Zonnepanelen in 3 stappen

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
  • Installatie binnen 6 weken
  • Zekerheid door 25 jaar garantie
  • Snelle terugverdientijd

ACM: Steeds meer onderscheid tussen klanten met en zonder zonnepanelen

door Ӕde de Jong 1 reactie Leestijd: 1 minuut

Energieleveranciers maken steeds vaker onderscheid tussen klanten met en zonder zonnepanelen. Steeds meer leveranciers bieden zonnepanelenbezitters geen meerjarige contracten meer aan of rekenen een hoger tarief of vastrecht. Dat blijkt uit de Monitor Consumentenmarkt Energie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).  
 
Leveranciers nemen deze maatregelen omdat ze naar eigen zeggen extra kosten maken nu de salderingsregeling blijft bestaan. Uit een eerste onderzoek van de ACM bleek dat energieleveranciers inderdaad een paar honderd euro extra kosten maken bij zonnepanelenbezitters. Deze extra kosten worden onder andere veroorzaakt door hogere inkoopkosten, hogere onbalanskosten en kosten die gerelateerd zijn aan de salderingsregeling. De ACM doet nu vervolgonderzoek naar de daadwerkelijke kosten. De resultaten worden later deze maand gepubliceerd.  

Meerjarige contracten 

Op Gaslicht.com zijn er op dit moment 11 leveranciers die meerjarige contracten (2 jaar of meer) aanbieden. Hiervan bieden 4 leveranciers meerjarige contracten aan zonnepaneelbezitters.  

Alle extra maatregelen 

Wilt u weten welke leveranciers zonnepaneelbezitters benadelen? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle extra maatregelen en terugleverkosten die energieleveranciers hanteren.  

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 12 april 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reacties (1)

Geplaatst door: Havelaar ()

Stop nou eens met stemmingmakerij als "leveranciers die zonnepaneelbezitters benadelen". Het is geen klantje pesten wat ze doen, maar er gaan gewoon hogere kosten mee gemoeid omdat klanten die terugleveren minder winstgevend of zelfs verliesgevend zijn.... En als alle zonnepaneelbezitters massaal naar dezelfde energieleveranciers gaan die dit niet doen, dan krijgen die leveranciers diezelfde nadelen waardoor ook zij genoodzaakt zijn hogere kosten door te rekenen naar de klant...

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat zonnepanelen opleveren

Vergelijk pakketten met zonnepanelen inclusief omvormers en montagemateriaal.