Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

E-Part mag geen stroom meer leveren

Leestijd: 2 minuten

Energiebedrijf E-part voldoet niet langer aan de eisen waaraan een energieleverancier moet voldoen. Daarom besloot de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de vergunning voor de levering van elektriciteit, die zij in 2004 aan E-part verstrekte, op 9 november j.l. in te trekken.

De toezichthouder ontving van klanten van E-part klachten over onbereikbaarheid van de energieleverancier. Tevens zou het bedrijf afspraken over klachten- en geschillenafhandeling niet nakomen en geen jaar- of eindafrekeningen sturen. Talrijke signalen en klachten zijn ook gepost in het E-Part forum op onze vergelijkingssite Gaslicht.com.

Naar aanleiding van de klachten stelde de Directie Toezicht Energie (DTe) van de NMa een onderzoek in naar het bedrijf. In de gesprekken die met E-Part gevoerd werden, uitte de NMa haar zorgen en gaf zij aan welke stappen ondernomen moesten worden om te komen tot een betere dienstverlening. E-part is niet in staat gebleken om de gemaakte afspraken na te komen.

De intrekking van de leveringsvergunning heeft geen gevolgen voor de  stroomvoorziening voor de circa 460 klanten van E-part; deze blijft gegarandeerd. Nadat de NMa een vergunning intrekt, treedt een voorziening in werking waardoor klanten automatisch stroom blijven ontvangen.

Binnen tien werkdagen wordt duidelijk of een andere leverancier het klantenbestand van E-part overneemt. Als dat niet gebeurt, zullen de regionale netbeheerders de klanten van E-part toewijzen aan andere (nood)leveranciers.

Alle klanten van E-part worden in dit bijzondere geval bij wijze van uitzondering via een brief van de NMa op de hoogte gesteld van de exacte procedure. Op de website van ConsuWijzer  van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit vindt u meer informatie over de intrekking van de vergunning van elektriciteitsleverancier E-part  en de voorziening die in werking treedt.

Bent u E-Part klant en wilt u niet mee naar de overnamepartij of naar de toegewezen (nood)leverancier, dan kunt u zich na deze tien dagen altijd -met een opzegtermijn van 30 dagen- aanmelden  bij een leverancier naar eigen keuze. Deze zal de opzegging bij de noodleverancier regelen. Anders gezegd: vanaf donderdag 23 november kunt u online overstappen naar de leverancier van uw voorkeur. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.