Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

Wat zijn de beste zonnepanelen?

De aanbiedingen voor zonnepanelen vliegen u om de oren. Niet zo vreemd, want met zonnepanelen produceert u uw eigen groene stroom en kunt u flink besparen op uw energierekening. Maar wat zijn de beste zonnepanelen? Welke merken zijn het beste en waar moet u op letten bij de aankoop?

Ga snel naar:

Beste zonnepanelen

Zonnepanelen moeten veel energie opleveren en natuurlijk lang meegaan. Zo brengt u de energierekening naar beneden, haalt u uw investering eruit én leveren de zonnepanelen u ook nog eens wat op. Gaat u zonnepanelen kopen? Ga dan niet voor de eerste de beste aanbieding, maar doe wat onderzoek naar de beste zonnepanelen.

Certificaten en keurmerken voor zonnepanelen

In Nederland moeten zonnepanelen aan Europese kwaliteitsnormen voldoen. Zonnepanelen worden uitgebreid getest op verschillende punten voordat ze een keurmerk of certificaat krijgen. Bij zonnepanelen met een keurmerk mag u ervan uitgaan dat u er de eerste jaren geen problemen mee krijgt en dat het opgegeven vermogen juist is. Let in de zoektocht naar de beste zonnepanelen bijvoorbeeld op het ‘TÜV-keurmerk’. Zonnepanelen die door de tests voor dit keurmerk kwamen, hebben geen productiefouten en leveren het vermogen dat de fabrikanten hebben opgegeven. 

Beste zonnepanelen: de merken 

Een certificaat of keurmerk zegt helaas niet zo veel over de prestatie van zonnepanelen op de lange termijn. Kijk dus ook naar de fabrikanten van zonnepanelen: maken ze al lang zonnepanelen, hebben ze alleen goedkope of ook duurdere panelen en welke tests voeren ze zelf uit om de kwaliteit van hun zonnepanelen te garanderen? Als u via Zonnepanelen Zonder Gedoe zonnepanelen koopt, bent u er zeker van dat u het beste merk zonnepanelen op uw dak legt.

Welk materiaal is het beste?

Het materiaal waarvan zonnepanelen zijn gemaakt, bepaalt niet alleen het rendement en de levensduur, maar ook de prijs. Zo zijn monokristallijn zonnepanelen en glas-glas-zonnepanelen de duurste zonnepanelen, maar ze hebben ook het beste rendement. Glas-glas-zonnepanelen hebben bovendien ook nog eens een zeer lange levensduur. Bij monokristallijn zijn minder panelen nodig voor een goede opbrengst, dus deze zijn wat beter geschikt voor een kleiner dak. Polykristallijne zonnepanelen zijn ook een optie: ze hebben een goede opbrengst en worden veelal gebruikt voor daken met een groot oppervlak. Hier leest u welke soorten zonnepanelen er allemaal zijn en wat de voor- en nadelen van elke soort zijn. 

Zijn de beste zonnepanelen duur?

Bij zonnepanelen blijkt goedkoop vaak duurkoop. De beste zonnepanelen zijn vaak van goed materiaal gemaakt en gaan daardoor lang mee. Deze panelen hebben bovendien een hoog rendement. Daarnaast bestaat de prijs voor zonnepanelen niet alleen uit de panelen, maar ook uit de installatie. Ook daarop wilt u eigenlijk niet beknibbelen. Want met een goede omvormer, kundige installatie en de juiste aanpassingen in de meterkast heeft u jarenlang plezier van uw zonnepanelen. Wilt u voor een goede prijs de beste zonnepanelen kopen? Bij Zonnepanelen Zonder Gedoe worden de aanschaf en installatie van zonnepanelen van A tot Z voor u geregeld. De juiste zonnepanelen worden dan door erkende installateurs op uw dak gelegd.

De beste zonnepanelen vinden

In de zoektocht naar de beste zonnepanelen vraagt u waarschijnlijk verschillende zonnepanelen offertes op. Naast het merk zonnepanelen, de hoeveelheid zonnepanelen op uw dak en het installatieplan, is het een goed idee om te letten op de prijs per Wattpiek. Zonnepanelen van verschillende merken hebben allemaal weer andere maten en daarom is het lastig om de prijzen per paneel te vergelijken. Kijkt u naar de prijs per Wattpiek, dan weet u: de zonnepanelen die het meeste opleveren per Wattpiek zijn de zonnepanelen die op lange termijn de meeste energie opwekken en u dus ook het meest opleveren.

Garantie op zonnepanelen

De fabrikanten van de beste zonnepanelen geven vaak ook klinkende garanties. In eerste instantie de productgarantie, waarbij goede merken tot wel 25 jaar garantie geven op de zonnepanelen zelf. Ook de vermogensgarantie is belangrijk. In de loop der jaren gaat het rendement van zonnepanelen wat omlaag. Alle merken zonnepanelen produceren na verloop van tijd iets minder stroom. Dat is normaal. Maar dit mag niet te veel zijn en het mag niet te snel gaan. Fabrikanten van goede zonnepanelen bieden minstens 80% vermogensgarantie na 20 tot 25 jaar. Bij de installatie van zonnepanelen horen ook zaken als de omvormer en optimizers. Deze gaan niet zo lang mee als zonnepanelen, maar u mag wel kwaliteit verwachten. We zien over het algemeen systeemgaranties van 2 tot 10 jaar. De standaard installatiegarantie is 2 jaar, maar 5 of 10 jaar komt ook voor. Geïntegreerde micro-omvormers, die achter elk paneel zitten, gaan meestal wel 25 jaar mee.

Kortom: bezuinigen op zonnepanelen is geen goed idee. Kies voor zonnepanelen van een goed merk, met de juiste keurmerken, een duurzaam materiaal, goed rendement en lange garantie. Dan weet u zeker dat u kwalitatief goede zonnepanelen op uw dak krijgt.

Geactualiseerd: maandag 27 mei 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.