De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

'Foutje' op de energierekening

6 reacties

Energieleveranciers maken regelmatig fouten op de jaar- en eindafrekening. Dat blijkt uit signalen die de servicedesk van Gaslicht.com ontvangt. Dachten we eerder dit jaar nog dat er vooral veel verwarring bestond over energierekeningen van zonnepaneelbezitters, nu blijkt dat er nog wel meer mis gaat. Wij zijn daarom heel benieuwd naar uw ervaring! Ons advies: controleer uw jaarafrekening. Moeilijk? Wij helpen u graag.

1 op de 6 energierekeningen zonnepaneelbezitters foutief

Begin dit jaar riepen we zonnepaneelbezitters op hun rekening naar Gaslicht.com te sturen zodat we deze na konden lopen op correctheid. Dit naar aanleiding van signalen die we ontvingen over onjuiste rekeningen. Daaruit bleek dat 1 op de 6 rekeningen fouten bevatte, wat zomaar op kon lopen tot een verschil in het nadeel van de zonnepaneelbezitter van 500 euro. Nu krijgen we steeds meer signalen dat de ‘gewone’ jaarafrekening ook niet altijd klopt. Reden te meer om daar eens verder in te duiken.

nieuwsbrief_nota_eneco (002).jpgEnergierekening onduidelijk

Voor veel consumenten is de energierekening nog altijd onduidelijk. Vaak wordt er met gemiddelden gerekend, wanneer de tarieven of belastingen wijzigen gedurende de contractduur. Daardoor is het voor veel consumenten vrijwel onmogelijk om de nota eenvoudig na te rekenen.

Ook worden er vaak verschillende benamingen gebruikt voor de kostenposten, wat nog eens extra verwarring veroorzaakt. En steeds vaker duiken er vreemde kostenposten op rekeningen op. Niet onbelangrijk: onterechte kostenposten.

Vreemde kostenposten: correctiefactor stroom, correctie op korting

nieuwsbrief_nota_eon2 (002).jpgEennieuwsbrief_nota_eon1 (002).jpg correctiefactor op het gasverbruik is normaal, omdat de verbrandingswaarde van gas kan verschillen, maar voor stroom is dat geen terechte factor. Een correctiefactor op stroom hoort dan ook niet op de rekening thuis.

Hetzelfde geldt voor een correctie op de korting, een kostenpost waarvan we bij Gaslicht.com nog nooit eerder hadden gehoord. Maar toch zien we deze posten nu verschillende keren op energierekeningen voorbij komen. Het kan zomaar honderden euro’s schelen.

Daarentegen is het juist belangrijk dat de vermindering energiebelasting (voorheen heffingskorting) wél wordt meegenomen op de rekening, want daar heeft iedere consument met een stroomaansluiting immers recht op. Dit is een kleine greep uit de merkwaardige rekeningen die we voorbij zagen komen, waardoor bij ons de vraag rijst: wat gaat er nog meer mis?

Advies: controleer uw jaarafrekening

Het is de moeite waard om goed te kijken of uw rekening wel correct is opgesteld. Er vanuit gaan dat de rekening vast wel goed is, kan u duur komen te staan. Ons advies daarom, controleer de energierekening grondig! Is uw rekening niet duidelijk of twijfelt u over de juistheid: wij controleren graag kosteloos uw rekening. U kunt uw rekening sturen naar info@gaslicht.com.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 11 oktober 2016
Geactualiseerd: dinsdag 18 oktober 2016

Reacties (6)

Geplaatst door: A.F. Helders ()

Nuon geeft korting op elektriciteitsverbruik wat kan oplopen van 5% tot 25%. Peildatum is 15 oktober.
Hoe kan Nuon een juiste korting berekenen als zij de meterstanden van 15 oktober niet weten?

Opmerking van de redactie op 10-02-2017
Het klopt dat Nuon een Blijven Loont korting op stroom biedt voor trouwe klanten. Een eventuele korting zal dan ook achteraf verrekend worden op de jaar- of eindafrekening op basis van begin en eindstanden. Mocht Nuon één van deze standen niet hebben ontvangen, dan kunnen ze uitgaan van geschatte meterstanden of door middel van gegevens via een slimme meter.

Geplaatst door: L.U.C.I.A. Roof ()

Bij mij is het nog gekker.
Essent geeft aan dat de verbruiks manager maanden niet heeft gewerkt.
En de rekening is gegaan van 180 terug !! in 2015 naar 325 bij dokken nu.
Dit komt zogenaamd doordat de oude meter erg veel afweek
Kan dit zomaar?
ik heb apparaten gekocht die zuiniger zijn
stook niet hoger, niks
Hoe kan dit?

Opmerking van de redactie op 08-12-2016
Wanneer u op de jaarafrekening veel terug krijgt en op basis daarvan het termijnbedrag fors verlaagd kan het helaas voorkomen dat u het jaar daarop bij moet betalen. Ook wanneer het verbruik toeneemt kan het zo zijn dat uw termijnbedrag te laag is. Wanneer u het idee heeft dat dit beide niet het geval is, dan raden wij aan hierover contact op te nemen met Essent. Zij kunnen u wellicht beter uitleggen hoe dit komt. Mochten wij u hierbij kunnen helpen, dan vernemen wij dit graag via 0342-411350.
Geplaatst door: H. van Laer ()

van Nuon eindafrekening ontvangen.
Boete vanwege te laag gasverbruik, verbruik 335 m3
Boete als volgt G6 minder dan 500m3.
363 dagen a € 0,267851= € 97,23 !!!

Opmerking van de redactie op 28-10-2016
Wij vermoeden dat het hier niet om een boete gaat, maar om de netbeheerkosten. Hier wordt bij een verbruik onder de 500 m3 namelijk een ander, lager, tarief in rekening gebracht dan bij een hoger verbruik. Uiteraard kunnen wij op basis van deze informatie niet met zekerheid zeggen of ons vermoeden juist is, daarom kijken we uw afrekening graag voor u na. U mag deze sturen naar info@gaslicht.com.
Geplaatst door: Jan K ()

U suggereert dat op elke elektriciteitsnota een heffingskorting moet worden afgetrokken van de te betalen energiebelasting. Dit is onjuist. Enkel als er sprake is van een zelfstandige onroerende zaak met een verblijfsfunctie bestaat recht op heffingskorting (tot 2015 was er sprake van een lage heffingskorting, indien er geen sprake was van een verblijfsfunctie). Daarnaast moet de doorlaatwaarde van de aansluiting hoog genoeg zijn.

Opmerking van de redactie op 19-10-2016
Het is juist dat er o.a. gekeken wordt naar een geldige woon – of werkfunctie bij het in mindering brengen van de energiebelasting op de energierekening. Wij adviseren daarom om de energierekening goed te controleren of te laten controleren.
Geplaatst door: Loeff ()

Heel goed dat u uw klanten hierover aan het informeren bent. Vorig samen met u mijn rekening omlaag gebracht omdat de betreffende leverancier maar liefst meer dan 10% extra gas berekende door een veel te hoge correctiefactor.

Geplaatst door: Peter van de Nieuwenhof ()

Vreemde kostenposten: correctiefactor stroom!
de factor hoeft niet altijd 1 te zijn.
Er zijn leveranciers welke geen factor laten zien. in dit geval behoort de klant zelf te berekenen of het verbruik klopt.

Een uitzondering kom je tegen in Amsterdam. Hier zijn in het verleden door de netbeheerder de zogenaamde Amsterdamse E-meters geplaatst.
Deze meter wijkt af van de ander e-meter met twee telwerken.
Normaal is op een dergelijke meter de factor altijd 1 (verbruik = verschil nieuwe minus oude meterstand)
De Amsterdamse E-meter wijkt in deze af. Een telwerk is namelijk het totaaltelwerk (laag + hoog) en het het andere telwerk registreret alleen het laag/nacht verbruik)
De factor van het laagverbruik telwerk is 1.
Maar de factor van het totaaltelwerk is lager dan een.
Van het totaal telwerk behoort namelijk het verbruik van het laagtelwerk nog worden afgehaald.
vb.
Laag telwerk nieuwe - oude meterstand (10 - 0 = verbruik 10 kWh) factor is 1
Totaaltelwerk: verschil nieuwe - oude meterstand - verbruik laagtelwerk
20-0 = 20 kWh - 10 kWh (laag) = verbruik 10 kWh factor is 0,5
Veel mensen weten waarschijnlijk niet dat ze een Amsterdamse e-meter hebben en hoe hiervan het verbruik berekend behoort te worden.
Grote vraag is of leveranciers m.u.v. Nuon weten dat zij klanten hebben met een Amsterdamse e-meter.

Opmerking van de redactie op 18-10-2016
Deze ‘Amsterdamse’ elektriciteitsmeters waar u het over heeft zijn de wat oudere meters en beschikken over 2 telwerken. Telwerk 1 houdt het stroom verbruik bij en telwerk 2 houdt het dal verbruik bij. Door het verbruik van telwerk 2 af te trekken van telwerk 1 bereken je wat het normaalverbruik is. Dit heeft echter niets te maken met de correctiefactor. Op stroom is er geen correctie factor ongeacht de meter. Het niet vermelden van een correctie factor op een factuur bij stroom verbruik is daarom ook juist.
De leveranciers horen te weten welk type meter er in de woning / het pand aanwezig is.
Voor mensen die twijfelen of zij misschien ook zo’n meter hebben, raden wij aan contact op te nemen met de netbeheerder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie