E-Part mag geen stroom meer leveren
Leestijd: 2 minutenEnergiebedrijf E-part voldoet niet langer aan de eisen waaraan een energieleverancier moet voldoen. Daarom besloot de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de vergunning voor de levering van elektriciteit, die zij in 2004 aan E-part verstrekte, op 9 november j.l. in te trekken.
De toezichthouder ontving van klanten van E-part klachten over onbereikbaarheid van de energieleverancier. Tevens zou het bedrijf afspraken over klachten- en geschillenafhandeling niet nakomen en geen jaar- of eindafrekeningen sturen. Talrijke signalen en klachten zijn ook gepost in het E-Part forum op onze vergelijkingssite Gaslicht.com.
Naar aanleiding van de klachten stelde de Directie Toezicht Energie (DTe) van de NMa een onderzoek in naar het bedrijf. In de gesprekken die met E-Part gevoerd werden, uitte de NMa haar zorgen en gaf zij aan welke stappen ondernomen moesten worden om te komen tot een betere dienstverlening. E-part is niet in staat gebleken om de gemaakte afspraken na te komen.
De intrekking van de leveringsvergunning heeft geen gevolgen voor de stroomvoorziening voor de circa 460 klanten van E-part; deze blijft gegarandeerd. Nadat de NMa een vergunning intrekt, treedt een voorziening in werking waardoor klanten automatisch stroom blijven ontvangen.
Binnen tien werkdagen wordt duidelijk of een andere leverancier het klantenbestand van E-part overneemt. Als dat niet gebeurt, zullen de regionale netbeheerders de klanten van E-part toewijzen aan andere (nood)leveranciers.
Alle klanten van E-part worden in dit bijzondere geval bij wijze van uitzondering via een brief van de NMa op de hoogte gesteld van de exacte procedure. Op de website van ConsuWijzer van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit vindt u meer informatie over de intrekking van de vergunning van elektriciteitsleverancier E-part en de voorziening die in werking treedt.
Bent u E-Part klant en wilt u niet mee naar de overnamepartij of naar de toegewezen (nood)leverancier, dan kunt u zich na deze tien dagen altijd -met een opzegtermijn van 30 dagen- aanmelden bij een leverancier naar eigen keuze. Deze zal de opzegging bij de noodleverancier regelen. Anders gezegd: vanaf donderdag 23 november kunt u online overstappen naar de leverancier van uw voorkeur.
Laatste nieuws
-
Opinie: Energiebelasting 2026 – Schijnverlichting in een scheef systeem
29 april 2025 De Voorjaarsnota 2025 presenteert een ogenschijnlijke meevaller: 200 miljoen euro lastenverlichting....
-
ACM: energierekening stijgt, bespaar door over te stappen
11 april 2025 De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verwacht dat de energierekening de komende jaren flink gaat st...
-
Rondetafelgesprek Tweede Kamer: Hoe blijft energie betaalbaar?
11 april 2025 Hoe houden we energie betaalbaar voor huishoudens? Daarover werd de Tweede Kamer op 9 april geadvise...
-
De goedkoopste energiecontracten voor zonnepaneelbezitters in april 2025
1 april 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste energiecontracten voor zonnepaneelbezitters op een rij. Dit zij...
-
Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van april 2025
1 april 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste vaste, variabele en dynamische contracten voor u op een rij. Di...