Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco verlaagt energietarieven

Leestijd: 2 minuten

Per 1 januari a.s. verlaagt Eneco de variabele leveringstarieven voor elektriciteit, gas en warmte.  Hierdoor zullen klanten volgend jaar gemiddeld een paar tientjes minder betalen voor de levering van energie. Ongeveer hetzelfde voordeeltje geeft Nuon die eerder de tarieven bekendmaakte en -naar verwachting- ook Essent aan klanten met een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven.

Tariefsdaling variabele tarieven
Deze energietarieven worden elk jaar in januari en juli bijgesteld naar aanleiding van de marktsituatie. Na twee dalingen op rij voerde Eneco  in juli van dit jaar een lichte verhoging door. In januari zegt het bedrijf de tarieven opnieuw te verlagen. 

Klanten van Eneco met een gemiddeld verbruik besparen door deze tariefsdaling ongeveer 27 euro op jaarbasis, gebaseerd op een verbruik van 3350 kWh elektriciteit en 1600 m3 gas. Dat is iets minder dan het gemiddelde wat vergelijkingssites doorgaans aanhouden: 3500 kWh voor stroom en 1800 m³ voor gas. Voor dat verbruik betaalt een gemiddeld huishouden dat nog nooit is overgestapt- nu zo'n 1800 euro op jaarbasis. Dat is bijna 300 euro meer dan bij de goedkoopste prijsaanbiedingen van bijvoorbeeld NL Energie of Energie:direct

Eneco Internetvoordeel
Tevreden Eneco klanten die niet willen overstappen naar een andere leverancier kunnen echter heel gemakkelijk 200 euro besparen door zich aan te melden voor Eneco Internetvoordeel. Per januari 2011 zal dit elektriciteits- en gastarief niet wijzigen in de reguliere tarieven, maar zal het voordeel behouden blijven. Dit betekent dat het elektriciteitstarief 1,773 eurocent per kWh onder het reguliere elektriciteitstarief blijft en het gastarief 8 eurocent per m³ onder het reguliere gastarief. 

Exacte tarieven
De exacte tarieven maakt Eneco pas eind dit jaar bekend. Ze staan dan op hun website en uiteraard op Gaslicht.com en Energiewereld.nl. Wat de tariefsdaling voor de afzonderlijke huishoudens betekent, is uiteraard afhankelijk van het persoonlijk energieverbruik. En mede afhankelijk van wat er in juli volgend jaar gebeurt met de variabele prijzen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 7 maart 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie