De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Drukte aan de telefoon bij Nuon.

1 reactie

Nuon is één van de veel voorkomende namen in verschillende overzichtslijstjes van minst klantvriendelijke bedrijven van Nederland.

U kent het wellicht: U ontvangt een onduidelijke of zelfs onjuiste factuur. U wilt hierover graag opheldering en neemt daarom telefonisch contact op met Nuon. Vaak neemt de frustratie vanaf dat moment alleen maar toe. Lange wachttijden, veel telefoonmenu's en voordat u op uw plaats bent, heeft u vaak al voor een euro verbelt!

Maandelijks ontvangen vier klantencentra van Nuon 220.000 telefoontjes. Vorig jaar was dat nog 280.000. Deze daling kwam tot stand n.a.v. het verbeteren van de interne structuur van het energiebedrijf. Daarnaast zal het vrijkomen van de energiemarkt voor consumenten per 1 juli 2004 het bedrijf wakker hebben geschud. Nuon zal zich klantvriendelijk moeten gaan presenteren om niet te veel klanten te zien vertrekken.

Volgens Nuon komt 95% van de klanten bij het klantencentrum binnen en wordt 65% van de telefoontjes binnen 20 seconden beantwoord. De 10 cent per minuut die Nuon berekent, is volgens het bedrijf helaas nodig. Het zou een drempel moeten zijn voor spookbellers die het bedrijf veel tijd en dus geld zouden kosten als het nummer gratis was. Tot slot gaat Nuon vanaf februari 2004 eenvoudiger opgestelde rekeningen verzenden met daarbij een duidelijke toelichting.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 12 januari 2004
Geactualiseerd: donderdag 15 januari 2004

Reacties (1)

Geplaatst door: J. Karst ()

NUON over de grens.

Al een aantal keer ben ik door NUON uitgenodigd deel te nemen aan een of ander vaag communicatieonderzoek waarbij ik dan ook nog eens een I-pod (ge)shuffle(d) kan winnen. Geweldig natuurlijk, maar niet als je energieleverancier de Franse EDF is en je zoals wij Gas betrekt van TOTALGAS in Frankrijk. Dat is namelijk waar ik al jaren woon. Daarnaast mailt NUON mij op mijn enige, eveneens Franse, mailadres. Nu probeer ik uit fatsoen en ik geef toe, inmiddels ook ergenis, dit `geweldige` bedrijf uit Arnhem te bereiken maar ze willen mij niet spreken. Een vriendelijke dame verteld mij 10 minuten lang dat NUON het te druk heeft. Hoe zou dát nou komen!!! Een ding staat wel vast, bellen is nu ook een verdienmodel van NUON. Vergeefs bellen dan!!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie