De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energieveilingen vaak duurder dan prijsvergelijkers

door Jeanet Woldring 1 reactie

Overstappen via een prijsvergelijker is voor veel huishoudens goedkoper dan overstappen via een energieveiling, blijkt uit onderzoek van Gaslicht.com. Vooral huishoudens met een gemiddeld energieverbruik houden geld in hun zak. Gaslicht.com onderzocht van vier energieveilingen de cijfers over het eerste kwartaal.

De onderzochte energieveilingen, SloopdeCrisis, Groepsveiling, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond, zijn populair. Reclamekreten als 'Vind jij ook dat je teveel betaalt aan energie? Daar kun je wat aan doen' verleiden veel mensen om zich te schrijven op een energieveiling. De consumenten denken niet alleen goedkoper uit te zijn, maar verwachten ook dat overstappen 'minder gedoe' oplevert.

Wisselende uitslagen

Dat is niet waar, zegt een woordvoerder van Gaslicht.com. " Ook nu zijn er weer wisselende uitslagen rondom energieveilingen. Toch zijn huishoudens met een gemiddeld energieverbruik in de meeste gevallen goedkoper uit via een prijsvergelijker. Bij eenjarige contracten waren Groepsveiling, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond duurder. Alleen bij de contracten met een looptijd van drie jaar scheelde het enkele tientjes. Maar het zijn wel vaak dezelfde energieleveranciers die een energieveiling winnen, waardoor het aanbod beperkt is en consumenten vaak enkel kunt kiezen voor de laagste kosten." Ook het argument dat overstappen via een prijsvergelijker veel gedoe oplevert, veegt Gaslicht.com van tafel." Lees de ervaringen maar eens op Ekomi, waar ruim 12 duizend mensen hun mening hebben gegeven over overstappen via een prijsvergelijker."

Winnend bod vergelijken via Energievergelijker

Gaslicht.com raadt mensen aan een aanbod van een energieveiling goed te vergelijken, liefst kort voordat het energiecontract wordt getekend."De aanbiedingen kunnen nog dagelijks wijzigen. Dat is eenvoudig te controleren via een energievergelijker. Hier worden hier alle kosten meegenomen. Kijk goed naar de leveringstarieven per kWh stroom en per m³ gas, de vaste leveringskosten (vastrecht) en een eventuele welkomstpremie/korting."

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 18 april 2016
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (1)

Geplaatst door: Maurits ()

Welke tabel?

Opmerking van de redactie op 18-04-2016
Onze excuses voor het ongemak. Wij zullen er voor zorgen dat deze zo spoedig mogelijk wordt toegevoegd.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie