De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Uw energiecontract opzeggen?

Als u overstapt van energieleverancier hoeft u niet zelf uw energiecontract op te zeggen. Dat doet uw nieuwe leverancier voor u. Hierdoor zit u nooit zonder gas of stroom. Stap dus ook over. Dat is zo geregeld en kan u honderden euro’s per jaar besparen. Gaslicht.com legt graag uit hoe overstappen werkt, wanneer u zonder opzegvergoeding kunt overstappen en in welke uitzonderingsgevallen u wél zelf uw energiecontract moet opzeggen. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen met onze Servicedesk!
 

Zo werkt overstappen normaal gesprokenenergiecontract-opzeggen.png

  • Controleer hoe lang uw contract nog loopt.
  • Vergelijk de prijzen van leveranciers en stap over als dat kan.
  • U ontvangt een voorstel voor een nieuw contract.
  • U kunt nog 14 dagen nadenken of u écht wilt overstappen.
  • Uw nieuwe leverancier zegt uw huidige contract op.
  • Uw nieuwe contract gaat in en u start met besparen.


Tijdlijn-2016-2017.jpg


Bijzondere situaties en uw energiecontract

Een energiecontract is persoonsgebonden. Dat betekent dat het contract op naam staat in plaats van op een adres. Als u gaat samenwonen moet daarom één van beiden het energiecontract opzeggen. Ook als u gaat emigreren moet u zelf uw contract opzeggen. Datzelfde geldt als u als erfgenaam de belangen behartigt van iemand die overleden is.

Als u gaat verhuizen hoeft u uw contract niet per se op te zeggen. U kunt uw contract ook meeverhuizen. Dit moet u wel zelf doorgeven aan uw energieleverancier. Als u gelijktijdig met uw verhuizing wilt overstappen, moet u bij sommige energieleveranciers wél zelf uw energiecontract opzeggen. Als u gaat scheiden is opzeggen in principe niet noodzakelijk, maar moet er wel het een en ander geregeld worden. U zegt uw energiecontract schriftelijk op. Dat kan door deze voorbeeldbrief in te vullen en op te sturen naar uw energieleverancier.

Herroepingsrecht

Bij een aankoop op afstand heeft u de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden binnen de bedenktijd. U heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na ontvangst van de overeenkomst. Om de overeenkomst te ontbinden kunt u gebruikmaken van het modelformulier (pdf) voor herroeping van uw energiecontract.

Wanneer betaalt u een opzegvergoeding?

Als u overstapt van energieleverancier voordat uw contract is afgelopen, betaalt u een opzegvergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van hoe lang uw contract nog loopt. De maximale opzegvergoeding is 250 euro. Na afloop van uw contractduur krijgt u automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Ook als u nog nooit bent overgestapt heeft u een contract voor onbepaalde tijd. U kunt dan op ieder moment overstappen zonder opzegvergoeding te betalen.

Doe de check en ontdek of u kunt besparen

Geactualiseerd: 21-05-2019

Navigatie