijn inclusief installatie

Montage

Bij de montage van zonnepanelen let de installateur op een aantal zaken. Een schuin dak is bijvoorbeeld gunstiger dan een plat dak. Op een plat dak worden zonnepanelen schuin geplaatst. Zonnepanelen op het zuiden, oosten of westen behalen meer rendement dan panelen op het noorden. Daarnaast wordt er gelet op schaduw. Als er bomen dicht naast het huis staan, bijvoorbeeld, bestaat de kans dat sommige panelen minder rendement behalen. 

Erkende installateur

Om de veiligheid te waarborgen, moeten zonnepanelen altijd door een erkende installateur aangesloten worden. Die weet hoe je panelen, omvormers en optimizers moet installeren en hoe je alles aansluit op de meterkast. Als hierbij fouten gemaakt worden, kan dit tot minder rendement leiden of veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Hoe snel heeft u de panelen terugverdiend?

U vraagt zich natuurlijk af hoe snel u uw investering heeft terugverdiend. De terugverdientijd hangt af van de stroomtarieven van uw leverancier en wat voor en hoeveel panelen u heeft. Ook speelt de hoogte van de terugleverkosten en extra kosten die leveranciers aan zonnepaneelbezitters rekenen mee. 

Zonnepanelen Zonder Gedoe

Gaslicht.com werkt samen met een aantal leveranciers van zonnepanelen en omvormers. Daarnaast zijn alle installateurs van Zonnepanelen Zonder Gedoe erkende installateurs. Via Zonnepanelen Zonder Gedoe wordt de aanschaf en montage van A tot Z voor u geregeld.

Energiebespaarlening afsluiten 

Als zonnepanelen een te grote investering zijn, kunt u het geld lenen. U kunt bijvoorbeeld bij het Nationaal Warmtefonds tegen een gunstig rentepercentage een Energiebespaarlening aanvragen.

Uw zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen vallen onder de dekking van uw opstalverzekering. De dekking verschilt wel sterk per verzekeraar. Controleer dit dus goed. Vergelijk de dekking zonnepanelen van de verschillende opstalverzekeringen.

Geactualiseerd: maandag 6 mei 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.